ويرايش دوم كتاب «درسهايي از زيارت عاشورا» به قلم حجتالاسلام والمسلمين جواد محدثي از سوي موسسه بوستان كتاب منتشر شد. زيارت عاشورا كه يكي از زيارات مأثور و روايت شده از معصوم(ع) است، از اهم امور شرعيه و از بزرگترين عبادتها، محسوب ميشود.-
براساس مطالب كتاب، هدف اصلي اين نوشته، توضيحي درباره پيامها و درسهاي يك «زيارتنامه» است ولي آن چه كه نميتوان از آن غفلت كرد، همان جنبه الهامبخشي عاشورا و كربلاست. اين سخن را زينب كبري(س) هم در عصر عاشورا، به برادرزادهاش امام سجاد(ع) عرض كرد كه: «در همين سرزمين كربلا! براي قبر پدرت سيدالشهدا(ع) علامتي و نشاني نصب ميكنند كه اثرش هرگز كهنه و فرسوده نميشود و با گذشت روز و شب محو نميگردد و مردم از هر سوي به زيارتش خواهند آمد و سران كفر و زمامداران ستم و پيروان گمراهي هرچند در زدودن و محو كردن و از بين بردن و خاموش كردن آن بكوشند، آثارش آشكارتر و كارش بلندمرتبهتر خواهد شد.»
وقتي كه چنين است، آن چه به عنوان متن زيارتي خوانده ميشود، حساسيت فوقالعادهاي از نظر خط و محتوا و جهت دارد و به همين دلیل امامان شيعه(ع) با بيان و آموختن زيارتنامههايي به شاگردان و اصحاب و پيروان خود، به اين عمل مقدس و موضعدار و انقلابي و سازنده، جهت و غناي بيشتري ميبخشيدند.
«زيارت عاشورا» كه در كتابهاي دعا و زيارت نقل شده، تعليم و آموزش امام محمدباقر(ع) است به «علقمةبن محمد حضرمي» براي كساني كه بخواهند از دور، سيدالشهدا(ع) را زيارت كنند. اين زيارت، ثواب بسياري دارد و از جمله زيارتهايي است كه صالحان و علما و شيعه بر خواندن آن مواظبت و مداومت ميكردهاند.
نويسنده متذكر ميشود كه «مقصود از اين نوشتار، ترجمه يا شرح مبسوط اين زيارتنامه نيست، بلكه تكيه روي چند عنصر و محور حساس است كه در اين متن مقدس و مبارك، مطرح شده است و ميتواند به عنوان درس مورد تامل قرار گيرد. به اميد آن كه در خواندن زيارتنامهها، بيش از لفظ، به معنا بينديشيم و بيش از ثواب به اثر تربيتي و سازنده زيارت، فكر كنيم و از حيات و آموزشها و سخنان امامي كه زيارتش ميكنيم، در زندگي فردي و اجتماعيمان، بهرهبرداري كنيم.»
چاپ ششم كتاب «درسهايي از زيارت عاشورا» (ويرايش دوم) با شمارگان 1500 نسخه، 64 صفحه و به بهاي 9800 ريال راهي بازار نشر شد.
نظر شما