چهارشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۰ - ۱۹:۰۷
دغدغه‌هاي جامعه امروز در آثار نويسندگان ناپيداست

فيروز زنوزي‌جلالي، نویسنده، در آیین گشایش نخستين «همايش نويسندگان ايران» با انتقاد از برخی آثار داستانی گفت: در پاسخ به سوال برخي كه مي‌گويند چرا آثار برتر در جشنواره‌هاي فرهنگي نداريم، بايد گفت كه بسیاری از آثار خالي از جهان‌بيني و به دور از دغدغه‌ها و نيازهاي امروز جامعه ما هستند./

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، ‌فيروز زنوزي‌جلالي در آيين گشايش نخستين «همايش نويسندگان ايران» كه بعدازظهر امروز،‌ چهارشنبه 25 آبان، با حضور مسوولان فرهنگي در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و معماري برگزار شد، گفت: ضروري است كه گردهمايي‌هايي مانند همايش نويسندگان و برنامه‌هاي اين چنيني براي گفتمان و برقراري دوستي‌ها و همدلي‌ها ميان نويسندگان برپا شود. 

وي افزود: در اين برنامه‌ها براي رفع‌سوءتفاهم‌ها و شناخت هر چه بيشتر نويسندگان راهكارهايي انديشيده مي‌شوند كه به نفع جامعه نويسندگان خواهند بود.
 
اين داستان‌نويس با اشاره به گله‌مندي اغلب نويسندگان شهرستاني درباره تمركز برنامه‌ها در تهران، گفت: بارها و بارها شاهد گله‌مندي نويسندگان خوب شهرستاني از نبود مراكز فرهنگي در شهرستان‌ها هستيم و در اين باره بايد گفت در سال‌هاي اخير جوايز فرهنگي، برخي از خلاها در این زمینه را برطرف کرده‌اند.

نويسنده «قاعده بازي» در ادامه درباره آثاري كه در اغلب جوايز ادبي ارزيابي مي‌شوند، توضيح داد: در داوري جوايز فرهنگي اغلب با انبوهي از آثار نويسندگان جوان مواجه مي‌شويم كه بيشتر آن‌ها خالي از درون‌مايه‌هاي جدي داستاني و نيازهاي واقعي جامعه‌اند و متاسفانه اغلب نويسندگان آن‌ها با تقليد از يكديگر به كتاب‌سازي روي آورده‌اند؛ در اين احوال آنوقت فراوان مي‌شنويم كه چرا برگزيده داستان در يک جايزه ادبي نداريم!
 
وي اضافه كرد: در جهان داستان بايد رابطه علت و معلولي دقيقي وجود داشته باشد و مهم‌تر از آن، نيازهاي جامعه بايد در آثار بيان شوند؛‌ اين در حالي است كه بسياري از آثار خنثي اند و همه اين مسايل مي‌توانند دليل بر توليد نشدن اثر شاهكار و  ماندگار در ادبيات سال‌هاي اخير باشند.
 
وي  با اشاره به مشكلات توزيع و چاپ كتاب در شهرستان‌ها توضيح داد: واضح است كه شهرستان‌ها با مشكلات فراواني در عرصه چاپ و توزيع كتاب دست به گريبانند و متاسفانه با وجود تيراژ دو هزارتايي كتاب، اوضاعي بهتر از اين را نمي‌توان تصور كرد. در حال حاضر در كشور ما، هندوانه از كتاب سريع‌تر و بهتر توزيع مي‌شود!

اين داستان‌نويس در ادامه با اشاره به اينكه نويسندگان اغلب بدون جهان‌بيني دست به خلق آثار مي‌زنند، ‌گفت: بسياري از نويسندگان ما بدون پشتوانه كتاب خواندن دست به نوشتن كتاب مي‌زنند و شايد فقط فرم را در كارگاه‌ها آموخته‌‌اند؛ ‌در حالي كه بايد به ادبيات به عنوان انديشه نگاه كرد؛ چراکه ادبيات بازوي تفكر جامعه است. 

 زنوزي‌جلالي در پايان گفت: من از ته قلب ايمان دارم كه مديران فرهنگي با تمام وجود درصدد رفع چالش‌هاي حوزه كتابند و برگزاري چنين همايشي از مصداق‌هاي اين قبيل همدلي‌ها از سوي مديران است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها