«رساله عرفاني» صائنالدين ابن تركه، فقيه و عارف قرن هشتم و نهم هجري كه در سده اخير جايي چاپ و منتشر نشده، عنوان كتابي است كه از سوي انتشارات آيت اشراق در نوبت نشر قرار دارد.-
وي درباره «صائنالدین علی» فقیه، حکیم، عارف، شاعر و ادیب در قرن هشتم و نهم هجری گفت: کنیه او «ابو محمد» است و به عنوان «ابن ترکه»، «صائنالدین خجندی»، «صائن الدین ترکه» و «ترکه خجندی» و «صائن اصفهانی» شهرت دارد.
تاجالديني بيان كرد: صائنالدين تاليفات متعددي در زمينه عرفان دارد و بيشتر به عنوان مولف كتاب «تمهيدالقواعد» در قواعد توحيد از وي ياد ميشود. آثار ارزشمندى از وى به يادگار ماندهاند. تعدادى از اين آثار به چاپ رسيده و تعداد قابل توجهى همچنان به صورت خطى باقى ماندهاند.
مدير انتشارات آيت اشراق درباره «ترجمه كتاب الحقاقيق في محاسن الاخلاق» دومين اثر اين مجموعه كه در نوبت نشر قرار دارد، توضيح داد: اين نوشتار يكي از بهترين، كاملترين و اصوليترين منابع عرفان عملي به شمار ميآيد كه تمامي استادان اين حوزه آن را تاييد و به دانشجويان و طلاب خود معرفي ميكنند.
افکار و اندیشههاي «صائنالدين ابن تركه» یکی از مراحل مهم تکامل و پیشرفت حکمت و عرفان اسلامی شناخته ميشوند. او مهمترین حلقه رابط میان ابن سینا، غزالی، سهروردی، ابن عربی و خواجه نصیرطوسی و حوزه فلسفی اصفهان و حکمت متعالیه صدرالمتالهین شیرازی و یکی از شخصیتهای موثر و با نفوذی محسوب ميشود که قبل از ملاصدرا، درصدد تلفیق حکمت اشراقی، مشایی و عرفانی برآمد.
وي در بیشتر دانشهای روزگار خود تبحر داشت و در هریک از آنها صاحب آثار و تالیفات است. برخی از این آثار به زبان عربی و برخی به فارسی تاليف شدهاند كه از آن ميان ميتوان «اسرار الصلوة» رموز نماز به شیوه عرفانی، «رساله ضوءاللمعات» در شرح لمعات عراقی در عرفان، «رساله شق القمر و ساعت»، «تحفه علائیه» مسايل فقهی براساس مذاهب چهارگانه، «نفثة المصدور اول و دوم شرح وقایع زندگیاش، «رساله اعتقادات»، «اطوار ثلاثه»، «رساله معما» را نام برد.
نظر شما