جمعه ۱۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۸
«هدود»؛ نمایشگاهی برای پیوند هنر تجسمی و شعر

افتتاح نمایشگاه «هدود» در موزه موسیقی، ۱۸ آبان از ساعت ۱۳ برگزار خواهد شد و برای علاقه‌مندان فرصتی استثنایی برای مشاهده آثار هنری است که از دل فلسفه، شعر و خلاقیت هنری به‌وجود آمده‌اند.

سرویس هنر خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا): نمایشگاه کامبیز عبدل‌زاده که با عنوان «هدود» از ساعت ۱۳ تا ۱۵ امروز جمعه، ۱۸ آبان، در موزه موسیقی برگزار خواهد شد، به صورت ویژه بر سبک شخصی و خاص او تأکید دارد. این نمایشگاه شامل آثار مختلفی است که طی دو دهه اخیر خلق شده و به نوعی چکیده‌ای از تمامی تجربه‌های هنری عبدل‌زاده به شمار می‌رود. آثار این نمایشگاه عمدتاً در سبک انتزاعی خلق شده‌اند و به‌ویژه در ترکیب رنگ، نور، فرم و بافت ویژگی‌های منحصر به فردی دارند که به مخاطب فرصتی می‌دهند تا در دنیای درونی و فلسفی هنرمند غرق شود. این نمایشگاه به علاقه‌مندان فرصتی منحصر به فرد برای آشنایی با آثار این هنرمند می‌دهد.

کامبیز عبدل‌زاده هنرمند هنرهای تجسمی، در پنجمین نمایشگاه انفرادی خود به معرفی گزیده‌ای از آثار دو دهه اخیرش پرداخته است. در این نمایشگاه جدید، عبدل‌زاده که عمدتاً در سبک انتزاعی فعالیت کرده، به کشف دنیای پیچیده و گاهی پنهان انسان‌ها و هستی از طریق هنر می‌پردازد. در این گزارش، به معرفی این آثار، رویکرد هنری و فلسفه آثار خواهیم داشت.

«هدود»؛ سبک شخصی که به فاصله‌ها و شکاف‌ها می‌پردازد

کامبیز عبدل‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره سبک خود گفت: در چند سال اخیر، تمرکز زیادی روی سبک شخصی خود به نام «هدود» گذاشته‌ام. این واژه از عربی گرفته شده و به معنای زمین پست یا فروافتاده است. اما آنچه که برای من در این واژه اهمیت دارد، فاصله‌ای است که میان تمام اجزای هستی وجود دارد.

این مفهوم برای عبدل‌زاده به مراتب فراتر از یک تعریف ساده فیزیکی است. او به شکاف‌های نهفته در هستی اشاره می‌کند؛ فاصله‌هایی که نه تنها میان اجزای دنیای بیرونی، بلکه در هر ابعاد میکروسکوپی، مانند بین هر سلول، وجود دارد.

وی توضیح داد که این شکاف‌ها به‌نوعی بستر نوآوری و خلاقیت هستند و همین مفاهیم را در آثارش جست‌وجو کرده است و گفت: در این فاصله‌ها، بسترهای پدید آمدن اتفاقات، خلاقیت‌ها و نوآوری‌ها نهفته است. در حقیقت، شکاف‌ها جایی هستند که خلاقیت و ایده‌ها متولد می‌شوند. این همان فضای تاریک و روشن است که در فلسفه هنر نیز به آن اشاره شده است. به‌طور کلی، آثار من متمرکز بر همین لحظه‌های گذرا هستند؛ لحظاتی که در آن یک ایده یا نوآوری به جهان وارد می‌شود و فضا را پر از تازگی می‌کند.

عبدل‌زاده در ادامه افزود: هر تابلویی که خلق کرده‌ام، یک داستان مستقل و منحصر به فرد دارد. در این آثار، من به دنبال بازنمایی معنا و مفاهیم پیچیده‌ای چون تنهایی، پیوستگی و ابهام هستم.

