یکشنبه ۶ آذر ۱۳۹۰ - ۱۰:۰۲
«مجلس حر» معلم بررسی می‌شود

نشست سه‌شنبه (هشت آذر) از سلسله نشست‌های «شعرخوانی و نقد شعر» سرای اهل قلم به نقد و بررسی دفتر شعر «مجلس حر» سروده علی معلم اختصاص دارد. این جلسه از ساعت 15 آغاز می‌شود.-

فریبا یوسفی، مسوول چهارمین دوره نشست‌های «شعرخوانی و نقد» سرای اهل قلم در گفت‌و‌گو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: به مناسبت فرارسیدن ماه محرم، این جلسه به نقد مجموعه شعری متناسب با حال و هوای عاشورا و محرم اختصاص یافته است.

وی افزود: در این نشست  محمدرضا ترکی و محمدرضا تقی‌دخت به عنوان منتقد حضور دارند و به بررسی دفتر شعر «مجلس حر» سروده علی معلم‌دامغانی می‌پردازند.

محمدعلی معلم دامغانی متولد سال۱۳۳۰ در دامغان است. وی در سال ۱۳۸۰ در نخسین همایش چهره‌های ماندگار به عنوان چهره ماندگار در عرصه شعر و ادب فارسی انتخاب و معرفی شد. همچنین در دی ماه سال ۱۳۸۸ از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان رییس فرهنگستان هنر انتخاب شد.

دفتر «مجلس حر» در دو فصل تدوین شده است. فصل نخست آن مقدمه‌ای به قلم محمدرضا تقی‌دخت را شامل می‌شود. تقی‌دخت این منظومه را یکی از کم‌نظیرترین و حتی بی‌نظیرترین منظومه‌های سروده شده درباره شخصیت حر دانسته است. در این مقدمه ماجراهای پس بعد از مرگ معاویه و به حکومت رسیدن یزید، تا واقعه عاشورا بررسی می‌شود.

علی معلم‌، این منظومه را بر مبنای زیارت وارث و در قالبی نو سروده است. بخشی از این منظومه، به شخصیت حربن یزید ریاحی، یکی از چهره‌های نام‌آور و نامدار واقعه عاشورا اختصاص دارد. عنوان این اثر به سبک مجالس تعزیه، «مجلس حربن یزید ریاحی» انتخاب شده است.

کتاب «مجلس حربن یزید ریاحی»، در قطع رقعی و شمارگان دو هزار و 500 نسخه از سوی انتشارات سوره مهر منتشر شده است.

نشست نقد و بررسی دفتر شعر «مجلس حر»، سه‌شنبه (هشت آذر) از ساعت 15 تا 17 در سرای اهل قلم واقع در خیابان انقلاب، خیابان فلسطین جنوبی، کوچه خواجه‌نصیر، شماره دو برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط