دوشنبه ۲۴ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۰:۵۵
سردار سوداگر، موجب نگاه مثبت دانشگاه‌ها به دفاع‌مقدس شد

معاون پژوهشي پژوهشگاه علوم و معارف دفاع‌مقدس معتقد است: سردار احمد سوداگر، نگاه مثبت نسبت به دفاع‌مقدس در دانشگاه‌ها را به وجود آورد. برخي تصور مي‌كردند كه اين طرح با مانع بسيار بزرگي در دانشگاه‌ها مواجه خواهد شد، اما خوشبختانه در طول 2 سال، درس «آشنايي با مباني دفاع‌مقدس» را در دانشگاه‌ها تصويب كرد و اين درس در حال حاضر در دانشگاه‌ها نهادينه شده است.-

دكتر علي ميرهاشمي در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) با اشاره به فعاليت‌هاي سردار شهيد احمد سوداگر براي ايجاد تعامل ميان دفاع‌مقدس و دانشگاه‌ها يادآور شد: او از سال 84 به فكر تاسيس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع‌مقدس و ايجاد رابطه بين دفاع‌مقدس و مراكز آموزش عالي بود.

وي گفت: سردار سوداگر معتقد بود كه امنيت ملي ما جز با همكاري آموزش عالي پايدار نخواهد بود و به همين سبب، پيگير اين موضوع بود. به اعتقاد او تجربيات دفاع‌مقدس، از سويي باعث دانش‌افزايي در دانشگاه‌ها و از سوي ديگر، باعث ايجاد نگرش مثبت در دانشجويان نسبت به اين حوزه مي‌شد.

معاون پژوهشي پژوهشگاه علوم و معارف دفاع‌مقدس، سردار شهيد سوداگر را سخت‌كوش خواند و افزود: او با تلاش فراوان توانست، نگاه مثبت نسبت به دفاع‌مقدس در دانشگاه‌ها را به وجود آورد. برخي تصور مي‌كردند كه اين طرح با مانع بسيار بزرگي در دانشگاه‌ها مواجه خواهد شد، اما خوشبختانه در طول 2 سال، درس «آشنايي با مباني دفاع‌مقدس» را در دانشگاه‌ها تصويب كرد و بر اساس آخرين آمار، بيش از 230هزار نفر اين درس را گذرانده‌اند و اين درس در حال حاضر در دانشگاه‌ها نهادينه شده است.

ميرهاشمي ادامه داد:  سوداگر در جلسه‌ها يا هم‌انديشي‌ها تاكيد مي‌كرد كه درس آشنايي با مباني دفاع‌مقدس،‌ دروازه ورود دفاع‌مقدس به آموزش عالي است و بعد از آن بايد درس‌هاي تخصصي اين حوزه وارد دانشگاه‌ها شود. او درس‌هاي دو واحدي تخصصي دفاع‌مقدس در چهار رشته «هنر»، «‌ادبيات»، «مهندسي» و «جغرافيا» را حدود دو ماه قبل به تصويب رساند و دانشجويان بايد اين درس را بگذرانند.

وي ايجاد ارتباط پژوهشي بين دانشگاه‌هاي نظامي و غيرنظامي را از ديگر آرزوهاي سردار شهيد احمد سوداگر خواند و اظهار كرد: او معتقد بود كه موضوع دفاع‌مقدس، ‌ظرفيت و توانايي ارايه درس‌هاي تخصصي در گرايش‌هاي كارشناسي ارشد و دكترا را داراست و پيگير تاسيس اين رشته‌ها در دانشگاه‌ها بود و دو گرايش ادبيات پايداري را در دانشگاه‌هاي سمنان و مازندران به تصويب رساند.

معاون پژوهشي پژوهشگاه علوم و معارف دفاع‌مقدس در پايان يادآور شد: سردار احمد سوداگر در حوزه پژوهش،‌ دو پروژه بزرگ را هم دنبال مي‌كرد؛ يكي پروژه تاريخ جامع دفاع‌مقدس و ديگري ‌اطلس جامع دفاع‌مقدس. او تاكيد مي‌كرد كه تدوين اين دو منبع‌ از تحريف، غلو و چشم ‌و هم چشمي سازمان‌ها درباره دفاع‌مقدس جلوگيري خواهد كرد.

سردار احمد سوداگر، بیست و یکم بهمن ماه 1390 درگذشت. وی از نیروهای اطلاعات و عملیات در سال های دفاع مقدس بود و بعد از پایان جنگ، فرماندهی لشکر ۲۵ کربلا را برعهده گرفت و پس از آن، پژوهشگاه علوم و معارف دفاع‌مقدس را تاسيس كرد.

سوداگر در دوران خدمت در این پژوهشگاه، طرح های اساسی و بنیادین در حوزه نشر دفاع مقدس همچون تدوین و چاپ «دایره المعارف دفاع مقدس» را مورد حمایت قرار داد و اهمیت اسناد جنگ برای پژوهشگران این عرصه را نمایان کرد.

پيكر سردار شهيد احمد سوداگر، ديروز (23 بهمن ماه) از ستاد كل نيروهاي مسلح تشييع شد و امروز (24 بهمن ماه) در گلزار شهداي دزفول به خاك سپرده خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط