به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مراسم گشايش نهمين نمايشگاه كتاب كاربردي و دانشگاهي صبح امروز(14 آبان) در مركز آفرينشهاي فرهنگي هنري كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان برگزار شد.
قبادي در اين مراسم با قدرداني از اقدامات انجمن فرهنگی ناشران بینالمللي ایرانیان اظهار کرد: در پنج سال اخیر همواره شاهد تحریمهایی از سوی استکبار جهانی بودهایم که ناشران را با چالشها و مشکلاتی مواجه میکرد اما همکاران ما تاکنون موفق شدهاند اين تحریمها را بی اثر کنند.
وي با بیان اینکه سالهاست در کشور با مشکلاتی در زمینه تولید علم مواجه ایم، گفت: امروز در مراکز علمی و دانشگاهی تلاش میشود که بتوانیم همپای دیگر کشورهای جهان و حتی سریعتر از آنها به تولید علم و فعالیت در این زمینه بپردازیم.
به گفته وی در تمام حوزهها به ويژه حوزه کتابهای تخصصی پزشکی و مهندسی، بسیاری از آثار در کوتاهترین زمان به دست استادان و نيازمندان آن رسیده است.
قبادی با بیان اینکه هنوز تمام اهداف و خواستههای ما محقق نشده، عنوان كرد: به تازگی در مذاکراتی درباره حذف عوارض یا کاهش هزینهها با نمایندگان کمیسیون لوایح و معاونت محترم ریاست جمهوری به توافقاتي رسيدهايم.
وی ادامه داد: این موضوع در داخل دولت و از راهی کوتاهتر قابل حل است اما اعضای محترم انجمن باید بعد از پایان این دوره از نمایشگاه، این موضوع را پیگیری کنند تا به نتیجه برسد.
مشاور معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین درباره علت مشکلات مالی این نمایشگاه اظهار کرد: بخش عمده بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه كتابهاي خارجي را به نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران اختصاص دادهایم و در آن نمایشگاه، یارانه قابل توجهی از سوی دولت پرداخت میشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: به نظر میرسد که بعد از برگزاری بیست و چهار دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، باید تغییراتی در چگونگی هزینه این بودجه خصوصا در بخش ارزی انجام شود و باید به این پرسش پاسخ دهیم که آیا ادامه این روند به نفع حوزه نشر در کشور است یا با ایجاد تغییر در تقسیم بودجه آن
میتوان استفاده بهتری از آن کرد.
وی افزود: علاوه بر بخش ارزی، به بخش ریالی نمایشگاه تهران هم انتقاداتی وارد است و اهداف ما در عملکرد ناشران بینالمللی محقق نميشود.
قبادی با بیان اینکه درصورت اعلام آمادگی انجمن فرهنگی ناشران بینالمللی ایرانیان میتوانیم بخشی از مسولیتهای نمایشگاه كتاب تهران را برعهده آنها قرار دهیم، گفت: برای بهبود در عملکرد این نمایشگاه باید درباره هزینه نمایشگاههای بینالمللی تجدید نظر صورت بگیرد.
در ادامه این مراسم، ریيس هیات مدیره انجمن فرهنگی ناشران
بینالملل ایرانیان نیز در سخنانی گفت: عرضه حدود 88 هزار عنوان از جدیدترین کتابها به زبان انگلیسی و عربی، همچنین صدها عنوان کتاب فارسی با موضوعات علوم اجتماعی، علومانسانی، فنی و مهندسی، پزشکی، هنر، علوم پایه و کشاورزی، باعث شده تا این نمایشگاه به عنوان دومین مرکز تامین منابع علمی و تخصصی دانشگاهها و مراکز علمی بعد از نمایشگاه بینالملی کتاب تهران جای خود را در تقویم این مراکز باز کند.
احد رضایی ادامه داد: نمایشگاه کتاب کاربردی یکی از مهمترین برنامههای انجمن فرهنگی ناشران بینالمللي ایرانیان در حالی برگزار میشود که با مروری به کارنامه هشت دوره گذشته آن، به خوبی شاهد رشد و ارتقای سطح کیفی و کمی آن هستیم.
وی با اشاره به اهداف برپایی این نمایشگاه، افزود: فراهم آوردن بستر مناسبی برای دستیابی به تازههای نشر بینالمللی در فضایی تخصصی و به دور از تشریفات اداری برای علاقهمندان کتابهای خارجی و نيز امکان جستجو و ثبتنام تحت شبکه، موجب شده تا این نمایشگاه توجه فرهیختگان و پژوهشگران را به سوی خود جلب کند.
رضایی درباره ویژگی این نمایشگاه توضیح داد: به کارگیری سیستم متمرکز فروش یکی از ویژگیهای نمایشگاه است که بر اساس آن تمام شرکتکنندگان ملزوم به فروش کتابهای خود از طریق بانک اطلاعاتی واحد و تحت شبکهاند.
وی تصریح کرد: صدور فاکتورهای هماهنگ و یکسان برای تمام شرکتها، امکان بررسی روند فروش و ارایه تحلیل برای شرکتکنندگان، امکان کنترل سال چاپ بر اساس قوانین نمایشگاه، امکان ثبت سفارش برای کتابهایی که موجودی آنها تمام شده است، امکان اعمال نرخ ارز همسان و همچنین کنترل اعمال حداقل 10 درصد تخفیف برای کتابها برخی از مزایاي شيوه فروش نمايشگاه امسال است.
رییس هیات مدیره انجمن فرهنگی ناشران بینالمللي ایرانیان با بیان اینکه از عرضه کتابهای افست که بدون اجازه ناشر چاپ شده، در اين نمايشگاه جلوگیری میشود، اظهار کرد: یکسان بودن قیمت کتابهای مشترک به گونهای است که هیچ کتابی در این نمایشگاه با دو قیمت مختلف فروخته نمیشود.
رضایی در بخش دیگر سخنان خود درباره کتابهای این نمایشگاه، گفت: در بخش لاتین حدود 84هزار عنوان کتاب ارایه شده که نسبت به 9 سال قبل، شاهد افزایش 9 برابری عناوین عرضه شده در نمایشگاه و دو برابری فضای غرفهها هستیم.
به گفته وی، امسال برای چهارمین سال متوالی ناشرانی از جهان عرب با بیش از پنج هزار عنوان كتاب از طریق سه نماینده ایرانی خود در این نمایشگاه حضور دارند.
رییس هیات مدیره انجمن فرهنگی ناشران بینالمللي ایرانیان با بیان اینکه این نمایشگاه حاصل تلاش چندین ساله انجمن است، گفت: فکر میکنم بعد از 9 سال با توجه به روندی که وجود دارد، مشکلات و افزایش هزینههای مختلف که به دوش انجمن گذاشته شده است، نمایشگاه به سختی بتواند در سال آینده برپا شود.
رضايي تصریح کرد: با توجه به حمایت نكردن وزارتخانههایی که مسوولیت آنها تامین منابع علمی است و افزایش سرسام آور هزینههایی که کانون پرورش فکری كودكان و نوجوانان از ما مطالبه میکند، شايد نتوانيم در سال آينده اين نمايشگاه را برگزار كنيم.
نهمین نمایشگاه کتاب کاربردی تا چهارشنبه 18 آبان از ساعت 9 تا 19 در مرکز آفرینشهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع در خیابان حجاب برپاست.
شنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۰ - ۱۴:۱۵
نظر شما