به گفته او، این نگاه در برخی از آثار به صورت رئالیستی و در برخی دیگر با استفاده از خطوط خاص برای بازنمایی چهره‌ها و مفاهیم انسانی، به نمایش در می‌آید.

وی این قلم‌زنی و خطوط خاص را به‌عنوان امضای شخصی‌اش در آثارش معرفی کرد و گفت: این سبک قلم‌زنی به نوعی امضای شخصی من در آثارم است. برای من هر تابلو تنها یک تصویر ساده نیست، بلکه هر اثر حامل معنای عمیق و مفهوم فلسفی خاص خود است که به نوعی می‌خواهد با بیننده ارتباط برقرار کند.»

پیوند هنر تجسمی با شعر: الهام از شاعران بزرگ ایران

کامبیز عبدل‌زاده در این گفت‌وگو به رابطه‌اش با شعر نیز اشاره کرد و توضیح داد که آثارش همواره از دنیای شاعرانه‌ای که در آن زندگی کرده الهام گرفته‌اند. او در این خصوص گفت: در طول سال‌ها با شاعران زیادی زندگی کرده‌ام و از اشعار آن‌ها الهام گرفته‌ام. اما اگر بخواهم شاعری را نام ببرم که تأثیر عمیقی بر من گذاشته باشد، قطعاً سعدی است. شعر سعدی با عمق و سادگی خاص خود همواره منبع الهام بوده است. در هر بیت او نوری از حکمت و زندگی جریان دارد که این نور به آثار من جان می‌بخشد.

این تأثیرات شعر بر آثار عبدل‌زاده به وضوح در قالب‌های هنری وی دیده می‌شود. او به‌طور خاص از این اشعار به‌عنوان سرچشمه‌ای از مفاهیم فلسفی و عاطفی یاد کرد که در ترکیب با هنر تجسمی‌اش شکل می‌گیرند. به گفته او، هر تابلو در این نمایشگاه نه تنها یک اثر هنری، بلکه یک روایت از اشعار و اندیشه‌های مختلف است.

آینده هنر «هدود» و نمایش آثار در سطح جهانی

عبدل‌زاده در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود به چشم‌انداز آینده‌اش در عرصه هنر اشاره کرد. او بیان کرد که سال‌هاست در حال آماده‌سازی کتابی جامع است که تمامی آثارش را همراه با توضیحات و معناهای نهفته در آن‌ها به‌صورت مفصل منتشر کند. این کتاب نمایانگر سبک «هدود» خواهد بود و به نوعی تلاش دارد تا تمامی مفاهیم و ایده‌هایی که در ذهن هنرمند جریان داشته، به تصویر کشیده شود.

وی همچنین در خصوص نمایش آثارش در سطح بین‌المللی توضیح داد: آثارم هنوز در حال توسعه است، اما بخش‌هایی از آن‌ها را در وب‌سایت رسمی‌ام منتشر کرده‌ام و در فضای مجازی نیز فعالیت‌هایی داشته‌ام. اما هدفم این است که در آینده نمایشگاه‌هایی در خارج از ایران برگزار کنم تا بتوانم آثار و سبک «هدود» را به مخاطبان جهانی معرفی کنم و از این طریق ارتباط عمیق‌تری با دوستداران هنر در سطح جهانی برقرار کنم.

پنجمین نمایشگاه انفرادی کامبیز عبدل‌زاده با عنوان «هدود» فرصتی است برای آشنایی بیشتر با این هنرمند و آثارش که همواره در تلاش بوده است تا مرزهای هنر تجسمی ایران را گسترش دهد. این نمایشگاه با آثار انتزاعی و فلسفی خود، دنیای پیچیده و در عین حال زیبا از فاصله‌ها و شکاف‌ها را به مخاطب نشان می‌دهد.

افتتاحیه نمایشگاه در موزه موسیقی، امروز جمعه ۱۸ آبان از ساعت ۱۳ تا ۱۵ برگزار خواهد شد و برای علاقه‌مندان فرصتی استثنایی برای مشاهده آثار هنری است که از دل فلسفه، شعر و خلاقیت هنری به‌وجود آمده‌اند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها