مؤلف كتاب «آشنايي با چدن نشكن آستمپر» شايسته تقدير بيست و نهمين دوره جايزه كتاب سال، با بيان اين كه اين كتاب با اين موضوع براي نخستينبار در ايران و جهان تأليف و منتشر شده است، گفت: مموضوع پاياننامه كارشناسي ارشد من درباره همين موضوع بود و مهمترين ويژگي اين كتاب نو بودن موضوع آن است./
وي ادامه داد: موضوع پاياننامه كارشناسي ارشد من درباره همين موضوع بود؛ پس از آن كه متوجه شدم درباره اين موضوع تا كنون كتابي در ايران و جهان تأليف نشده، تصميم گرفتم تا اثري با اين موضوع منتشر كنم.
وي با اشاره به اينكه كتاب «آشنايي با چدن نشكن آستمپر» داراي 6 فصل است، گفت: در فصل نخست كتاب، انواع چدن بررسي و در فصل دوم نيز چدن آستمپر معرفي و فوايد آن در مقايسه با فولاد بيان شده است. در فصل سوم نيز فرايند توليد اين چدن و عوامل موثر بر آن تشريح شده است.
صديقزاده افزود: فصل چهارم و پنجم كتاب نيز به خستگي و سايش چدن اختصاص دارد، چرا كه قطعات به مرور زمان دچار فرسايش ميشوند و اين موضوع در اين دو فصل بررسي شده است. فصل ششم نيز به مطالب مختلف درباره اين چدن مانند تعميرات، جوشكاري و... اختصاص دارد.
مولف كتاب «آشنايي با چدن نشكن آستمپر» مهمترين ويژگي اين كتاب را در جديد بودن آن دانست و تصريح كرد: درباره اين چدن مقالات فراواني منتشر شده اما هيچ كتابي در اين زمينه به انتشار نرسيده و جديد بودن اين كتاب اصليترين ويژگي اين اثر است.
وي اضافه كرد: براي تأليف اين كتاب 500 مقاله علمي را مطالعه و مجموعهاي از اطلاعات را در آن گردآوري كردم.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به ارجاع منبع در اين كتاب گفت: در اين كتاب خواننده را به منابع علمي مورد استفاده ارجاع داده و سعي كردهام در هر بخش كه عكس يا نموداري درباره اين موضوع آورده شده، در پاورقي نيز توضيحاتي درباره چدن بيان و مخاطب بهتر از آن بهرهمند شود.
صديقزاده تأكيد كرد: اين كتاب تخصصي است و براي پايان مقاطع كارشناسي و كارشناسي ارشد قابل استفاده است.
كتاب «آشنايي با چدن نشكن آستمپر» در بخش علوم كاربردي از گروه «مهندسي مواد و معدن» بيست و نهمين دوره جايزه كتاب سال شايسته تقدير شناخته شد.
آیین پایانی بیست و نهمین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران چهارشنبه ۱۹ بهمن در تالار وحدت تهران در حال برگزاري است.
نظر شما