به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، بهمن دری در این نشست که با حضور جمعی از میهمانان و چاپخانه داران کشورهای عضو اکو برگزار شد گفت: صنعت بسته بندی نیز باید در کشور تقویت شود، موضوعی که در شورای سیاستگذاری صنعت چاپ کشور تاکید ویژه ای بر آن شده است.
وی ادامه داد: در ماه های اخیر با تشکیل شورای سیاستگذاری صنعت چاپ، اقدامی ویژه در صنعت چاپ ایران رخ داده است و اکنون بیش از 28 اولویت در این شورا کارشناسی شده است و همکاری با فعالان چاپ و بسته بندی کشورهای عضو اکو یکی از این اولویت هاست.
دری با بیان اینکه صنعت چاپ در کشور جمهوری اسلامی ایران در پیروزی انقلاب نقش مهمی داشته است، اظهار کرد: بسیاری از پیشکسوتان صنعت چاپ کشور اذعان می کنند که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، فعالیت های جدی در حوزه اطلاع رسانی فرهنگ اسلامی انجام داده اند.
وی تصریح کرد: صنعت چاپ فقط یک صنعت نیست و فرهنگ، هنر و اقتصاد را شامل می شود و توجه به این موضوع در دیدار با دکتر محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری کشور هم بیان شد.
دری با اشاره به برگزاری نمایشگاه پکو، یادآور شد: این نمایشگاه فرصت خوبی برای هم افزایی و همکاری با کشورهای عضو اکو است و به نوعی از گام های اولیه و آغازین در این میان به شمار
می آید.
به گفته وی، جمهوری اسلامی ایران در حوزه صنعت چاپ به پیشرفت های خوب و مناسبی دست یافته است اما متوقف نمی شود و در سال های آتی شاهد رشد و شکوفایی این صنعت خواهیم بود، در برهه ای از زمان فقط استان تهران ظرفیت های خوب چاپي داشت اما اکنون استان خراسان رضوی نیز با بهره مندی از امکانات خوب چاپی به عنوان یکی از قطب های صنعت چاپ کشور محسوب می شود.
در ادامه این مراسم، رایزن فرهنگی افغانستان نیز در سخنانی با تشریح وضعیت صنعت چاپ در این کشو، گفت: افغانستان امروز فرصت طلایی برای کارهای فرهنگی است و نگاهی به وضعیت کنونی اقتصادی و فرهنگی این کشور نشانگر رشد صنعت نشر در افغانستان است.
اسدالله امیری، افزود: افغانستان در گذشته فرصتی برای مطالعه و تحقیق نداشت، اما اکنون تلاش
می کند نقیصه موجود در گذشته خود را با مطالعه و تحقیق در حوزه های مختلف و کتاب های متنوع دنبال کند.
وی با بیان این که صنعت چاپ و نشر افغانستان اکنون نیازمند حمایت و سرمایه گذاری از سوی ایرانیان است، اظهار کرد: حضور چاپخانه داران ایرانی در این کشور بسیار کمرنگ است در حالی که فرصت های بسیار خوبی برای آنان در کشور ما وجود دارد.
امیری تصریح کرد: در طول 10 سال گذشته، فعالیت های ناشران رشد چشمگیری داشته و مطالعه نیز در آن رشد و گسترش داشته است.
وی با اشاره به وضعیت نشر کتاب های درسی عنوان کرد: سالانه 90 میلیون جلد کتاب درسی در این کشور چاپ می شود و روزانه ده ها جلد روزنامه و 600 نشریه به طور کلی در طول سال منتشر می شود.
وی خاطرنشان کرد: همچنین سالانه یک و نیم میلیون جلد کتاب درسی دانشگاهی در این کشور منتشر می شود و این حجم گسترده نشانگر فرصت های خوب سرمایه گذاری و فعالیت افراد مختلف در این کشور است، زیرا چاپخانه های افغانستان از تجهیزات و ماشین آلات مدرن و به روز برخوردار نیستند.
به گفته امیری، ایران و افغانستان اشتراکات بسیاری با یکدیگر دارند و می توانند از این زمینه ها برای رشد و گسترش همکاری های اقتصادی و فرهنگی استفاده کنند.
نشست حاشیه ای بهمن دری و دکتر محمود صلاحی، استاندار خراسان رضوي با میهمانان دومین نمایشگاه بین المللی چاپ و بسته بندی کشورهای عضو اکو شب گذشته از ساعت 19 تا 21 در هتل پارس مشهد برگزار شد.
دومین نمایشگاه بین المللی چاپ و بسته بندی کشورهای عضو اکو (پکو 2012) فردا شنبه 22 بهمن پس از چهار روز فعالیت به کار خود پایان می دهد.
جمعه ۲۱ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۲:۵۷
نظر شما