چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۶
گذرهای فرهنگ و هنر، فرصتی برای اقتصاد در حوزه فرهنگ/ درهای فرهنگ و هنر را برای جوانان باز کنیم

خراسان‌رضوی –وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: گذرهای فرهنگ و هنر، فرصتی برای اقتصاد در حوزه فرهنگ و هنر محسوب می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در مشهد، سید عباس صالحی ظهر چهارشنبه در آیین افتتاح گذر فرهنگ و هنر نیشابور با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، استاندار خراسان رضوی، معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌ها، مشاور وزیر و رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی و جمعی از مدیران استانی، کلام خود را با سخن شفیعی کدکنی درباره اینکه نیشابور ایران بزرگ است، آغاز کرد و گفت: نیشابور همآره چهره‌هایی را در خود جای داده که برای ایران اثربخش بوده‌اند و ما باید میراث‌بان این ظرفیت باشیم.

وی ادامه داد: ما باید درهای فرهنگ و هنر را برای جوانان خود باز کنیم؛ چیزی که در دولت چهاردهم بسیار بر آن تاکید شده است.

صالحی گفت: در ایران شهرهای زیادی هستند که در خطر فروپاشی هویت قرار دارند؛ گذرهای فرهنگ و هنر می‌توانند به این هویت جان تازه ببخشند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: گذرهای فرهنگ و هنر فرصتی برای اقتصاد در حوزه فرهنگ و هنر است؛ توسعه با انسجام فرهنگی و هنری ممکن است و باید برای پاتوق‌آفرینی فرهنگی، شرایط را برای مردم مهیا کنیم.

وی گفت: من از گذشته، آشنایی و ارتباط نزدیکی با ادبا و مفاخر نیشابور داشته‌ام. نیشابور، فشرده‌ای از ایران بزرگ و نمایه‌ای از فرازوفرودهای این سرزمین است و دوره‌های مختلف تاریخ آن، مملو از حضور و نقش‌آفرینی شخصیت‌هایی است که بار فرهنگ و تمدن این کشور را به دوش کشیده‌اند. اکنون سهم این میراث بر دوش ما سنگینی می‌کند و باید پاسبان تاریخ این مرز پرگهر باشیم.

صالحی افزود: وقتی در دولت دوازدهم، گذرهای فرهنگ و هنر به‌عنوان ایده مطرح شد، یکی از گزینه‌های اصلی همین نیشابور بود که اکنون به ثمر نشست تا ثابت شود که می‌توان به این ایده‌های خلاقانه و ناب فرهنگی برای بزرگداشت هویت شهرهای بزرگمان اعتماد کرد. تنوع رنگین‌کمانی فرهنگ‌های ایرانی در این کشور می‌تواند هویتی را ایجاد کند که نوجوان و جوان ما براساس آن به هویت خود ببالد، رشد کند و شکوفا شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: گذرهای فرهنگ و هنر، فرصت هویت‌سازی شهری است که می‌تواند زمینه اتصال فرهنگ‌ها را ایجاد کند. اهالی فرهنگ و ادب اهل مناعت طبع‌اند اما در روزگار تنگدستی‌ها، بازارچه‌های فعال در این گذرها می‌تواند به موازات فرصت نشاط آفرینی و فراری دادن شهرها از افسردگی، کمک‌حال کسب درآمد آبرومندانه هنرمندان باشند.

وی ادامه داد: گذرهای فرهنگ و هنر، فرصت ویژه گردشگری فرهنگی و هنری در شهرهای باهویت ما هستند. هرچه باشد، گردشگری فقط منحصر در زیبایی‌های طبیعی نیست. هرچند که این هم هست اما فراتر از آن، گذرهای فرهنگ و هنر می‌تواند بهانه و فرصتی برای جذب گردشگر و افزایش ماندگاری آن باشد.

صالحی گفت: در جریان این سفر، فرصتی برای انعقاد تفاهم‌نامه همکاری با استانداری خراسان رضوی فراهم شد تا براساس آن، زمینه افتتاح گذرهای فرهنگی در سایر شهرهای مهم و فرهنگی استان نیز ایجاد شود.

جای خالی کتابخانه مرکزی

در این مراسم مهدی دونده فرماندار نیشابور از وزیر فرهنگ و ارشاداسلامی درخواست کرد با مساعدت شخص وزیر، برای تکمیل پروژه نیمه کاره کتابخانه بوستان ارغوان اقدام فوری انجام شود.

وی همچنین گفت: درخواست داریم بنیادهای خیام، عطار و سلسله الذهب نیز افتتاح شوند.

وی در ادامه با بیان اینکه این خاک حاصلخیز، شهر قلمدان‌های مرصع و موطن حدیث سلسله‌الذهب است، گفت: نیشابور سهم بسزایی در شکل‌گیری تاریخ و تمدن ایران اسلامی داشته است. تا اوایل قرن ششم هجری بیش از ۴هزار و ۳۰۰ نفر از مفاخر و ادبای زمانه یا زاده نیشابور بوده‌اند و یا فضای فکری و تمدنی این شهر را درک کرده‌اند.

