چهارشنبه ۲ آذر ۱۳۹۰ - ۱۹:۰۶
وزیر ارشاد: هدف جایزه جلال ارتقای زبان و ادب ملی و دینی است

سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجید حمیدزاده، دبیر علمی جایزه علمی جلال آل‌احمد، در آیین پایانی چهارمین دوره این جایزه سخنرانی کردند. وزیر ارشاد در سخنرانی خود هدف این جایزه را ارتقای سطح و جایگاه زبان و ادب ملی و دینی دانست./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، دكتر سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین پایانی چهارمین دوره جایزه جلال آل احمد درباره این نویسنده گفت: آثار جلال سیر تحولات زندگی او را نشان می‌دهد چون این نویسنده اهل کتمان نیست و اگر کسی بخواهد تنها به بخشی از آثار او برای شناختش استناد کند، به بیراهه رفته است.

وي ادامه داد: اگر جلال از بعضی از دینداران فاصله گرفت تصورش این بود که این‌ها نمی‌توانند در جامعه تحولی ایجاد کنند.

حسینی بیان کرد: هنگامی که به سیر تحولات زندگی جلال نگاه می‌کنم به یاد حضرت ابراهیم(ع) و مواجه او با مشرکین می‌افتم با این تفاوت که حضرت ابراهیم (ع) هرگز مشرک نبود و تنها برای هدایت انسان‌ها خود را پیرو آیین‌ آن‌ها نشان می‌داد. اما جلال همه این مراحل را طی کرد و به آیین‌های مختلف روی آورد اما چون لجوج نبود و به دنبال حقیقت می‌گشت، از این چاه‌ها بیرون آمد.

وي در پايان، سخناني را از رهبر معظم انقلاب و آيت الله طالقاني درباره جلال آل‌احمد نقل كرد.

مجید حمید‌زاده دبیر علمی چهارمین دوره جایزه جلال آل احمد، دیگر سخنران این مراسم بود. وی گزارشی اجمالی از روند برگزاری و داوری‌ها چهارمین دوره جایزه جلال ارایه کرد.

او گفت: آثار شرکت کننده در این دوره از جایزه جلال رشد ۶۴ درصدي را نشان می‌دهند. در دوره گذشته دو هزار و ۹۷۰ اثر و در این دوره چهارهزار و ۸۵۴ اثر در ارزیابی اولیه حضور داشتند که این رشد بیش از حد انتظار ما بود.

وی همچنین از رشد کمی آثار شرکت کننده در بخش‌های جایزه جلال در این دوره خبر داد و گفت: در بحث کیفی نیز آثار به حدی به یکدیگر نزدیک بودند که در یکی از بخش‌ها مجبور شدیم سه اثر را به عنوان برگزیده انتخاب کنیم و این نشان از توجه اهل قلم به این موضوع هاست.

آیین پایانی مراسم چهارمین دوره جایزه جلال آل‌احمد، عصر امروز، چهارشنبه ۲ آذر با حضور برگزیدگان و شایستگان تقدیر این دوره از جایزه و جمعي از مسوولان فرهنگي در پژوهشکده فرهنگ هنر و معماری برگزار شد.

در این دوره برای نخستین بار در حوزه داستان نویسی هیات داوران اثری را به عنوان برگزیده معرفی می‌کرد. برگزیدگان این جایزه ۱۱۰ سکه طلا دریافت كردند. شایستگان تقدیر نیز با دریافت ۲۵ سکه قدردانی شدند.

در این دوره «جاده جنگ» تالیف منصور انوری برای نخستین بار درحوزه داستان نویسی به عنوان برگزیده شناخته شد. در حوزه نقد ادبی نیز یک اثر برگزیده شد و در بخش تاریخ نگاری سه اثر به طور مشترک به عنوان برگزیده شناخته شدند. یک کتاب نیز در حوزه مستند نگاری شایسته تقدیر معرفی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها