چاپ نخست از جلد دوم کتاب «گریه بر سالار شهیدان چرا؟» نوشته مرتضی مهدوی یگانه از سوی دفتر نشر فرهنگ اسلامی منتشر و روانه بازار کتاب شد. اثر حاضر به بررسی تفصیلی 40 مورد فلسفه و دلیل گریه برای امام حسین(ع) پرداخته است.-
این مطالب از تدبر در آیات قرآن، روایات و معارف اهلبیت(علیهمالسلام)، اندیشه در ابعاد گوناگون حماسه حسینی و آنچه بزرگان و محققان در این زمنیه نگاشتهاند، حاصل شده و با کاوشی که نگارنده به عمل آورده، ظاهرا تاکنون کتابی بدین عنوان و با این جامعیت و همراه با کنکاش، تجزیه و تحلیل و استدلال در این زمینه به بازار عرضه نشده است.
بدیهی است هیچ محقق ژرفاندیش و انسان فرزانهای ادعا نخواهد کرد تمام سخن یا سخن آخر را در کتاب خود آورده است. نويسنده كتاب حاضر نیز اذعان دارد كه همه حرف یا حرف آخر را در این دفتر بیان نکرده، بلکه بر این باور است که از معارف حسینی، تنها حرفی از بیشمار و اندکی از بسیار را، آن هم در حد بضاعت و اندیشه خود، ذکر كرده؛ که به يقين بینیاز از نقد و نظر نیز نیست. وي در عين حال، کوشیده است تا آنچه گفته، در چارچوب دلیل و منطق و دارای تبیین عقلی و علمی باشد.
از 40 مورد دلیل و فلسفه گریه بر سالار شهیدان، دو مورد ماقبل آخر که به لایههای درونی معارف حسینی مربوط میشود نیز در حد امكان به گونهای بیان شده که برای مخاطب امروز قابل درک باشد و در عین حال، سهم و سطح اندیشه کسانی که تلاشي افزون در درک معارف اهلبیت(علیهمالسلام) و رشد فکری برتری دارند، محفوظ بماند.
آنچه در این کتاب به عنوان دلیل و فلسفه گریه بر سالار شهیدان ذکر شده، تنها گوشهای از حقیقت است و بدون تردید با تامل در آیات و روایات و حقایق نهفته در مکتب حسینی، میتوان به جلوههای دیگری از این حقیقت پیبرد. اساسا حقیقتی که شعاع آن تمامی عالم آفرینش، تاریخ انسانیت و ابعاد زندگی آدمی را فرا گرفته؛ از آغاز خلقت تا قیامت را تحت تاثیر خود قرار داده و عامل حیات و بقای دین خدا، کشتی نجات بشر و چراغ هدایت امت اسلام به شمار میرود، هیچگاه محدود به آنچه در این کتاب آمده، نخواهد بود و تبیین چرایی گریه در این مکتب، منحصر به فرازهای مذکور در این نوشتار نخواهد شد. بنابراین، انسان فرهیخته و ژرفاندیش قطعا میتواند دلایل و علل دیگری برای تبیین این چرایی پیدا کند.
بر این اساس، کتاب حاضر خوانندگان خویش را به ژرفاندیشی در مبانی و منابع غنی فرهنگ حسینی دعوت میکند تا خود نیز مانند آنچه در این قسمت ارايه داده، به استخراج عناوینی دیگر از فلسفه گریه بر حسین(ع) پرداخته، آنها را تبیین کنند و به عناوین مذکور در این کتاب بیفزایند. در حقیقت، مطالب این نوع کتاب نوعی روششناسی در مبحث حاضر به شمار میرود، مكتوبي كه نويسنده، آن را دستكم در ذهن و نزد مخاطبش بدون انتها قرار داده است تا همگان سعي در تكميل آن كنند.
چاپ نخست كتاب «گریه برای سالار شهیدان چرا؟» با شمارگان 2000 نسخه، 536 صفحه و به بهاي 96000 ريال راهي بازار نشر شد.
نظر شما