چهارشنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۴:۴۱
«لوح زرين بهشت» بر پيشخان كتابفروشي‌ها قرار گرفت

کتاب «لوح زرين بهشت (آثار فلزي ايران در دوره تيموريان) » نوشته ليندا کومارو منتشر شد. اين كتاب تحقيقي نظام‌مند از كتيبه‌نويسي آثار فلزي ايراني در دوره حكومت سلسله تيموريان است.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) به نقل از مركز پژوهشي ميراث مکتوب، اين کتاب افزون بر ديباچه و پيشگفتار شامل متن، تصويرها، يادداشت‌ها، کتابنامه و فهارس است كه با دو هدف کلي نوشته شده است. نخست، ارايه تحقيقي نظام‌مند درباره اشکال، انواع، تکنيک‌ها، اصطلاحات تزيين کاري‌ها و کتيبه‌نويسي بر مجموعه‌اي از آثار فلزي ايراني که در دوره حکومت سلسله تيموريان و با حمايت مالي دربار آنان خلق شده است.

دوم، پيوند اين مواد با پيشرفت و تحول کلي فلزگري ايران با توجه به دوره‌اي که از اواسط قرن دوازدهم شروع مي‌شود و تا اوايل قرن شانزدهم ادامه مي‌يابد.

نويسنده و محقق اين کتاب مي‌خواهد نشان دهد که سبک متمايز و مشخص فلزگري در جهان شرق ايران و در دوره حکومت تيموريان به وجود آمد و قواعد خاص خود را يافت. از آن جا که ويژگي‌ها، نوآوري‌ها و ابتکاراتي که اين سبک را مشخص مي‌کند، پيش از اين معين و معلوم نشده، نخست بايد سنت‌هايي را بررسي کرد که ايرانيان و ساکنان نواحي مجاور آنان، از روزگاران قديم و پيش از تيموريان، در صنعت فلزگري رعايت مي‌کرده‌اند تا از اين طريق بتوان با يقين گفت که آثار فلزي دوره تيموريان تا کجا مخلوق زمان و مکاني خاص است.

بخش‌هاي شش گانه اين کتاب به ترتيب عبارتند از فلزگري ايرانيان در کهن‌ترين روزگار؛ کهن ترين ظروف دوره تيموريان (آثار فلزي به‌دست آمده از آرامگاه خواجه احمد يساوي)؛ آثار فلزي دوره تيموري (با التفات به جنبه‌هاي سنخ‌شناسي) تيپولوژي (فني، زيبايي‌شناسي و کتيبه‌شناسي)؛ سبک فلزگري تيموري؛ ميراث دوره تيموريان؛ نقش فلزکاري دوره تيموري (هنر در دوره تيموري، صنعت‌گران و حاميان آنان).

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها