چهارشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۰ - ۲۳:۳۴
اندیشه‌های امام(ره) را با بیان خشك و فلسفی نمی‌توان بیان کرد

اختتاميه جشنواره «يار و يادگار» با تقدير از نويسندگان و شاعران برگزيده از جمله نويسندگان ادبيات كودك و نوجوان به كار خود پايان داد. سيدعلي خميني در اين مراسم با اشاره به اين كه اندیشه‌های امام راحل (ره) را از راه سنتی و بیان فلسفی و عمیق خشک نمی‌توان بیان کرد، گفت: دست در دست داشتن نهاد هنر و دین یک امری ضروری و لازم است؛ چرا که این دو نهاد نمی‌توانند از هم منفک باشند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، آیین پایانی پنجمین جشنواره ادبی یار و یادگار عصر امروز چهارشنبه 24 اسفند در «تالار
سوره» حوزه هنری برگزار شد.

سيدعلي خميني در اين مراسم با اشاره به اهداف اين جشنواره اظهار کرد: هنر ماهیت جوششی دارد نه سفارشی و هویت هنرمند برخواسته از جوشش نفسانی اوست. فلاسفه مثالی دارند که می‌تواند توضیحی بر این موضوع باشد. 
آن‌ها معتقدند روشن شدن یک شعله از یک زغال به آن معنا نیست که شعله به آن عطا می‌شود بلکه به این معنی است که این شرایط محیطی هم‌چون گرم کردن متدوام زغال، سبب شعله‌ور شدن آن می‌شود. 


نوه امام راحل(ره) افزود: به نظر می‌رسد هنرمند و هنر او به این مثال بسیار شبیه باشند، آنچه به هنرمند داده می‌شود از احساس و درک محیطی شرایطی را پدید می‌آورد که بسان شعله‌اي است و به آن هنر می‌گویند.

فرزند مرحوم سيداحمد خمینی(ره) درباره شیوه‌ مناسب برای بیان اندیشه‌های حضرت امام(ره) اظهار کرد: اندیشه‌های امام راحل (ره) را از راه سنتی و بیان فلسفی و عمیق خشک نمی‌توان بیان کرد. دست در دست داشتن نهاد هنر و دین یک امری ضروری و لازم است؛ چرا که این دو نهاد نمی‌توانند از هم منفک باشند.
در اين مراسم، معاون هنری موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی(ره) با تاکید بر تاثیر تربیتی بیت امام(ره) بر انقلاب اسلامی، اظهار کرد: اگر بنا باشد فکر و اندیشه‌ای در جهان باقی بماند باید آن را در قالب آثار هنری ارائه کرد وگرنه پس از مدتی با فاصله گرفتن از صاحب آن اندیشه، اندیشه مورد نظر هم از بین می‌رود.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حشتمی در ادامه با بیان خاطره‌ بازدید خود از کتابخانه لنین گفت: بخش عمده‌ای از کتاب‌های این کتابخانه به آثار ادبی، شعر و داستان‌های نویسندگان این کشور درباره مارکسیسم و سوسیالیسم اختصاص داشت؛ ولي ما متاسفانه در این زمینه با خلا و كمبود مواجهیم.

وی ادامه داد: ما با وجود اینکه مکتبی منطقی و نورانی داریم اما آثار ادبی درخوری درباره مکتب و انقلاب‌مان نداریم. به عنوان مثال هنوز نویسندگان ما دست به قلم نشده‌اند تا اثری بزرگ درباره امام و انقلاب خلق کنند.

در بخش بعدی مراسم پایانی پنجمین جشنواره یار و یادگار، شیرین‌علی گل‌مرادی، سینا علی‌محمدی و عبدالجبار کاکایی اشعاری را قرائت کردند.

دیگر سخنران این مراسم مدیرعامل بانک کشاورزی، حامی مالی جشنواره بود. محمد طالبی با تاکید بر نقش بی‌نظیر مرحوم سیداحمد خمینی(ره) در معرفی معنویت انقلاب اسلامی به جهان، مهم‌ترین دست‌آورد انقلاب اسلامی را مجموعه راهبردهای ملموس حضرت امام (ره)، برای زندگی بر مبنای دین دانست.

