شنبه ۱ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۶:۰۵
اسدي: با كمبود فضاي كتابخانه‌اي مواجه‌ايم

مليحه اسدي، مسوول و كتابدار كتابخانه قائم شهرستان فردوس در استان خراسان جنوبي،‌ كمبود فضاي كتابخانه‌اي را مهمترين مشكل عنوان كرد. شهرستان فردوس با جمعيتي بيش از 40 هزار نفر تنها يك كتابخانه دارد.-

مليحه اسدي، مسوول و كتابدار كتابخانه قائم شهرستان فردوس در استان خراسان جنوبي در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)،‌ كمبود فضاي كتابخانه‌اي را مهمترين مشكل كتابداران عنوان كرد و گفت: در حال حاضر ما در اين شهرستان تجهيزات خوبي داريم و در واقع شهرستان فردوس در استان خراسان جنوبي بهترين تجهيزات را دارد اما به لحاظ فضاي كتابخانه‌اي به شدت محدوديت وجود دارد.

وي افزود: كتابخانه ما 373 متر زيربنا دارد كه اين ميزان براي كتابخانه‌اي با هزار و 700 عضو فعال بسيار كم است. البته قرار شده تا 200 مترمربع فضا به اين كتابخانه اضافه شود ولي با وجود اين باز هم اين ميزان كم است.

وي ادامه داد: شهرستان فردوس با 40 هزار نفر جمعيت تنها يك كتابخانه دارد. با توجه به تعدد دانشگاه در اين شهر و مراجعه كننده‌هاي بسيار به كتابخانه، متاسفانه امكان خدمات‌دهي به آن‌ها امكان‌پذير نيست.

اسدي با اشاره به طرح درجه‌بندي كتابخانه‌هاي عمومي گفت: درجه‌بندي كتابخانه‌ها از سوي نهاد كتابخانه‌هاي عمومي كشور بر اساس ميزان مساحت و عضويت در كتابخانه‌ها صورت مي‌گيرد و بر اساس اين درجه‌بندي نيز نيرو به كتابخانه داده مي‌شود ولي هم اكنون ما به دليل كمبود مساحت در درجه ششم ايم.

وي اضافه كرد: به دليل كمبود فضا نمي‌توانيم عضو جديد بگيريم به طور مثال در هفته كتاب سال جاري ما عضو گيري رايگان نكرديم چون امكان خدمات دهي نداريم بنابراين اگر مشكل فضاي كتابخانه‌اي ما حل شود قادريم همزمان ميزان اعضا را نيز زياد كنيم و در نتيجه خدمات بهتري ارايه بدهيم.

اين كتابدار، كمبود نيرو را يكي ديگر از مشكلات كتابخانه اين شهرستان دانست و افزود: هم اكنون 3 نفر ، در كتابخانه كار مي‌كنيم و با اين ميزان اعضا، اين تعداد نيرو كم است؛ از سوي ديگر همان طور كه گفتم به دليل درجه ششم اين كتابخانه امكان گرفتن نيروي ديگر نيز نيست.

اسدي  گفت: ساختمان كتابخانه عمومي بسيار قديمي است و در سال 56 ساخته شده است. امسال اعتبارات استانداري به پروژه‌هاي نيمه تمام اختصاص يافته بود و در سال آينده در صورت تخصيص اعتبار كتابخانه‌ جديدي براي اين شهرستان ساخته مي‌شود.

وي همچنين درباره ميزان بودجه اين كتابخانه توضيح داد: كتابخانه‌هاي عمومي نهادهاي غيردولتي به‌شمار مي‌آيند كه بيشتر بودجه خود را از نيم درصد پرداختي از سوي شهرداري‌ها مي‌گيرند. در حال حاضر با توجه به كوچك بودن شهرستان فردوس و نيز ساخت و ساز‌هاي كم در اين شهر، درآمد‌هاي شهرداري نيز پايين است و بودجه ما نيز كه از همين محل تامين مي‌شود كم خواهد بود.

وي تاكيد كرد: با همين ميزان كم اعتبار حساب كتابخانه شهرستان خالي نشده است ولي بايد بگويم ميزان اعتبار و بودجه كم است.

اين كتابدار با انتقاد از نبود فرهنگ كتابخانه‌سازي در اين شهرستان گفت: متاسفانه خيران خراسان جنوبي علاقه‌اي به ساخت كتابخانه نشان نمي‌دهند و بيشتر به مساجد كمك مي‌كنند كه اميدواريم با تشكيل انجمن خيران كتابخانه‌ساز و فرهنگ‌سازي در اين موضوع بخشي از مشكلات ما در اين زمينه حل شود.

اسدي درباره كتاب‌هاي موجود در اين كتابخانه نيز سخناني را بيان كرد و گفت: با توجه به اجراي طرح «كتاب من» كتاب‌هاي بهتري به كتابخانه‌ها مي‌آيد، پيش از اين كتاب‌ها قديمي بود و در قفسه خاك مي‌خورد ولي هم اكنون وضعيت كتاب‌ها بهتر شده و بر اساس نياز مخاطب است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها