دوشنبه ۵ دی ۱۳۹۰ - ۱۰:۰۰
رمانی از كنوت هامسون با ترجمه قاسم صنعوی منتشر شد

رمان «زیر ستاره پاییزی» اثر كنوت هامسون با ترجمه قاسم صنعوی منتشر شد. هامسون برنده جایزه نوبل ادبیات است و بسیاری او را پدر «جریان سیال ذهن» نامیده‌اند.-

به گزارش خبرگزاری كتاب ایران (ایبنا)، هامسون داستان‌هایش را اغلب بر پایه روان انسانی می‌نوشت و برای این كار از سبك‌هایی چون جریان سیال ذهن و تك‌گویی‌های شخصیت‌ها بهره می‌برد. از همین رو است كه برخی منتقدان نه تنها او را هم‌پایه نویسندگانی چون جیمز جویس، مارسل پروست و ویرجینیا وولف بلكه پیشگام اين سبك نيز می‌دانند.

مطرح‌ترین رمان این نویسنده «گرسنگی» نام دارد كه روایتی است از وضعیت زندگی جوانی بی‌نام و نشان كه در قرن نوزدهم میلادی زندگی می‌كند و برای این‌كه بتواند پولی برای گذران زندگی‌اش به دست آورد، كارهای زیادی انجام می‌دهد؛ از فروش روزنامه گرفته تا دزدی و گدایی. این رمان كه سبب شهرت نویسنده‌اش شده، به بهترین شكل گرسنگی و بدبختی یك انسان را از لحاظ روانشناختی بررسی می‌كند.

در بخشی از كتاب «زیر ستاره پاییزی» آمده: «سالیان درازی است كه چنین آرامشی نداشته‌ام... وقتی از جاده‌ای كه گیاه بر آن می‌روید قدم به جنگل می‌گذارم قلبم بر اثر نوعی شادی كه زمینی نیست به لرزه در می‌آید. نقطه‌ای از ساحل شرقی دریای خزر را كه زمانی در آن به سر می‌بردم به خاطر می‌آورم. قدم به جنگل گذاشتم، به حدی كه اشك به دیدگان آورده‌ام به هیجان آمدم، مگر قبلا به آنجا آمده بودم، ولی به طور حتم می‌باید در زمانی دیگر به چنین جایی آمده باشم، هرچه فكر می‌كنم یادم نمی‌آید و اكنون من اینجایم. سرشار از امید، اكنون دیگر بار از هیاهوی شهر گریخته‌ام و ...»

هامسون در سال 1952 و در سن 92 سالگی از دنیا رفت. این نویسنده نروژی كه بیش از 20 رمان منتشر كرده، در سال 1920 توانست برنده جایزه ادبی نوبل شود. او كه در جوانی آثاری به سبك‌های ادبی واقع‌گرایی و طبیعت‌گرایی می‌نوشت، معتقد بود مهمترین هدف ادبیات مدرن باید بررسی پیچیدگی‌های ذهن آدمی باشد.

رمان «زیر ستاره پاییزی» در سال 1366 هم با همین ترجمه از سوی انتشارات «نیما» منتشر شده بود. صنعوی متولد سال 1316 است و یكی از مترجمان پیشكسوت ایران محسوب می‌شود كه بیش از 80 كتاب را در زمینه‌های مختلف از زبان فرانسه به فارسی ترجمه كرده است.

«زیر ستاره پاییزی» نوشته كنوت هامسون با ترجمه قاسم صنعوی در 180 صفحه و به بهای 5 هزار تومان از سوی نشر گل‌آذین روانه بازار كتاب ایران شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها