مسوول كتابخانه تخصصي آزادگان گفت: طرحي براي گردآوري آثار مربوط به اسراي ساير ملل داريم تا پژوهشگران وضعيت اسراي ايراني را در زمان جنگ تحميلي عراق عليه ايران با اسراي ديگر كشورها در جنگها مقايسه و بررسي كنند.-
وي درباره برنامههاي اين كتابخانه در تجهيز منابع گفت: در بخش پژوهش طرحي براي گردآوري آثار مربوط به اسراي ساير ملل داريم. اين كتابها هنوز به صورت كامل جمعآوري نشدهاند. در بخش كتابهاي لاتين و عربي زبان و با هدف آشنايي پژوهشگران با اسراي ديگر كشورها در جنگ جهاني دوم و ساير جنگهاي جهان، آثاري گردآوري ميشوند تا پژوهشگران بر اساس آنها وضعيت اسراي ايراني را با اسراي ديگر كشورها مقايسه و بررسي كنند.
مسوول كتابخانه تخصصي آزادگان ادامه داد: بيشتر اين منابع شناسايي شدهاند اما به دليل تك نسخهاي بودن يا محدوديت ما در خريد، كتابها به صورت افست به مجموعه آثار كتابخانه اضافه خواهند شد؛ البته براي اين كتابخانه، علاوه بر كتابهايي كه با موضوع آزادگان نوشته شدهاند، كتابهاي مرجع نيز تهيه شده است.
كرمي با اشاره به موضوع بندي خاص آثار براي دسترسي آسان پژوهشگران به مباحث تخصصي گفت: بر اين اساس مباحث مربوط به اسارت و آزادگان تفكيك ميشوند. به عنوان نمونه اگر پژوهشگري بخواهد درباره اردوگاه موصل اطلاعات به دست آورد، آثار موجود و تمامي موضوعات وابسته به آن را مييابد.
وي ادامه داد: موضوع ديگر چكيده نويسي كتابهاست. بخشي از اين كار انجام شده و هم اكنون در حال خلاصه نويسي ديگر كتابها هستيم. اين چكيدهها بر روي سايت موسسه پيام آزادگان قرار خواهند گرفت.
كرمي درباره چرايي كمي آثار كتابخانه تخصصي آزادگان گفت: مجموع كتابهاي منتشر شده درباره آزادگان 600 عنوان است. در اين كتابخانه نزديك به 500 عنوان گردآوري شده و دليل كمي اين نوع آثار كم توجهي مولفان و آزادگان به ثبت و نگارش خاطرات است.
وي ادامه داد: هر چند بر اساس اخبار خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، متوجه شدهايم كه مولفان در زمينه نگارش اين نوع آثار دست به قلم شدهاند. اين اتفاق نويد بخش افزايش منابع اين كتابخانه تخصصياند.
كتابخانه تخصصي آزادگان همه روزه از ساعت 8 تا 16 فعال است و عموم افراد ميتوانند از منابع اين كتابخانه استفاده كنند. كتابخانه تخصصي آزادگان در خيابان انقلاب، بين ميدان فردوسي و خيابان نجاتاللهي، كوچه نيايي، شماره 12 واقع است.
نظر شما