محمد نذیر، شاعر پاکستاني كه در ششمین جشنواره بینالمللی شعر فجر حضور دارد، پیشنهاد انتخاب هیات داوری آثار جشنواره شعر فجر را از میان استادان و شاعران فارسیزبان کشورهای مختلف و به صورت بینالمللی مطرح کرد.-
وی مثالی را در این زمینه ارایه و تشریح کرد: در پاکستان اغلب علاقهمندان شعر بیشتر با شاعرانی چون حافظ، سعدی، خیام، مولانا و دیگر بزرگان شعر کلاسیک آشنا هستند و درباره شعر معاصر به ویژه در زمان حاضر اطلاع چندانی ندارند.
این شاعر افزود: بنابراین جشنواره شعر فجر نقش مثبت و گستردهای در گسترش زبان و ادبیات فارسی دارد.
وی در ادامه پیشنهادی را مطرح کرد و گفت: برنامههای جشنواره شعر فجر به صورت فشرده برگزار شد. اگر اين برنامهها در یک سالن با ظرفیت بالایی برپا میشد و شاعران مختلف در آن مکان به شعرخوانی میپرداختند، از جشنواره بهره بیشتری میتوانستیم بگیریم.
نذیر توضیح داد: از سوی دیگر بهتر است در داوری آثار، شاعران و استادان فارسیزبان از کشورهای مختلف در قالب یک هیات داوری گردهم آیند و به ارزیابی آثار بپردازند. همچنین بخش رقابتی برای شاعران فارسیزبان غیرایرانی نیز در نظر گرفته شود تا امکان بررسی آثار این شاعران نیز وجود داشته باشد.
وی در ادامه و در پاسخ به پرسشی مبنی بر جایگاه شعر در کشور پاکستان اظهار کرد: مردم پاکستان علاقه بسیاری به شعر دارند. همچنین در آنجا برای جلسههای شعرخوانی و مشاعره علاقهمندان بلیت تهیه میکنند و در این نشستها حاضر میشوند.
این شاعر در پایان افزود: در این جلسهها مخاطبان با شور و اشتیاق فراوانی به شعر گوش میسپارند. همچنین در فرهنگ ما افراد با بیان یکسری کلمات و اصطلاحات میزان لذت بردن خود را از شعرهایی که خوانده میشوند، ابراز میكنند.
دومين نشست شعرخوانی جشنواره شعر فجر روز گذشته، يكشنبه، 30 بهمن، در دانشگاه الزهرا(س) برگزار شد.
نظر شما