ایبنا نوجوان: مهسا تاران، یکی از داوران جشنوارهی «خندهی فراخ» است. او دربارهی فعالیتش به عنوان داور این جشنواره گفت: «اواخر تابستان امسال بود که به عنوان یک عضو فعال و کتابخوان انتخاب شدم تا در این جشنواره شرکت کنم.»
عضو 14 سالهی کتابخانهی شمارهی 35 کانون ادامه داد: «2 هفته طول کشید تا 20 کتاب جشنواره را بخوانم. گاهی روزی 3-2 کتاب میخواندم و نتیجهگیریام را مینوشتم.»
مهسا «جزیرهی بیتربیتها» و «نامههایی به آقا غوله» را دو کتابی معرفی کرد که در ذهنش ماندگار شده است. او دربارهی دلیل ماندگاری کتاب «نامههایی به آقا غوله» گفت: «اين كتاب به این دلیل در ذهنم مانده است که اصلاً مناسب نوجوانان نبود و بیشتر به درد کودکان میخورد. استفاده از کلمات تکراری و واژههای کودکانه دلیل این قضاوت من است.
این منتقد نوجوان دلیل علاقهاش به «جزیرهی بیتربیتها» را نو و خیالی بودن موضوع آن عنوان کرد و گفت: «این کتاب را خیلی دوست داشتم و در همان روزی که «جزیرهی بیتربیتها» را به امانت گرفتم 3 بار آنرا خواندم.»
مهسا «مشکلات نوجوانان» را یکی از موضوعاتی معرفی کرد که کمتر به آن پرداخته شده است و در اینباره توضیح داد: «خوب است که نویسندگان با زبان طنز از مشکلات نوجوانان مانند کمبود خودباوری و اعتماد به نفس در دخترانِ نوجوان بنویسند. زبان طنز مانع از این میشود که داستانها خستهکننده شوند و نکات آموزشی را به خوبی به خواننده منتقل میکند.»
این نوجوان کتابخوان از کم بودن تعداد کتابهای طنز در قفسههای کتابخانهها گلایه کرد و گفت: «بیشتر کتابهای کتابخانههای ما نثرهای ادبی هستند که زبان سنگینی دارند و کتابهای طنز با زبان ساده کمتر در بین آنها وجود دارد.»
نظر شما