جمعه ۷ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۱:۱۱
«نیما چه می‌گوید؟» منتشر شد

نقد و بررسی یادداشت‌های روزانه نیما یوشیج در بخش‌ها و موضوعات مختلف، به کوشش حسن‌ گل‌محمدی به تازگی از سوی نشر سخن منتشر و روانه بازار کتاب شد. به گفته مولف این کتاب نقد رفتارهای نیما یوشیج است و نه آثار او._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به تازگی کتاب «نیما چه می‌گوید؟» به کوشش حسن گل‌محمدی در 640 صفحه از سوی نشر سخن به بازار کتاب آمد. این اثر به نقد و بررسی کتاب «یادداشت‌های روزانه نیما یوشیج» اختصاص دارد.

کتاب «یادداشت‌های روزانه‌ نیما یوشیج»  سال 1388 و به کوشش شراگیم یوشیج از سوی انتشارات مروارید منتشر شد. این اثر مجموعه‌ای از یادداشت‌های روزانه نیما یوشیج بدون نظم و ترتیب و اغلب بدون تاریخ است. موضوع این یادداشت‌ها بسیار متنوع هستند و دامنه‌ گسترده‌ای از مسایل گوناگون چون فلسفه، دین، اخلاق، مسایل اجتماعی، سیاسی، تاریخی، روان‌شناسی، جامعه‌شناسی، مردم‌شناسی، ادبیات، هنر، شعر و همچنین اظهار نظر درباره‌ افراد و رخدادهای اجتماعی- سیاسی تا مطالبی درباره‌ شخص نیما، خانواده و رویدادهای روزانه‌ زندگی‌اش، شکوه از اوضاع زمانه و ناسازگاری‌های روزگار و گرفتاری‌های زندگی را شامل می‌شوند.

گل‌محمدی در گفت‌و‌گو با «ایبنا»، درباره کتاب «نیما چه می‌‌گوید؟» توضیح داد: نیما در یادداشت‌های روزانه‌اش درباره افراد و جریان‌های فرهنگی و اجتماعی زمان خود سخنان مختلفی را مطرح کرده است و اگر گفته‌های او روشنگرانه و منصفانه نقد و برسی نشود، شبهه‌ برانگیز است. همان‌طور که چاپ کتاب «یادداشت‌های روزانه نیما یوشیج» شبهات بسیاری را به دنبال داشت به نقد و بررسی این اثر نیاز داشتیم.

وی افزود: برهمین اساس کتاب «نیما چه می‌گوید؟» بر مبنای اصول نقد علمی در رفع این شبهات نوشته شده و دربرگیرنده بخش‌های متعدد است.

این نویسنده ادامه داد: در برخی از بخش‌ها دیدگاه نیما درباره شخصیت‌های مختلف بررسی شده است. نیما در یادداشت‌های روزانه‌اش از حدود 50 شخصیت یاد کرده است. بخش‌های دیگری از کتاب نیز به دیدگاه‌های فلسفی، گرایش‌های نیما و نامه‌هایش اختصاص دارد. همچنین ارزیابی شخصیت نیما از لابه‌‌لای این یادداشت‌ها و چگونگی رابطه او با خانواده‌اش در بخش دیگر کتاب آمده است.

وی در پایان با تاکید بر نقد رفتارها در این کتاب یادآور شد: این کتاب نقد رفتارها و نه آثار است. بنابراین کتاب «نیما چه می‌گوید؟» را می‌توان رفتارشناسی جامعه فرهنگی و روشنفکری معاصر تلقی کرد.

حسن گل‌محمدی متولد 1328 و دارای تحصیلات دانشگاهی در رشته‌های مهندسی مکانیک و دوره مدیریت است. البته مطالعاتش در حوزه زبان و ادبیات فارسی و تاریخ ایران بوده و تخلص وی در فعالیت‌های ادبی‌اش «فریاد دماوندی» است.

حدود 50 کتاب و بیش از 150 مقاله از این نویسنده، شاعر و پژوهشگر منتشر شده است. «...لاجرم بر دل نشیند»، «مهاجران خسته دل»، «فتحعلی شاه قاجار و قضاوت تاریخ» و «فصل پرواز» عنوان برخی از آثار گل‌محمدی در حوزه شعر، ادبیات و تاریخ هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها