چاپ نخست كتاب «كتاب آسيا (ويژه مسائل افغانستان)» كاري از موسسه فرهنگي مطالعات و تحقيقات بينالمللي ابرار معاصر تهران، از سوي انتشارات اين موسسه منتشر و روانه بازار نشر شد.-
كتاب حاضر در چهار بخش، مسايل پيشروي افغانستان را پس از اشغال را بررسي كرده است. بررسي راهبرد آمريكا در افغانستان، بررسي مجموعه گزارشهاي منتشر شده، نظام سياسي افغانستان در تنگنا و نگاهي به نقش قدرتهاي منطقهاي، عناوين بخشهاي چهارگانه اين اثرند.
بر اساس مطالب كتاب، «افغانستان طي سال 1389، تحولات گسترده و مهمي را پشتسر گذاشت كه به باور تحليلگران امور منطقه، در مجموع ناكاميهاي اين كشور بيش از موفقيتهاي آن نزد افكار عمومي مردم افغانستان و در سطح بينالمللي نمودار بود.
دولت باراك اوباما كه در آذر 1388، راهبرد نظامي و غيرنظامي خود را در افغانستان با هدف كسب دستاوردهايي مطلوبتر مورد بازنگري نسبي قرار داده بود و ميكوشيد اين راهبرد را نسخهاي كمخطا و شفابخش براي جنگ و فساد و فقر در افغانستان معرفي نمايد، در عمل به جز اجراي دو عمليات منطقهاي در ناحيه مارجه (ولايت هلمند) و اطراف شهر قندهار با آثاري محدود و نه چندان محسوس، نتوانست امنيت مورد نظر افغانها و جامعه بينالمللي را در سرتاسر افغانستان تامين سازد. در مقابل، پيكار جويان طالبان به راحتي حوزه عمليات خود را تا عمق ولايات شمالي و غربي افغانستان گسترش داده و نارساييهاي راهبرد نظامي آمريكا و ناتو را به رخ آنها كشيدند.
در همين حال، عواملي مانند تشديد تنشها ميان رئيس جمهور افغانستان با مقامات غربي، به ويژه آمريكا، مرگ ناگهاني ريچارد هالبروك، نماينده ويژه آمريكا در امور افغانستان و پاكستان در آذر 1389، بركناري ژنرال استنلي مك كريستال، فرمانده ارشد آمريكايي نيروهاي مشترك ناتو در افغانستان و جايگزيني ژنرال ديويد پترائوس و استفاده همزمان از دو راهبرد گفتوگو و جنگ نشان داد راهبرد نظامي اوباما در افغانستان با چالشهاي بيشتري در آينده روبهرو خواهد بود.»
چاپ نخست كتاب «كتاب آسيا (ويژه مسائل افغانستان)» با شمارگان 1500نسخه، 472 صفحه و به بهاي 95000 ريال راهي بازار نشر شد.
نظر شما