بايدها و نبايدها رشته كتابداري و اطلاعرساني/ 5
زهرا اباذري: رسانههاي جمعي رشته كتابداري را معرفي كنند
زهرا اباذري، مدرس رشته كتابداري با اشاره بر مهجوريت رشته كتابداري بر معرفي اين رشته در جامعه و دانشگاه از طريق رسانههاي جمعي تاكيد كرد.-
وي ادامه داد: اين رشته از سده 20 به بعد شكوفا شد و ما نقش اين رشته را در پاسخگويي به نياز افراد ميبينيم؛ بنابراين اگرچه كه اين رشته در ايران مغفول مانده اما در ساير كشورهاي غربي بر اهميت آن صحه گذاشته شده و كاربرد بسياري دارد و امروزه ما كتابداران بسياري را در اين كشورها ميبينيم كه به جامعه خدمت ميكنند.
وي با انتقاد از نگرش مسوولان در ايران نسبت به اين رشته، افزود: متاسفانه نگرش خوبي نسبت به اين رشته وجود ندارد و اين خود نيز مشكلاتي را براي كتابداران ايجاد كرده است.
وي تصريح كرد: در كشورهاي در حال توسعه گويي عادت شده است كه برخي از رشتهها پررنگ و برخي كمرنگ باشند و تنها رشته دانشگاهي در مهندسي يا دكترا تعريف ميشود بنابراين نگرش جامعه نيز بي تاثير نيست.
اباذري با اشاره به اقدام وزارت آموزش و پرورش در حذف پست كتابداري گفت: همين نگرش است كه موجب حذف اين پست در آموزش و پرورش ميشود در حالي كه كتابخانههاي آموزشگاهي ميتوانند سهم بسيار بزرگي در تربيت و ترغيب دانش آموزان براي استفاده از كتاب و كتابخانه داشته باشند.
وي معرفي اين رشته را در رسانههاي جمعي به عنوان يك راهكار پيشنهاد كرد و افزود: بايد درباره اين رشته در رسانهها و مجامع عمومي بحث شود و اين رشته به افراد شناسانده شود چون دانشجويان اين رشته در ابتدا كه وارد دانشگاه ميشوند اصلاً نميدانند كه چه كاري ميخواهند انجام بدهند.
اين مدرس دانشگاه تاكيد كرد: بايد كاربردي بودن اين رشته به جامعه نشان داده شود چرا كه رشته كتابداري ميان رشتهاي محسوب ميشود و به همين دليل با رشتههاي ديگر در ارتباط است و ميتواند نقش مهمي در پاسخگويي نياز افراد داشته باشد.
اين مدرس رشته كتابداري در بخش ديگري از سخنان خود درباره بازنگري سرفصلهاي دروس اين رشته گفت: اين بازنگري به درخواست گروههاي كتابداري در دانشگاهها انجام شده و مطابق با نياز دانشجويان دروس تغيير كرده است.
نظر شما