وی با بیان برخی از اختصاصات انقلاب اسلامی، درباره مهم‌ترین ویژگی آن گفت: آنچه در انقلاب امام به چشم می‌خورد این است که نقطه آغاز آن انقلابی فرهنگی بود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، یکی دیگر از حامیان مالی جشنواره بود که در بخش بعدی این مراسم سخن گفت.

سیداحسان قاضی‌زاده درباره تاثیر حضرت امام(ره) بر فرهنگ ایران اسلامی گفت: امروزه هیچ اقدام فرهنگی در نظام جمهوری اسلامی بدون یاد و نام حضرت امام (ره) برگزار نمی‌شود و یاد نکردن از او و یادگارش در برنامه‌هایی از این دست کمال بی‌انصافی است.

وی جشنواره‌هایی مانند پنجمین جشنواره یار و یادگار را راه‌کاری برای رسیدن به رسالت تاریخی جامعه عنوان کرد.

دبیرخانه پنجمین جشنواره فرهنگی و ادبی یار و یادگار، به دلیل نزدیکی زمان برپایی آیین پایانی با سالروز تولد مهدی آذریزدی بخش ویژه‌ای از مراسم خود را به معرفی و تجلیل از این شخصیت ادبی اختصاص داد.

در این بخش ویژه، گزارشی تصویری از سال‌های پایانی زندگی این نویسنده به نمایش درآمد. در ادامه سیدعلی خمینی لوح تقدیری به رضا بردستانی مسوول دبیرخانه بنیاد مهدی آذریزدی اهدا کرد و تلاش‌های این بنیاد در زنده نگهداشتن نام این نویسنده پیشکسوت را مورد تقدیر قرار داد.

بخش پایانی این مراسم به تقدیر از برگزیدگان جشنواره اختصاص یافت. در بخش برگزیدگان نثر ادبی و مقاله گروه داوری ضمن قدردانی از فعالان حوزه نشر ادبی و مقاله به‌ویژه جوانان و نوقلمان این حوزه ادبی به دلیل نگارش و ارسال 49 اثر، هیچ اثری را شایسته احراز رتبه ندانستند.

در بخش شعر و ترانه جایزه رتبه نخست به زهرا شعبانی سراینده «هوای کوی جماران»، از استان خوزستان، جایزه رتبه دوم به دلیل خلق اثر «جنگ و صلح» به مصطفی توفیقی از مشهد مقدس و جایزه رتبه سوم به دلیل اثر «باران وزید» به روح‌الله ستایش‌احدی از استان البرز اهدا شد.

در بخش شعر و ترانه آثار سه اثر کتاب «همپای امام عشق» به لیلا حسینی از تهران، کتاب «شانه‌های استوار تو» نوشته مطهره عباسیان از اصفهان و کتاب «اولین حادثه صبح» نوشته مهراز بیگ‌محمدی از تهران، به عنوان آثار شایسته‌تقدیر معرفی و تجلیل شدند.

در بخش ادبیات کودک و نوجوان جایزه نخست به طیبه شامانی به خاطر سرودن مجموعه‌ای از سروده‌های مرتبط با امام(ره) و انقلاب اسلامی تعلق گرفت و یحیی علوی‌فرد از قم به خاطر نگارش «دست در دست پروانه‌ها» رتبه دوم و عبدالحسین رحمتی از استان ایلام به خاطر اثر «راه روشن تو» رتبه سوم را کسب کردند.

گروه داوری ضمن قدردانی از فعالان ادبیات داستانی به ویژه جوانان و نوقلمان این حوزه ادبی به خاطر نگارش و ارسال 85 اثر داستانی، هیچ اثری را شایسته احراز رتبه اول تا سوم ندانسته و در این زمینه به جمع‌بندی نرسید اما به خاطر دو اثر داستانی «بابای خوش‌قول» و «وقتی ماهی‌ها خوابند» از منا اسکندری از استان همدان تقدیر کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها