به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، زواريان در پاسخ به اين سوال كه «آثار برگزيده در جوايزي مانند كتاب فصل كه شامل همه گروهها و حوزههاي كتاب است، چگونه بايد به گروههاي متنوع جامعه و علاقهمندانشان شناسانده شوند؟» گفت: كتاب في نفسه راه خود را پيدا ميكند، ولي بايد همواره متولياني باشند كه در كيفيت اين روند نقش موثري ايفا كنند.
وي افزود: يكي از راهكارهاي معرفي كتاب به لحاظ علمي نقد كتاب است و گپ و گفت با نويسنده و كارشناسان پيرامون جنبههاي محتوايي و فني كتاب كه ميتواند راهي علمي و تاثيرگذار را پيش روي مخاطبان كتاب بگذارد.
اين نويسنده در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه «جايزه نوپاي كتاب فصل با رويكرد جستوجو در حوزههاي مختلف كتاب چه زمينههايي را در عرصههاي مختلف نويسندگي تقويت خواهد كرد آنهم با توجه به اينكه اغلب جوايز خصوصي بيشتر به ادبيات و رمان و داستان كوتاه اختصاص يافتهاند؟» توضيح داد: در مجموع نگاهي مانند جايزه كتاب فصل به حوزه كتاب مورد نياز عرصه توليد كتاب است. اينكه كتابها در طول سه ماه داوري ميشوند، براي داورها نيز فرصت نسبتا آسودهاي را فراهم ميكند.
زواريان تصريح كرد: اين جايزه ميتواند راه جوايزي مانند پروين، جلال و كتاب سال را هموارتر كند، ولي نگاه صادقانه و علمي نكتهاي است كه درباره جوايز خصوصي و دولتي مطرح باشد و ما ميتوانيم با ديدگاههاي آزاد و شفاف علمي تنگناهاي جوايز دولتي و غير دولتي را برطرف كنيم.
اين نويسنده كودک و نوجوان با اشاره به لزوم دوري كردن جوايز از سياستزدگي گفت: نبايد بگذاريم ادبيات و كتاب در ارزيابيهاي جوايز قرباني شوند. اگر نقد سالمي در فضاي مطبوعات شكل بگيرد، ميتواند در هدايت و عملكرد جوايز نيز تاثير بسزايي داشته باشد؛ چرا كه نقد سالم تبعات مطلوب خود را در عرصه نوشتن برجا خواهد گذاشت.
رمان «زني در جزيره گمنام» امسال (1390) از سوي انتشارات قدياني منتشر شد.
بخشي از داستان اين كتاب درباره زني از دوران مسيح است كه گوشه هايي از زندگي او در زمان حال از ميان لوحهايي به دست آمده، پيدا ميشود. نويسنده زبان اين كتاب را با توجه به موضوع تاريخي و ديني آن، براي مخاطبان ساده انتخاب كرده است.
پنجشنبه ۸ دی ۱۳۹۰ - ۰۹:۰۹
نظر شما