وی ادامه داد: روز عطار، روز خیام و سالروز ورود امام رضا (ع) به خراسان، سه مناسبت ویژه‌ای است که در تقویم رسمی کشور به‌نام نیشابور نامگذاری شده است.

دونده بیان کرد: امروز ۴۵ آموزشگاه دارای مجوز فعالیت هنری، ۹ موسسه سینمایی، ۴ نگارخانه و دو پردیس سینمایی با ۷ سالن به ظرفیت مجموع هزار و ۶۰۰ نفر در شهرستان نیشابور فعال هستند و علاوه بر این، ۵۰۰ نفر از اهالی فرهنگ نیشابور در صندوق هنر عضویت دارند.

فرماندار نیشابور گفت: امروزه نیشابوری که به علم و ادب شهرت دارد و ۲۵۳۶ شهید تقدیم اسلام و انقلاب کرده است، هنوز از نبود کتابخانه مرکزی رنج می‌برد. نیشابور با شهرستان بیش از ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد و اگرچه از ۸ کتابخانه بهره می‌برد، اما هنوزهم جای خالی کتابخانه مرکزی به‌شدت احساس می‌شود.

بنیاد عطار و خیام در انتظار تأسیس

در این مراسم سیدیحیی سلیمانی نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه در این شهرستان، همواره هنر زیربنای توسعه بوده است، گفت: در شرایط فعلی، اجلاس بین‌المللی گفتمان فرهنگی بین ملت‌ها به همت دانشگاه نیشابور برگزار می‌شود.

گذرهای فرهنگ و هنر فرصتی برای اقتصاد در حوزه فرهنگ/ درهای فرهنگ و هنر را برای جوانان باز کنیم

وی ادامه داد: این مزیت ارزنده‌ای است، اما این ضرورت هم وجود دارد که بنیاد ملی عطار و خیام نیز هرچه زودتر روال قانونی خود را سپری کند و ایجاد شود.

سلیمانی تأکید کرد: ما نیازمند برگزاری هفته نیشابور هستیم. باید ساختارهای اداری و سازوکارهای اجرایی در حوزه فرهنگ به‌شکلی تقویت شود که بنیادهای ملی و تفاهمنامه‌های مختلف با تشکل‌های مردمی، کمک‌حال دستگاه‌های دولتی برای پیشبرد طرح‌ها باشند.

وی گفت: همه‌چیز پول و بودجه و اعتبار نیست. گاهی اوقات حمایت معنوی می‌تواند بیش‌تر از هر تزریق اعتباری راه‌گشا باشد و این مسئولیتی ویژه بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

غلامحسین مظفری استاندار خراسان‌رضوی هم در این مراسم گفت: وزرای فرهنگی دولت همه خراسانی هستند و این یک فرصت است.

وی ادامه داد: ما امسال جشنواره افتتاح جشنواره تئاتر فجر را در خراسان و مشهد خواهیم داشت.

استاندار خراسان‌رضوی خاطرنشان کرد: یک اتفاق و خبر خوب این است که اپرای هفت شهر عشق در روز خیام در نیشابور برگزار شود و ما هم قول می‌دهیم در برگزاری با کیفیت بزرگداشت روز ملی خیام حداکثر همکاری را داشته باشیم.

به گزارش ایبنا، طراحی این گذر فرهنگی با هدف ارتقای فرهنگ و هنر شهر نیشابور از سال ۱۳۹۷ ابلاغ شد و با حمایت بخش خصوصی و با مشارکت شهرداری نیشابور از آذر ۱۴۰۰ آغاز شد. کلنگ‌زنی این گذر در تیرماه ۱۴۰۰ انجام شد و پس از سه سال، امروز با زیربنای ۱۴۰۰ مترمربع در زمینی به مساحت هزار مترمربع به افتتاح رسید. این مجموعه منحصر به فرد در قالب سالن نمایش با ظرفیت ۳۷۰ صندلی طراحی شده و گنجایش ۴۰۰ نفر را نیز دارد که به‌نام شفیعی کدکنی، شاعر بزرگ نیشابور، نام‌گذاری شده است.

مجموعه گذر فرهنگ و هنر نیشابور شامل سالن کوچک نمایش «پلاتو» ۴۰ متری برای تمرینات و آموزش‌های هنری، نگارخانه برای نمایش آثار هنری، کافه کتاب، رستوران سنتی و هفت غرفه فرهنگی و هنری است و طراحی این مجموعه به‌گونه‌ای انجام شده که بسیاری از این فضاها به‌صورت مکمل در کنار هم قرار بگیرند تا به یکدیگر کمک کنند و باعث رشد فرهنگ و هنر در نیشابور شوند.گذر فرهنگ و هنر در نیشابور با طراحی و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و با همکاری شورای اسلامی شهر و شهرداری نیشابور در بلوار فضل و خیابان موعود نیشابور به بهره‌برداری رسیده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها