سه‌شنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۳:۴۶
اکسیر با «مالاریا» به کتابفروشی‌ها آمد

پنجمین مجموعه شعر اکبر اکسیر، شاعر و طنزپرداز آستارایی، با عنوان «مالاریا» از سوی انتشارات مروارید منتشر شد. شعرهای این مجموعه در حوزه شعر فرانو هستند و مسايل انسان امروز و موضوعات اجتماعی، از مضامين اصلي آن‌ها به شمار مي‌آيند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، پنجمین دفتر شعر اکسیر در حوزه شعر فرانو جای می‌گیرد و شامل 68 قطعه شعر است که طی چند سال اخیر سروده شده‌اند.

«زیراکس»، «تماشاگرنما»، «اگزوز»، «سرقت ادبی»، «چراگاه»، «سهام عدالت»، «توجیه»، «همراه اول»، «دیالوگ»، «فیلبان»، «شهرآورد»، «هورا»، «پدرخوانده»، «خط‌کش»، «یاهو»، «شانس» و «بهاریه» عنوان برخی از شعرهای این مجموعه‌اند.

در بخش پاياني این مجموعه سه مصاحبه با اکبر اکسیر پیرامون شعر فرانو گنجانده شده است.

«بسته پیشنهادی برای شعر امروز»، «غوطه در طنز حقیقت‌یاب»، «شادمانگی اندوه در شعر امروز ایران» عنوان این سه مصاحبه‌اند، که به ترتیب از سوی شهرام پوررستم، مجید کوهکن و آرش نصرت‌اللهی انجام شده‌ و در روزنامه اطلاعات، تهران امروز و ماهنامه فردوسی به چاپ رسیده‌اند. 

این مجموعه با طرح جلدی از یاشار صلاحی و جواد آتشباری ارایه شده است.

سادگی به زبان طنز

اکسیر در گفت‌و‌گویی با «ایبنا» درباره این کتاب گفت: شعرهای این مجموعه در ادامه چهار دفتر پیشین من هستند، البته زبان این شعرها ساده‌تر شده است و برای رسیدن به طنز از بازی‌های زبانی در سرایش آن‌ها استفاده نکرده‌ام.

وی به مضمون و درون‌مایه این شعرها اشاره و تشریح کرد: موضوعات و مسایلی چون خانواده، اخلاق و مسایل اخلاقی مانند دروغ‌گویی، ریا و تظاهر، زندگی، محیط زیست، مشکلات انسان امروز، مسایل اجتماعی همچون فقر و به‌طور کلی سوژه‌های انسانی دستمایه سرایش این اشعار طنز قرار گرفته‌اند.

اکسیر درباره سه مصاحبه‌ ارایه شده در این کتاب توضیح داد: پیش‌تر این سه مصاحبه در روزنامه‌های اطلاعات و تهران امروز به چاپ رسیده بود. از آن‌جا که در خلال این مصاحبه‌ها دیدگاه‌هایم را پیرامون شعر فرانو ارایه کرده بودم، آن‌ها را برای آشنایی بیشتر مخاطبان با این نوع شعر در پايان کتاب گنجانده‌ام.

وی افزود: در این مصاحبه‌ها مسایلی پیرامون طنز امروز، وضعیت شعر جوان امروز و شعر فرانو ارایه شده است.

این شاعر در پایان از چاپ سوم مجموعه شعر «ملخ‌های حاصل‌خیر» و چاپ چهارم دفتر شعر «پسته لال سکوت دندان‌شکن است» از سوی نشر مروارید خبر داد.

دو نمونه شعر از این مجموعه با عنوان‌های «همیاری» و «نزولات»:
همیاری
«به همت اهالی غیور
درختان گردو را بریدیم
قنداق تفنگ و دسته تبر ساختیم
بعد دست به دست هم دادیم
تا جنگل از لوث درخت و پرنده پاک شد
حالا نشسته‌ایم روی تلی از خاک
با دم‌مان گردو می‌شکنیم و چهچه می‌زنیم:
لطفا از ریختن زباله خودداری فرمایید»

نزولات
«باران تا به زمین نرسیده شعر است
به زمین که می‌رسد سیل می‌شود
سیل نفرین آسمان است
به قول خبرگزاری‌ها
مایع رحمت است! به قول هلال‌احمر
سیل پتو می‌آورد کمپوت می‌آورد
آب‌معدنی و برنج دانه‌بلند می‌آورد
توجه توجه:
پاکستانی از کلمات در راه است
چترها را ببندید!»

اکبر اکسیر متولد سال 1332 در محله آبروان شهرستان آستاراست. «بفرمایید بنشینید صندلی عزیز»، «پسته لال سکوت دندان‌شکن است»، «زنبورهای عسل دیابت گرفته‌اند» و «ملخ‌های حاصل‌خیر» چهار مجموعه شعر منتشر شده این شاعر هستند.

مجموعه شعر «مالاریا» در 108 صفحه، شمارگان دو هزار و 200 نسخه و قیمت سه هزار و 700 تومان از سوی نشر مروارید منتشر و راهی بازار کتاب شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط