پنجشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۰ - ۱۲:۳۰
«مباني و راهبردهاي جهاد اقتصادي» مكتوب شد

چاپ نخست کتاب «مباني و راهبردهاي جهاد اقتصادي» نوشته سيدحسين اسحاقي از سوي مركز نشر‌ هاجر، وابسته به مركز مديريت حوزه‌هاي علميه خواهران، منتشر و روانه بازار كتاب شد. اين اثر در راستاي تبيين مباني نظري و كاربردي جهاد اقتصادي به رهپويان آن ارايه شده است.-

به گزارش خبرگزاري کتاب ايران(ايبنا)، اثر حاضر، اهميت جهاد اقتصادي را در بيانات رهبر معظم انقلاب جست‌وجو كرده است و با بررسي آن، رشد و پيشرفت كشور اسلامي‌مان را نويد مي‌دهد.

به عنوان مقدمه ورود به مبحث اين كتاب بايد گفت كه در فرهنگ ديني و اجتماعي ما، سفارش‌ها و تاكيدهاي فراواني در مورد كار و نقش كارگر به معناي عام آن، در سازندگي جامعه شده است. ايران اسلامي نيز از منابع و ذخاير عظيمي در همه بخش‌ها براي توسعه برخوردار است؛ زيرساخت‌هاي قابل اعتنايي كه در طول سال‌هاي اخير در كشور فراهم شده‌اند.

عمده دليلي كه باعث آن شد تا سال‌هاي گذشته از سوي رهبر معظم انقلاب به عنوال سال «اصلاح الگوي مصرف» و «همت مضاعف و كار مضاعف» و امسال نيز به نام «جهاد اقتصادي» نامگذاري شود نيز اين بود كه بدون اصلاح الگوي مصرف و در ادامه آن بدون كار و تلاش، آن‌هم كار مضاعف با كيفيت و با بهره‌وري بالا كه همه نيازمند همتي ويژه و حركتي جهادگونه‌اند، نمي‌توان به پيشرفت و عدالت دست يافت.
 
كتاب حاضر در هفت بخش، جهاد اقتصادي را شرح مي‌كند. «جهاد اقتصادي در پرتو آموزه‌هاي اقتصادي اسلام»، «الگوبرداري از سيره اقتصادي معصومين عليهم‌السلام»، «موانع، راهبردها و آسيب‌هاي مشاركت اجتماعي و اقتصادي زنان»، «جايگاه دولت و حكومت اسلامي در جهاد اقتصادي»، «بيكاري بزرگترين معضل اقتصادي كشور»، «فساد اقتصادي و راه‌كارهاي مواجهه با آن» و «بايسته‌ها و راه‌كارهاي تحقق جهاد اقتصادي»، عناوين بخش‌هاي هفتگانه اين اثرند.

رهبر معظم انقلاب در بخشي از پيام نوروزي خود به ملت بزرگ ايران و به ويژه مسوولان كشور توصيه كردند كه با توكل به خداي متعال و تقويت مضاعف علم و ايمان، در بخش‌هاي مختلف از جمله اقتصادي و عمراني، ورزشي و فرهنگي، گام‌هاي بلندتري بردارند و با پيمودن راه‌هاي نو، ايران عزيز اسلامي را به قله‌هاي بلند پيشرفت و عدالت نزديك‌تر كنند.

مقام معظم رهبري امسال را سال «جهاد اقتصادي» ناميدند. اين تعبير از دو واژه «جهاد» و «اقتصاد» تشكيل شده است. اين اصطلاح براي نخستين بار توسط رهبر فرزانه انقلاب اسلامي ابداع و وارد اصطلاحات دانش اقتصادي شد. واژه «جهاد» از ريشه «ج ـ ه ـ د» به معني كوشش، مبارزه و فعاليت است. اين كوشش و مبارزه مي‌تواند در عرصه‌هاي گوناگون صورت گيرد؛ از جمله كوشش در مبارزه با اميال دروني كه «جهاد اكبر» ناميده مي‌شود يا كوشش و مبارزه در راه دفاع از دين يا حفظ قلمرو اسلام كه از آن به «جهاد اصغر» تعبير مي‌شود.

كلمه جهاد و مشتقاتش 108 بار در قرآن تكرار شده‌اند. در اسلام، جهاد با نفس برترين جهاد است كه در حديث معروف پيامبر اكرم(ص) «جهاد اكبر» خوانده شده، يعني برتر از جهاد با دشمن كه «جهاد اصغر» نام دارد. اصولا تا جهاد اكبر به معني واقعي در انسان پياده نشود، پيروزي در جهاد با دشمن ارزشي نخواهد داشت. پاسداشت انديشه و نيت در مراحل نفي و انكار دشمنان آشكار كار آساني است، ولي همين كه نهضت مستقر شد و نوبت سازندگي، غنيمت‌ها، منصب‌ها و موقعيت‌ها رسيد، حفظ اخلاق، بسيار مشكل‌تر است.

استعاره جهاد براي اقتصاد و اضافه اين دو مانند جهاد سازندگي، جهاد علمي و جهاد دانشگاهي به معناي كوشش براي شكوفايي اقتصاد است.

چاپ نخست کتاب «مباني و راهبردهاي جهاد اقتصادي» با شمارگان 3000 نسخه، 312 صفحه و به بهاي 47000 ريال راهي بازار نشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط