چهارشنبه ۲۸ دی ۱۳۹۰ - ۱۵:۰۲
جشنواره‌ شهيد شاهي نياز به حمايت دارد

دبير نخستين دوره‌ جشنواره‌ كتاب سال شهيد شاهي، گفت: پيش از اين، اين جشنواره تنها در بخش داستان‌نويسي برگزار مي‌شد و اكنون جشنواره‌ كتاب سال به آن اضافه شده است. اين جشنواره نياز به حمايت دارد و در اين‌صورت مي‌تواند در سطح گسترده‌تري برگزار شود.-

علي ناصري به خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) گفت: جشنواره‌ شهيد شاهي براي چهارمين بار است كه در بخش داستان‌نويسي برگزار مي‌شود و امسال نخستين دوره‌اي بود كه بخش كتاب سال را به آن افزوديم. در اين بخش جديد، تنها مجموعه داستان‌هاي مربوط به گروه سني نوجوانان بررسي شدند.

وي با بيان اين‌كه مسووليت برگزاري اين جشنواره تنها بر دوش دو نفر است، اظهار كرد: با اين حال جشنواره در سطح كمي و كيفي خوبي برگزار شد، اما اين جشنواره ظرفيت دارد كه در سطح گسترده‌تري برگزار شود؛ بنابراين نياز به حمايت دارد و از مسوولان بنياد ادبيات داستاني كشور مي‌خواهيم در اين زمينه با ما همكاري كنند.

وي افزود: آيين پاياني چهارمين دوره‌ قصه‌نويسي و نخستين جشنواره كتاب سال شهيد شاهي با حضور جمعي از اهالي فرهنگ و ادب و مسوولان محلي و همچنين دكتر قناديان رييس سازمان بسيج هنرمندان و احمد عربلو نويسنده و عضو هيات‌مديره‌ بنياد ادبيات داستاني ايرانيان و همچنين خانواده شهيد شاهي در فرهنگسراي شهرستان ميانه برگزار شد. 

اين نويسنده‌ حوزه‌ كودك و نوجوان اظهار كرد: در اختتاميه‌ اين جشنواره، بخشي با عنوان «مادرم آسمان من است» با بهره‌گيري از عنوان تنها كتاب شهيد شاهي درباره‌ زندگي اين شهيد نمايش داده شد. احمد عربلو نيز كه هم از نويسندگان حوزه‌ كودك و نوجوان به شمار مي‌آيد و هم از دوستان و همكاران شهيد شاهي بوده، خاطراتي را درباره‌ دوستي خود با شهيد شاهي بازگو كرد.

وي افزود: در بخش جايزه‌ كتاب سال شهيد شاهي، كه مربوط به مجموعه داستان‌هاي نوجوان بود، لوح زرين و مبلغ پنج ميليون ريال به مژگان كلهر نويسنده‌ مجموعه داستان «به آينه نگاه نمي‌كنم» اهدا شد. 

دبير جشنواره‌ داستان‌نويسي شهيد شاهي ادامه داد: در بخش داستان كوتاه دفاع مقدس نيز سه ميليون ريال وجه نقد به همراه لوح زرين به مهدي اصغري براي داستان «زائر» اهدا شد. در بخش داستان كوتاه با موضوع آزاد نيز  سالار پويان با داستان «قتل در كتابخانه ملي» عنوان نفر نخست،  مينا محمدي با داستان «آن‌سوي پارك» عنوان نفر دوم و مجيد وحيدنيا با داستان «پروژه‌ گربه هراسي» عنوان نفر سوم  را به خود اختصاص دادند.

ناصري عنوان كرد: همچنين در اين آيين با اهداي دو سكه‌ بهار آزادي و لوح تقدير از سوي بنياد ادبيات داستاني ايرانيان و لوح زرين از سوي كانون هنرمندان ميانه از خانواده‌ شهيد شاهي تقدير و تشكر شد. 

وي افزود: «سيدحسام‌الدين محفوظي»، «مريم قلي‌زاده»، «معصومه باقري»، «نويد آقايي»، «ليلا رضايي»، «معصومه ولي‌پور» و «شيرين رمضاني» هفت نويسنده بخش داستان كوتاه بودند كه از آن‌ها تقدير شد.

آيين پاياني جشنواره‌ شهيد شاهي عصر ديروز(27 دي‌ماه) در شهر ميانه برگزار شد. 

شهيد شاهي از نخستين نويسندگان بعد از انقلاب است كه كارش را با كيهان بچه‌ها و مجلات رشد آغاز كرد. آثار او در سال‌هاي 58 و 59 در اين مجلات به چاپ مي‌رسيدند و تنها كتاب او به نام «مادرم آسمان من است» در سال 60 از طرف حوزه هنري منتشر شد. او 1344 در ميانه متولد شد و در سال 1360 در پاسگاه زيد به شهادت رسيد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها