وي ادامه داد: ما پيشينه 2 هزار ساله در زمينه كتاب و كتابخواني داريم و نسخ خطي فراواني در كشور وجود داشته و كتابخانهها نيز مملو از منابع غني فارسي و عربي بوده است، اما عواملي همچون بي توجهي مسوولان باعث شده تا از ابتدا اين رشته آن طور كه بايد و شايد بومي نشود.
سلطان قرايي اضافه كرد: اكنون كتابداران ما گاهي حتي قادر نيستند عناوين كتابهاي فارسي يا عربي موجود در كتابخانهها را به درستي تلفظ كنند.
اين مدرس دانشگاه با بيان اينكه امروزه برخي سعي دارند تا با متصل كردن عنوان «اطلاعرساني» به رشته كتابداري، تصوير خوبي از آن ارايه دهند، گفت: اين شيوه درستي نيست.
سلطان قرايي افزود: امروزه اوضاع اين رشته به گونهاي است كه كتابداران ما نيازي به تخصص ندارند و به طور مثال ميتوان براي يك ليسانس ادبيات و يا حقوق يك دوره آموزشي گذاشت و او را كتابدار كرد.
وي بر ضرورت بازنگري در تغيير فصول اين رشته تاكيد كرد و گفت: بايد دروس اين رشته بازنگري شود و افراد متخصص و صاحب دانش در اين كار دخيل باشند. من حتي معتقدم دروس جديدي كه به اين رشته اضافه شده مانند مديريت اطلاعات و ... باز هم پاسخگوي نياز دانشجويان نيست و مهمتر از آن هيچ نشاني از فرهنگ ما در آن ديده نميشود.
عضو هيات علمي دانشگاه آزاد اسلامي يادآور شد: دروسي كه هماكنون به دانشجويان تدريس ميشود، پراكنده و به همين دليل فرار است. بايد توجه داشت كه با اين سرفصلها ما نميتوانيم به هدف اين رشته كه جدي گرفتن مطالعه است، دست پيدا كنيم.
نظر شما