مدير مسوول انتشارات بوستان كتاب، درك نيازهاي واقعي جامعه و استخراج مطالب از منابع اهلبيت(ع) را از جمله رويكردهاي موفقيت در نگارش مكتوبات ديني دانست و ترجمه مكتوبات اين مركز براي نشر در كشورهاي عربزبان را از رويكردهاي آينده اين انتشارات ياد كرد.-
وي توضيح داد: بوستان كتاب در سه حوزه «تخصصي»، «عمومي» و «كودك و نوجوان» به دو زبان عربي و فارسي آثاري را چاپ و منتشر ميكند. مختصري از اين آثار نيز به زبان انگليسياند. همچنين در حوزه محتواي آثار افزون بر 16 رشته اصلي مانند فقه و اصول، عقايد، كلام و ... در 56 گرايش فرعي نيز آثار اين مركز منتشر ميشوند.
وي برگزيده شدن در 29 جشنواره را از موفقيتهاي اين مركز در ياد كرد و گفت: تاكنون 332 عنوان از مكتوبات بوستان كتاب در جشنوارههاي گوناگون برگزيده شدهاند كه اين موضوع نشان از جايگاه مناسب اين مركز نشر در ميان ناشران ديني دارد.
اسماعيلي در پاسخ به اين سوال كه «با وجود آنكه مدتي از مسووليت جديدتان ميگذرد، چه برنامههايي براي آينده اين موسسه داريد؟» گفت: در اين راستا چند اقدام را به شكل همزمان به صورت جدي پيگيري ميشوند كه از ميان اين برنامهها ميتوان به تقويت شوراي ارزيابي كتاب اين مركز اشاره كرد. ما تصميم داريم با افزايش تعداد كارشناسان و كتابشناسان اين بخش، محتواي علمي مكتوبات چاپ شده اين موسسه را براي چاپهاي بعدي بالاتر بريم.
وي توجه به ترجمه و نشر آثار فاخر و كتابهاي فاخر موسسه و همچنين نشر آنها در كشورهاي عربزبان را از ديگر رويكردهاي آتي بوستان كتاب ياد كرد و گفت: امكان دارد در آينده بخش ترجمه و نشر كتاب به زبان انگليسي را نيز توسعه دهيم.
مدير مسوول انتشارات بوستان كتاب قم توجه جديتر به بخش كودك و نوجوان را با توجه به استقبال و نيازهايي كه در اين عرصه از مكتوبات وجود دارد، از ديگر اولويتهاي كاري اين انتشارات توصيف كرد و افزود: به دليل اهميت دوران كودكي و تاثيراتي كه كتابهاي اين مقطع در شكلدهي زيرساختارهاي فكري كودكان و نوجوانان دارند، تصميم داريم آثار متنوعتري را با محتوايي قويتر به چاپ برسانيم.
وي در پاسخ به اين سوال كه «مدير پيشين اين موسسه برگزاري برنامه ماهانه نقد و بررسي مكتوبات اين مركز را نويد داده شده بود. آيا برپايي اين برنامه به قوت خود باقي است يا تغيير كرده است؟» پاسخ منفي داد و در عين حال گفت: دريافت بازخود مخاطبان آثار، بخشي از برنامههاي كاري ماست. از آنجايي كه مكتوبات موسسه بوستان كتاب در فضايي علمي ـ پژوهشي منتشر ميشوند و در اختيار شخصيتهاي حوزه علميه قم، اصحاب فرهنگي، فعالان پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي، دانشگاه باقرالعلوم(ع)، دفتر تبليغات اسلامي و ساير كارشناسان و صاحبان انديشه قرار ميگيرند، به طور طبيعي بازتابي از توليد و نشر اين آثار را كسب ميكنيم و چنانچه آثار ضعفي از نظر محتوا يا شكل داشته باشند، آنها اين موضوع را بلافاصله منعكس خواهند كرد. بخش ديگر دريافت اين بازخورد، خوانندگان و مخاطبان آثارند كه از راههاي ارتباطي گوناگون ديدگاههاي خود را درباره نويسندگان، آثار و اقدامات ناشر در اختيار ما قرار ميدهند. همچنين درصدديم گروهي را متشكل از كتابشناسان و صاحبان انديشه در موسسه تاسيس كنيم كه به اين موضوع توجه ويژهاي داشته باشد و در پايان هر سال به بررسي و ارزيابي آثار چاپ شده همان سال بپردازد. اين اقدام به رشد آثار و گام برداشتن موسسه در راستاي كمال كمك ميكند.
مدير بوستان كتاب در پاسخ به اين پرسش كه «چرا اغلب آثار اين موسسه با شمارگان پاييني به چاپهاي متعدد ميرسند؟» گفت: بخشي از آثار، مكتوبات حوزه علمي ـ تخصصياند و مخاطبان محدودي دارند. از اين رو، پايين بودن شمارگان كتاب درباره اين آثار، امري طبيعي تلقي ميشود اما دليل اصلي انتشار كمشمارگان كتابهاي عمومي، كمبود فضاي نگهداري مكتوبات چاپ شده در انبار و وقفهاي است كه براي انتشار اثر ديگر ايجاد ميشود. در حقيقت، چرخه توزيع اثر و بازگشت سرمايه موجب ميشود در مواردي تصميم بگيريم مكتوبات را با شمارگان پاييني به چاپ رسانيم.
پژوهشگر حوزه علوم ديني درباره اين كه «با وجود ثابت بودن مبنا و آموزههاي ديني چگونه ميتوان در هر دورهاي آثار ديني ارايه داد كه پاسخگوي نيازهاي اقشار جامعه و از جمله كتابهاي مورد علاقه باشند؟» گفت: معارف ديني همواره ثابت و مشخصاند و از اين رو، صاحبان آثار، اصحاب قلم، فكر و انديشه، زماني در نگارش موفقاند كه كه از درياي مطالب اهلبيت(ع) گوهرهايي را استخراج و عرضه كنند و به شكل مورد نياز جوانان و اقشار گوناگون جامعه ارايه دهند. آثاري نيز كه بدون توجه به اين نكته منتشر شوند، كمتاثير خواهند بود.
نظر شما