شورای فرهنگ و گردشگری ابوظبي، صبح دیروز دوشنبه 5 مارس (15 اسفند) اسامی برگزيدگان ششمين دوره جايزه كتاب «شيخ زايد» را اعلام كرد.-
جايزه «نويسنده جوان» را نويسنده تونسي «ليلی العبيدي» برای كتاب «شوخی در اسلام» و «به پاس مطالعه و پژوهش تحليلی جدی اين نويسنده درباره طنز و فكاهه در اسلام و ميراث عربی ـ اسلامی»، از آن خود كرد.
داستان «جوانی كه رنگ هوا را ديد» نوشته شاعر و نويسنده لبنانی «عبده وازن»، جايزه «ادبيات كودك» را به دست آورد و جايزه «هنر» نيز به دكتر شاكر عبدالحميد (وزير فرهنگ مصر) برای كتاب «هنر و غرابت» رسيد.
در شاخه «ترجمه» دكتر «ابويعرب المرزوقی» از تونس برای ترجمهای از كتاب فيلسوف آلمانی «ادموند هوسرل» با عنوان «انديشههای مقدماتی علم خالص پديده شناسی و فلسفه پديده شناسانه» صاحب جايزه شد.
بن تميم در ادامه افزود: امسال برای نخستين بار از تأسيس جايزه، جايزه «بهترين فناوری در عرصه فرهنگی» به «شهر كتاب باجو» اهدا میشود. اين شهر كتاب در سال 1989 به عنوان سنگ بنايی برای دانش و اطلاعات، كه نقشی اساسی را در توسعه ملی ايفا میكند، تأسيس شد.
وی ادامه داد: در خصوص جايزه «بهترين نشر و توزيع»، هيأت امنای جايزه كتاب شيخ زايد، اين جايزه را به انتشارات «بريل» برای «نقش تاريخیاش در تحقيق پيرامون نسخههای خطی عربی و پژوهشهای ميراث عربی و ترجمه آن به زبانهای لاتينی و ديگر زبانهای زنده اروپايی و نيز استفاده از «چاپخانه جديد» ـ حتی قبل از اعراب ـ از سال 1683 برای چاپ كتابهای عربی و انتشار معروفترين كتابهای مرجع و فرهنگنامهها درباره ادبيات عربی و اسلام» اهدا میكند.
دبير جايزه شيخ زايد در ادامه يادآور شد «جايزه كتاب شيخ زايد» در اين دوره، برندهای را در شاخههای «ادبيات» و «توسعه و دولتسازی» معرفی نكرده است.
برنده بهترين شخصيت فرهنگی سال علاوه بر نشان طلای جايزه و لوح تقدير، يك ميليون درهم امارات جايزه دريافت میكند. برندگان ديگر شاخهها نيز هريك 750 هزار درهم امارات بعلاوه نشان طلای جايزه و لوح تقدير دريافت خواهند كرد.
در اين دوره 560 كتاب در 9 رشته و از 27 كشور عربی و غير عربی با يكديگر رقابت كردند.
نظر شما