علياصغر عزتيپاك در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) درباره حوادث مهم در ادبيات كودك و نوجوان در سال 90 گفت: در ادبيات كودكان و نوجوانان اتفاق خاصي نيفتاده است. يك بخش از اين عرصه به كتابهاي ترجمهشده اختصاص دارد كه راهشان از كتابهاي تاليفي جداست و غالباً شامل آثاري بازاري است؛ در حالي كه در كتابهاي ايراني، محتوا مهمتر است. نويسندگان ما در سالهاي اخير بيشتر تمايل دارند بچهها را به تعمق وادار كنند اما در كارهاي ترجمه چنين اتفاقي نميافتد.
نويسنده كتاب «زود برميگرديم» افزود: اتفاق خوبي كه در سال 1390 افتاد، انتشار مجموعه «رمان نوجوان امروز» است. من بسياري از آثار چاپ شده در اين طرح را خواندهام. بيشتر آثار اين مجموعه هويتمحورند، به دنبال سرگرمي نيستند و حرفهايي براي مخاطب دارند.
وي چند اثر برجسته در حوزه رمان نوجوان را معرفي كرد: «چشم عقاب» اثر محسن هجري، «هستي» نوشته فرهاد حسنزاده، «پریانههای لیاسندماریس» اثر، «طاهره ايبد»، «گردان قاطرچيها» نوشته داوود اميريان و «ننه يخي، پسر و تابستان» حميدرضا نجفي را خواندهام و اين كتابها را پسنديدم.
عزتيپاك بارزترين ويژگي ادبيات كودك و نوجوان در فاصله سالهاي 1380تا 1390 را توجه نويسندگان به محتوا دانست و اظهار كرد: نويسندگان ما در دهه 80 بيشتر به كمبودها فكر كردهاند، پيش از آن قصه براي نويسندگان مهمتر بود اما در اين دهه بيشتر به محتوا فكر شد، البته بخشي از آثار نيز تحت تاثير كتابهاي خارجي مانند «هري پاتر» نوشته شد اما اين كتابها چندان مورد استقبال نوجوانان ايراني قرار نگرفت.
وي در پايان با تاكيد بر آگاهي مخاطبان نوجوان درباره سليقه اين گروه از خوانندگان توضيح داد: به نظر ميرسد ذائقه نوجوانان ايراني از نويسندگان ايراني، رمانهاي با محتوا و از آثار خارجي رمانهايي به سبك هري پاتر ميخواهد.
جمعه ۴ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۰:۰۰
نظر شما