شنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۰:۱۵
افهمي: براي نگارش «سال گرگ» 30 جلد كتاب تاريخي خواندم

جواد افهمي گفت: براي نگارش رمان «سال گرگ» از 30 جلد كتاب استفاده كرده‌ام و با مطالعه اسناد و كتاب‌هاي تاريخي شخصيت‌هاي رمان را از ‌آن خود كردم و پس از تحقيق، در يك سال و نيم نگارش آن را به پايان رساندم.-

افهمي، برگزيده رتبه سوم چهارمين جشنواره داستان انقلاب در بخش بزرگسال با رمان «سال گرگ» كه سال گذشته هم با كتاب «خورشيد بر شانه راستشان مي‌تابيد» به همين مقام رسيده بود، در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) اظهار كرد: «سال گرگ» را با موضوع سازمان مجاهدين خلق(منافقين) از سال 1352 تا 1356 نوشته‌ام كه به عملكرد سازمان و انحراف ايدئولوژيك در آن مي‌پردازد.

وي درباره نگارش اين رمان افزود: سوژه را از سال‌ها پيش در ذهن داشتم و چون سوژه پخته‌اي بود تصميم گرفتم آن را در قالب يك رمان بياورم كه از نظر تاليف و چارچوب داراي المان‌هاي جذاب باشد.

اين داستان‌نويس با اشاره به اين ديدگاه كه نوشتن كتاب در حوزه انقلاب وظيفه مولفان است، گفت: نگارش اين نوع كتاب‌ها برگرفته از ذائقه و سليقه من است و هيچ اجباري در نوشتن آن احساس نمي‌كنم. به همين دليل فكر مي‌كنم رمان‌هاي انقلاب و جنگي كه تاكنون نوشته‌ام خارج از تمام پيرايه‌ها موفق بوده‌اند.

افهمي درباره منابع اثر جديد خود توضيح داد: براي رمان «سال گرگ» از 30 جلد كتاب استفاده كرده‌ام و با مطالعه اسناد و كتاب‌هاي تاريخي شخصيت‌هاي رمان را از ‌آن خود كردم و پس از تحقيق، در يك سال و نيم نگارش آن را به پايان رساندم.

وي گفت: براساس توافقات انجام شده اين رمان را از سوي موسسه فرهنگي شهرستان ادب منتشر خواهم كرد.

اين داستان‌نويس درباره كيفيت برگزاري چهارمين جشنواره داستان انقلاب اظهار كرد: برگزاري جشنواره داستان انقلاب كار ارزنده‌اي است. اما در دو سال حضور در اين جشنواره تفاوتي در برگزاري آن نديده‌ام، به جز حضور 5 نويسنده خارجي كه بهتر بود در يك جلسه كارگاهي با نويسندگان كشور ما آشنا مي‌شدند و به تعامل و گفت‌وگو مي‌پرداختند.

افهمي درباره موقعيت و جايگاه ادبيات انقلاب در كشور گفت: شناخت ناكافي از فضاي انقلاب و كم كاري دستگاه‌هاي فرهنگي در اين زمينه باعث شده تا به ادبيات انقلاب آن گونه كه شايسته است توجه نشود. با گذشت 33 سال از پيروزي انقلاب رمان‌ها يا داستان‌هاي كوتاه شناخته شده در اين حوزه نداريم و اين خلاء به دغدغه‌اي براي مسوولان فرهنگي تبديل نشده است.

وي در پايان گفت: برگزاري اين نوع جشنواره تاثير بسيار زيادي براي توجه مسوولان و نويسندگان به اين بخش از ادبيات كشور دارد. اما بهتر است داوري آثار را به افرادي خارج از مجموعه‌هاي دولتي سپرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط