جمعه ۲۰ آبان ۱۳۹۰ - ۱۱:۱۱
عباس عرب‌زاده: اثر مكتوب  فرهنگ جامعه را مي‌سازد

عباس عرب‌زاده، هنرمند عكاس و فيلمساز، طي هفت سال از پنج استان كشور ايران عكاسي كرده كه نتيجه آن پنج كتاب نفيس عكس است. اين هنرمند اثر مكتوب را سازنده فرهنگ يک جامعه مي‌داند.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، عباس عرب‌زاده از 22 تا 28 مهر سال‌جاري منتخبي از عكس‌هاي را كه طي هفت سال تلاش در عرصه عكاسي از سال‌ 1384 تا 1390 از استان همدان، گيلان، خراسان شمالي، فارس و اصفهان گرفته بود  در خانه هنرمندان به نمايش گذاشت و به اين مناسبت كتاب نفيس خراسان شمالي با عنوان «خراسان شمالي، گنجينه فرهنگ‌ها» رونمايي شد. 

تاكنون كتاب‌هاي نفيس عكس استان‌هاي همدان با عنوان «همدان دروازه تمدن»، گيلان با عنوان «گيلان روياي سبز ايران»، فارس با عنوان «شيراز شهر عشق و راز» و اصفهان با عنوان «اصفهان مهد هنر ايران» از عرب‌زاده منتشر شده كه نتيجه 7 سال عكاسي است. 

عرب‌زاده اين مجموعه‌هاي نفيس را مردم‌نگاري استان‌ها دانست و توضيح داد: مخاطب با تهيه اين كتاب‌ها مي‌تواند با آثار باستاني، اماكن گردشگري، اماكن مذهبي مردم، فرهنگ و آيين‌ها، صنايع دستي، طبيعت و جاذبه‌هاي طبيعي و بسياري از موارد ديگر كه در يک استان جمع شده‌اند، آشنا شوند. 

اين هنرمند ادامه داد: اين مجموعه علاوه بر اين‌كه مخاطب را با هنر عكاسي آشنا مي‌كند توضيحاتي به زبان انگليسي و فارسي دارد و به بهترين شكل استان‌هاي ايران را به مردمي كه با اين ويژگي‌ها آشنا نيستند و همچنين علاقه‌مندان خارجي آشنا مي‌كند.

وي افزود: كشور ايران پتانسيل‌هاي زيادي براي جذب توريست و توسعه صنعت گردشگري دارد و امروزه اين مهم از بزرگترين و بهترين راه‌هاي کسب درآمد هر كشوري محسوب مي‌شود.

عرب‌زاده با بيان اين‌كه صنعت گردشگري مي‌تواند به معرفي فرهنگ‌ها و پايداري آنها در مقابل تهاجم فرهنگي كمكي بسيار ارزشمند كند،‌ توضيح داد: با ورود گردشگر به هر منطقه زمينه‌هاي ايجاد مشاغل و رونق كسب و كار مردم منطقه فراهم مي‌شود.

وي اظهار كرد: با اين نگاه، هفت سال اين حركت را براي عكاسي آغاز كردم و موفق شدم پنج استان را به طور كامل عكاسي كرده و كتاب آن را منتشر كنم. هيچ كار اصولي بدون تحقيق، پژوهش و برنامه‌ريزي علمي امكان‌پذير نيست.

عرب‌زاده ادامه داد: من عكاسي نمي‌كنم كه يك نمايشگاه بگذارم كه يعني من هنرمندم. نخست مي‌خواهم از هنر من يك اثر مكتوب كه سازنده فرهنگ جامعه است به وجود آيد بعد در فرصتی مناسب منتخبي از عكس‌ها را استخراج كرده و براي علاقه‌مندان به نمايش می‌گذارم.

وي توضيح داد: مخاطبان با ديدن اين عكس‌ها ترغيب مي‌شوند روي مناطق و زيبايي‌هاي استان خود تحقيق كنند.

عرب‌زاده بيان كرد: از اين حركت هدفمند به نفع جامعه استفاده مي‌كنم و دلم مي‌خواهد اين حركت پشتيباني شود. مسوولان فرهنگي با خريد كتاب و هديه آن در مراسم‌ مي‌توانند با ديد روشن به اين جريان كمك كنند. اين كار حتي موجب سرعت بیشتر و كيفيت بهتر براي چاپ كتاب مي‌شود و ديگر هنرمندان نيز تشويق مي‌شوند اين كار را ادامه دهند. اين كشور به سازندگي نياز دارد و اهل فرهنگ بايد آن را بسازند. 

وي گفت: رفت و آمد براي عكاسي بسيار سخت است و برايم گران تمام مي‌شود ولي من به تلاش خود ادامه مي‌دهم چون به كشورم عشق مي‌ورزم و براي ثبت آن به هر گوشه‌اي مي‌روم.

وي توضيح داد: هيچ كدام از عكس‌هايم عناصر غربي ندارد و ويژگي‌هاي آنها به طور كامل ايراني است ولي هيچ وقت به اين عناصر دقت نمي‌كنيم.

عرب‌زاده در پاسخ به اين پرسش كه برنامه آينده شما براي عكاسي چيست، اظهار كرد: بسيار علاقه‌مندم از استان هرمزگان عكاسي كنم. 

اين هنرمند تصميم دارد مجموعه «ايران‌شناسي» كه منتخبي از عكس از چند استان است را در برخي كشورهاي خارجي چون فرانسه، مالزي و دبي به نمايش بگذارد. 

عرب‌زاده تاكنون تعداد زيادي فيلم مستند و داستاني براي شبكه‌هاي مختلف تلويزيوني و انجمن سينماي جوانان ايران و مركز گسترش سينماي مستند و تجربي ساخته و جوايز متعددي از جشنواره‌هاي فيلم داخلي و خارجي دريافت كرده است.

وي طي 10 سال اخير فعاليت ويژه‌اي در زمينه عكاسي داشته و در بيش از 11 نمايشگاه انفرادي و جمعي شركت كرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها