شنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۳:۵۶
نویسنده «روز شغال» جایزه خنجر الماس را گرفت

فردریک فورسایت نویسنده کتاب «روز شغال» برای دست یافتن به استاندارد جدید برمبنای صحت تحقیق در آثار دلهره آور تجلیل شد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از گاردین، فردریک فورسایت بیش از 40 سال پس از این که نخستین رمانش با عنوان «روز شغال» را ظرف فقط 35 روز نوشت، با دریافت جایزه خنجر الماس که برای دستاوردهای یک عمر در آثار جنایی اهدا می شود، تجلیل شد. 

این نویسنده 73 ساله جایزه ای را از سوی نویسندگان آثار جنایی دریافت کرده که پیش از او نویسندگان برجسته ای چون پی.دی.جیمز، جان لوکری و راس راندل از آن خود کرده بودند. 

او که نویسنده 11 رمان پرفروش است و تنها از «روز شغال» او بیش از 10 میلیون نسخه به فروش رسیده، برای نوشتن آثاری سرشار از دقت و زیرکی شناخته می شود. 

«روز شغال» که نخستین رمان فورسایت است و داستان ترور پرزیدنت دوگل رییس جمهور فرانسه را روایت می کند، تعریف جدیدی از آثار دلهره آور به سبک جدید را با سبک داستان گویی اش ارایه کرد. این نویسنده با تاکید بر واقع گرایی و اطلاعات خاص درونی ارایه شده در آثارش، از سوی انجمن نویسندگان آثار جنایی شایسته این تجلیل شناخته شد. این انجمن فورسایت را «نویسنده بزرگ ترین آثار تریلر دوران ما» نامیدند و پیتر جیمز رییس این انجمن افزود فورسایت با رسیدن به استانداردهای جدید از صحت تحقیق خود برای نوشتن آثار جنایی و دلهره آور، نقشی تاثیرگذار در کار او و هم نسلانش داشته است. 

فورسایت که خود روزنامه نگار تحقیقی بوده، و از تجربیات گزارشگری اش برای نوشتن نخستین رمانش استفاده کرده، می گوید «این، این ، این چیزی است که اتفاق افتاده» و می افزاید شخصیت هایش دوبعدی هستند و او 80 درصد از کتابش را برمبنای پلاتی که طرح کرده آفریده است و سهم دیالوگ ها، شخصیت و سبک نوشتاری در این میان تنها 20 درصد بوده است. 

فورسایت حدود 9 ماه برای نوشتن هر رمانش تحقیق کرده و برای نوشتن آن‌ها در نهایت 2 تا 2ماه و نیم وقت صرف کرده است. او هر روز کارش را از ساعت 6 صبح شروع می کرد و با نشستن 6 ساعت پشت ماشین تایپش 10 صفحه از رمانش را می نوشت. او می گوید خودم را مجبور به انجام این کار می کردم در غیراین صورت رمانم نیمه کاره باقی می ماند و هرگز تمامش نمی کردم. 

او می گوید ابتدا به نوشتن رمان فکر نمی کرد بلکه برایش گزارش تحقیق اش اهمیت داشت و افزاید هنوز هم این کار را دوست دارد و ترجیح می دهد تا به اعماق موگادیشو و سومالی برود . او می گوید این کار را انجام می دهد و می خواهد گزارشی تحقیقی درباره «الشباب» تهیه کند. وی معتقد است این گروه به یک القاعده جدید بدل می شود و او می خواهد سعی کند داستان این گروه را در مکان وقوع آن به دست بیاورد. 

با اقتباس از «روز شغال» در سال 1973 فیلمی بر مبنای فیلمنامه «کنت رز» ساخته شد که کارگردانی آن را «فرد زینه مان» برعهده داشت. این فیلم با بازی ادوارد فوکس، میشل لونسرال، آلن بادال، اریک پورتر و ژان مارتن داستان «شغال» یک آدم کش حرفه‌ای را باز می گوید که در ازای دریافت نیم میلیون دلار می خواهد شارل دوگل را ترور کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها