شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۴
«روانشناسی اجتماعی: رویکردهای جامعه شناختی»

«روانشناسی اجتماعی: رویکردهای جامعه شناختی»

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا «روانشناسی اجتماعی: رویکردهای جامعه شناختی» نوشته دیوید روهال، ملیسا میلکی، جفری لوکاس و ترجمه میثم حدادی، با شمارگان ۵۰۰ نسخه و ۳۶۲ صفحه توسط انتشارات اندیشه احسان منتشر شده است.

روانشناسی اجتماعی رشته‌ای است برای درک و چگونگی تاثیرگیری افکار، احساسات و رفتارهای اشخاص از دیگر انسان‌ها، چه واقعی، چه خیالی و چه ضمنی، از روش‌های علمی استفاده می‌کند. روانشناسان اجتماعی متغیرهای موقعیتی را بررسی کرده و سعی می کنند برای رفتارهای اجتماعی توضیحی ارائه دهند. آنها به دنبال پیدا کردن ارتباطی بین محیط اجتماعی، رفتارها و نگرش‌ها هستند.

کتاب ۳ بخش و ۱۰ فصل دارد. عناوین بخش‌های کتاب با فصل‌های ذیل آنها به شرح است:

بخش اول با عنوان رویکردهای اصلی دو فصل دارد: «درآمدی بر روان‌شناسی اجتماعی جامعه شناختی» «و رویکردها در روان‌شناسی اجتماعی جامعه شناختی، رویکرد کنش متقابل نمادین، رویکرد ساختار اجتماعی و شخصی، رویکرد فرآیندهای گروهی».

بخش دوم: با عنوان فرد در جامعه، نیز شامل سه فصل به ترتیب با این عناوین است: «روان‌شناسی اجتماعی قشر بندی، برساخت نابرابری‌ها، ساختارهای نابرابری، فرآیندهای قشربندی در گروه‌ها»، «خود و هویت: خود به عنوان یک فرآیند، خود و ساختار اجتماعی، هویت و فرآیندهای گروهی» و «روان‌شناسی اجتماعی قشربندی، توسعه خود، ابعاد ساختاری و زمای جامعه پذیری».

بخش سوم با عنوان حوزه‌های زندگی اجتماعی نیز شامل پنج فصل است: «روان‌شناسی اجتماعی انحراف، رویکرد کنش متقابل به انحراف، رویکرد کنش متقابل به انحراف، روابط گروهی و انحراف»، «سلامت روان و بیماری، برخاست اجتماعی سلامت روانی، علل اجتماعی استرس، سلامت روانی به عنوان یک ویژه پایگاهی»، «نگرش‌های اجتماعی ماهیت و برخاست نگرش‌ها، ساختار اجتماعی نگرش‌ها و رفتارها»، «جامعه شناسی احساسات و روابط، برخاست احساسات و روابط، شرایط ساختاری تاثیر گذار بر احساسات و روابط، فرآیندهای گروهی و احساسات» و «رفتارهای جمعی، برخاست‌های رفتار جمعی، انتخاب عقلانی در رفتارهای جمعی: نظریه هنجارهای و ظهور».

نویسندگان به طور کلی هدف از نگارش کتاب را این‌گونه بیان کرده‌اند: «هدف این کتاب، آشنایی دانشجویان با روش‌های جالب و جذاب مطالعه روان‌شناسی اجتماعی توسط جامعه‌شناسان است. جامعه‌شناسی، بینشی منحصر به فردی از روان‌شناختی اجتماعی در دو سطح ارائه می‌کند: ابتدا در مورد رویکردهای نظری که جامعه‌شناسان هنگام مطالعه تعاملات انسانی از آنها استفاده می‌کنند و همچنین در تکنیک‌های روش‌شناختی‌شان. ما معتقدیم که این رویکردها و روش‌ها، بینش‌هایی را در مورد جهان اجتماعی ایجاد می‌کنند که در هیچ رشته دیگری یافت نمی‌شود، بینش‌هایی که برای درک روابط متقابل بین افراد و جامعه ضروری هستند. در این نسخه، ما همچنان برای استفاده از تحقیقات و نظریه‌های روان‌شناسی اجتماعی جدیدتر تلاش کرده‌ایم، اما همچنین سعی کرده‌ایم ساختار کتاب را ارتقاء دهیم تا فضای اجتماعی واقعی را بهتر بازتاب دهیم.»

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها

پربازدیدترین