به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از روابط عمومی معاونت امورفرهنگی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی، دری در دومین همایش معاونان وکارشناسان ادارات کل فرهنگ وارشاد اسلامی استانها در شهرستان اهواز با اشاره به توطئههای نهان و آشکار دشمنان انقلاب از صدر انقلاب اسلامی تاکنون که منجر به تحریف تاریخ، تهاجم فرهنگی، ناتوی فرهنگی و شبیخون فرهنگی شده است گفت: یکی از دانشگاههای انگلیس با شناسایی پنجهزار نفر در ایران که به نحوی با رژیم پهلوی اول و دوم در ارتباط بودهاند که سههزار نفر از آنها مستقیما متعلق به رژیم پهلوی بوده و از مدیران عالی رتبه به شمار میرفتند و تعدادی از معاندان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به شمار میآیند مصاحبههای اختصاصی صورت داده است که حتی شاه و نزدیکانش نیز در این توطئه مورد مصاحبه قرار گرفتهاند و در نهایت حاصل اینکار به یک سرمایه و دست مایه برای نشر و تحریف واقعیتهای تاریخ معاصر در کشور بود که در دوران اصلاحات با غفلتهای صورت گرفته، این تحریفات بهعنوان واقعیت از طریق نشر و حتی در برخی موارد بهصورت فیلم در جامعه منتشر شد که هم اکنون نیز گریبان ما را در حوزه نشر گرفته است.
معاون امورفرهنگی بهره گیری بسیاری از کتابهای تاریخی در کشور و خارج از مرزها را متاثر از این تحریف طراحی شده دانست و گفت: منابعی در اختیار است که نشان میدهد دشمن با علم به تاثیر مانا و ماندگار کتاب نسبت به سایر ابزار در مقابله با انقلاب مردمی کشورمان برنامه ریزی گستردهای کرده است، تا آنجا که در محافل جاسوسی آمریکا با طراحی و برآورد هزینه و بررسی راهکارها و شیوههای ورود به چرخه نشر کشور و تاثیر گیری بر نویسندگان و ناشران کشور بهعنوان نقطه هدف و یکی از ستونهای نظام اسلامی ایران یاد شده است.
دری با اظهار این مطلب که نگفتهها و ناگفتنیهای زیادی در اینباره دارد ولی از آنها میگذرد افزود: با توجه به ظهور و بروز ابزارهای متعدد و جذاب دیگر در حوزه فرهنگ و هنر، اما به دلیل تاثیرگذاری بلند مدت و ماندگاری کتاب این ابزار فرهنگی همیشه مورد توجه بوده است. قطعا میدانیم اصلاح فرهنگ عمومی بدون الگو پذیری از فرهنگ مکتوب امکان پذیر نیست بنابراین این موضوع توجه جدی مسوولان در تمامی حوزهها را طلب میکند.
گله معاون وزیر از ضرغامی
بهمن دری در بخشی دیگر از سخنانش در این جلسه با اشاره به دغدغههای مقام معظم رهبری درباره گسترس فرهنگ کتابخوانی درکشور با ابراز نارضایتی از صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران درباره نپرداختن به موضوع کتاب در طول سال و نداشتن یک برنامه مدون برای این ابزار مهم فرهنگی گفت: همیشه دشمن از غفلت ما استفاده میکند چرا نباید به کتاب در صدا و سیمای کشور پرداخته شود؟
معاون امورفرهنگی از تنظیم نامهای در اینباره به رییس صدا و سیما خبر داد و گفت: نامهای برای ریاست سازمان صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران نوشتهام و از این موضوع گله کردهام که چرا نباید جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در صدا و سیما بهعنوان بزرگترین رویداد فرهنگی سال بعد از نمایشگاه کتاب انعکاس مطلوبی داشته باشد؟
ایران فقط تهران نیست
بهمن دری در بخشی دیگری از سخنانش با اشاره به هدف برگزاری این همایش گفت: در نظر داریم اعتبارات معاونت را بصورت عادلانه و با نگاه اینکه ایران فقط تهران نیست توزیع کنیم.
معاون امورفرهنگی، کیفی نگاه کردن به مسایل فرهنگی را یک اصل مهم دانست و گفت: در حقیقت تفاهم نامههای معاونت با استانها یک نقشه راه در طول سال برای مدون کردن برنامههای فرهنگی در استانها است.
وی ادامه داد: نباید از نگاه روز به جامعه غافل شد و برنامه ریزی در طول سال بنا به مناسبتها و رخ دادها نشان از هوشیاری حوزه فرهنگ و پیشتازی مسایل فرهنگی دارد و در استانها نیز باید برای برنامههایی چون بیداری اسلامی که در یک سال گذشته در جهان اسلام شاهد آن هستیم برنامه ریزی مناسبی صورت گیرد.
دری در پایان گفت: بهره گیری از ظرفیتهای فرهنگی کشور و بالفعل کردن آنها یکی از راههای مقابله با هجمههای نهان و آشکار دشمنان است.
چهارشنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۴:۵۴
نظر شما