طالبيان در نشست خبري جشنواره پژوهش فرهنگي سال:
دانشگاهها كمترين سهم را در ارسال آثار پژوهشي داشتهاند
يحيي طالبيان، رييس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در نشست خبري سيزدهمين جشنواره پژوهش فرهنگي سال گفت: از ميان 402 اثر ارسالي، 110 اثر را افراد حقيقي ارسال كردند. متاسفانه دانشگاهها، كمترين سهم را در ارسال آثار پژوهشي داشتهاند.-
طالبيان در ابتداي اين نشست زمان برگزاري سيزدهمين دوره جشنواره پژوهش فرهنگي سال را روز سيام آذر ماه با حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و جمعي از پژوهشگران برتر در سالن سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي اعلام كرد.
وي هدف از برگزاري اين جشنواره را مواردي مانند اعتلاي فرهنگ و ارزشهاي جامعه، تقويت فرهنگ پژوهش در جامعه، سياستگذاري براي آينده فرهنگي كشور و ايجاد فضايي براي نقد و آسيبشناسي پژوهشها دانست.
طالبيان به ارسال 402 اثر به دبيرخانه جشنواره اشاره كرد و گفت: از اين تعداد، 324 اثر در قالب كتاب، 67 اثر در قالب گزارش طرحهاي پژوهشي و 11 اثر در قالب پاياننامه دكتري بودند. بيشترين آثار در حوزه فرهنگ و دين شناخته شدند. امسال فراخوان جشنواره را به زبانهاي عربي، انگليسي و فرانسه نيز توسط رايزنيهاي فرهنگي جمهوري اسلامي ايران منتشر كرديم كه نتيجه آن، ارسال بيست اثر پژوهشي غير فارسي به دبيرخانه جشنواره بود.
وي افزود: چهار موضوع دين و مذهب، فرهنگ، هنر و رسانه، مطالعات راهبردي فرهنگ و همچنين ارتباطات فرهنگي بينالملل، محورهاي پذيرش و گزينش آثار اين جشنوارهاند كه از مرداد ماه تا پايان مهر به دبيرخانه رسيدند.
طالبيان درباره تفاوتهاي اين دوره از جشنواره با دوره پيشين بيان كرد: جشنواره قبلي(دوره دوازدهم) پس از وقفهاي چند ساله با دريافت و بررسي 325 اثر برگزار شد. جشنواره امسال نيز به لحاظ كمي و هم كيفي، نسبت به سال گذشته رشد يافته است.
وي درباره رشد كيفي جشنواره گفت: در پذيرش آثار، دقت بيشتري به خرج دادهايم. براي مثال از پذيرش پاياننامههاي دوره كارشناسي ارشد خودداري كرديم. بيش از صدوپنجاه پژوهشگر با پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات همكاري دارند كه از دستاوردهاي علمي آنها در داوري و گزينش آثار ارسال شده، استفاده شد.
وي در پاسخ به سوالي مبني بر يكسان بودن عملكرد و اهداف جشنواره پژوهش فرهنگي سال و جشنواره فارابي گفت: جشنواره فارابي محصول جشنواره خوارزمي است، اما جشنواره پژوهش فرهنگي سال، بر آثاري متمركز است كه بررسي و سامان دادن آنها جزو ماموريت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامياند. اين جشنواره به آن دسته از كتابها، ترجمهها و پژوهشهاي كاربردي توجه ميكند كه بتوانند برنامههايي را براي سياستگذاريهاي فرهنگي آينده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ارايه دهند.
وي يادآوري كرد: از ميان 402 اثر ارسالي، 110 اثر را افراد حقيقي ارسال كردند، متاسفانه دانشگاهها، كمترين سهم را در ارسال آثار پژوهشي داشتند.
طالبيان، ارايه سكه طلا، تنديس، لوح و همچنين كمك هزينه سفر حج را از جوايز برگزيدگان اعلام كرد و يادآور شد: پاياننامهها و گزارش طرحهاي پژوهشي نيز پس از طي مراحلي، در قالب كتاب منتشر ميشوند. عدهاي از برگزيدهها نيز به «بنياد نخبگان» معرفي خواهند شد.
نظر شما