معاون اجرايي و برنامهريزي نشر پيام آزادگان گفت: «دانشنامه آزادگان» با همكاري اين نشر و بنياد دانشنامه نويسي ايران نوشته ميشود. اين دانشنامه مجموعه اتفاقهاي دوران اسارت اسيران ايراني را به عنوان بخشي از بدنه 8 سال دفاعمقدس و تاريخ ثبت ميكند.-
وي كمبود آثار درباره دوران اسارت و آزادگان را يكي از مشكلات براي نوشتن اين دانشنامه عنوان كرد و گفت: اطلاعات ما از دوران اسارت بيشتر شامل گزارشهاي كلي صليبسرخ و نامههاي اسراست.
خوبنژاد ادامه داد: آزادگان در اردوگاههاي مختلف عراق پراكنده بودند. به همين دليل اطلاعات جامعي از آنها در دست نيست. همچنين برخي از آزادگان خاطرات دوران اسارت را به صورت كامل به ياد نميآورند و برخي هم از دنيا رفتهاند. به همين دليل تلاش كرديم با نوشتن «دانشنامه آزادگان» مجموعه اتفاقهاي دوران اسارت را به عنوان بخشي از تاريخ ثبت كنيم.
وي اظهار كرد: تدوين اين دانشنامه در جايگاه علمي خود ميتواند منبعي براي استناد و صحت در بيان حوادث باشد.
معاون اجرايي و برنامهريزي نشر پيام آزادگان ادامه داد: براي نگارش «دانشنامه آزادگان» 36 موضوع از مسايل آزادگان به صورت كلي انتخاب و مطرح شدهاند. زير مجموعههاي اين موارد شامل 936 موضوع جزيي نظير «مديريت در اسارت»، «شكنجه در اسارات» و «بهداشت در اسارات» است.
خوب نژاد گفت: اين كتاب با مديريت منوچهر اكبري و زير نظر بنياد دانشنامه نويسي ايران تدوين ميشود و طبق نظرات ارايه شده كارشناسان اين بنياد ميتوان حدود 400 مدخل را از اين موضوعات استخراج كرد.
وي افزود: منابع محتواي «دانشنامه آزادگان» نظير اسناد و خاطرات توسط انتشارات پيام آزادگان به بنياد دانشنامه نويسي ايران سپرده شده و اسناد ديگري هم از سوي بنياد به آنها اضافه خواهد شد. اين دانشنامه توسط انتشارات پيام آزادگان منتشر ميشود.
نظر شما