محمد وليزاده از انتشار تقویم ادبی «روزنمای ادبیات ایران (1391)» خبر داد. به گفته وي، این تقویم بر اساس روز، ماه، سال و محل تولد و وفات شاعران و نویسندگانی تهیه و تنظیم شده است. وي همچنين از ديگر اهالي قلم خواست تا مشخصات خود را براي درج در اين تقويم ادبي ارسال كنند.-
وی افزود: این مجموعه در واقع تقویمی است که نخستین بار آن را در سال 1379 تدوین و گردآوری کردم. این تقویم بر اساس روز، ماه، سال و محل تولد و وفات شاعران و نویسندگانی تهیه و تنظیم شده بود که تا تاریخ انتشار تقویم، مجموعهای از اشعار یا داستانهای خود را به صورت کتاب منتشر کرده بودند. برای نمونه اگر شاعر یا داستاننویسی تا سال انتشار این اثر، مجموعهای از آثار خود را منتشر کرده بود، تاريخ تولد وي، عکسی از او همراه با نمونهای از شعر یا داستانش میآمد.
ولیزاده تصريح كرد: مجموعهی «روزنمای ادبیات ایران» پس از نخستين انتشارش در سال 1379، در سالهای 1380 تا 1382 توسط ناشران مختلف چاپ و منتشر شد. از ویژگیهای این مجموعه در سالهای بعد، کتابشناسیِ کامل و دقیقی از هر شاعر و نویسنده بود که به تقویم افزوده شده بود و منبعی قابل اتکاء برای محققان و بهخصوص خبرنگاران و روزنامهنگاران حوزه ادبیات به شمار میآمد.
این روزنامهنگار درباره تغییرات احتمالی صورت گرفته در چاپ جدید «روزنمای ادبیات ایران» نيز توضيح داد: مبنای آمادهسازی و محتوای تقویم برای سال 1391، مانند گذشته، ادبیات ایران است. در واقع این مجموعه فقط حوزه شعر و داستان را شامل میشود و از همراهی مترجمان، محققان و منتقدان ادبی بیبهره است. به هر طریق تلاش کردهام فارغ از هر گونه ارزشگذاری، اطلاعات و کتابشناسی هر شاعر و داستاننویسی که تا امروز صاحب کتابی مستقل است را، در تقویم بگنجانم.
ولیزاده با توضيحاتي درباره امکان دسترسی به اطلاعات همه شاعران و داستاننویسان گفت: با توجه به فرصت اندکی که برای آمادهسازی و بهروزسانی این مجموعه داشتهام، همه همت خود را به کار گرفتهام که «روزنمای ادبیات ایران (1391)» از حضور شاعران و داستاننویسان صاحب کتاب بینصیب نماند و كار آساني نبود و همچنان احتمال اینکه به اطلاعات برخی از دوستان شاعر و داستاننویس دسترسی پیدا نکنم، وجود دارد.
اين ناشر همچنين اضافه كرد: در اين فرصت از همه شاعران و داستاننویسانی که تا امروز کتابی منتشر کردهاند و احیانا نام آنها در «روزنمای ادبیات ایران» نیامده است ميخواهم مشخصات دقیق خود که شامل روز، ماه، سال و محل تولد به انضمام یک قطعه عکس مناسب و با کیفیت است را، همراه با کتابشناسی کامل (نام کتاب، موضوع آن، نام ناشر و سال چاپ اول)، حداکثر تا 27 آذرماه سال جاري، به نشانی اینترنتی:mvalizadeh1353@yahoo.com ارسال كنند.
وی در پایان از انتشار «روزنمای ادبیات ایران (1391)» تا پايان دیماه امسال خبر داد.
محمد ولیزاده متولد 1353 بوشهر و دانشآموخته زبان و ادبیات فارسی است. وي تاكنون در سمت خبرنگار، دبیر سرویس ادبی روزنامهها و سردبیری برخی مجلات از جمله مجله ادبی «عصر پنجشنبه» فعاليت داشته است.
«آوازهای چاپ اول»، «حتّای مرگ»، «اصلاً به فکر غیبت پروانهها مباش»، «چه میهمانان بیدردسری هستند مردگان»، «عیّار نقد در آینه» و «تاج سر کرانه» از جمله كتابهاي او به شمار مي آيند.
كتاب «تاج سر کرانه» وليزاده، جايزه نخستین دوره جایزه ملّی کتاب خلیج فارس را از آن خود كرد.
نظر شما