شنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۴:۳۶
خاطرات «حاجي بخشي» ارديبهشت ماه منتشر مي‌شود

خاطرات «حاجي بخشي» در كتابي با همين عنوان به قلم محسن مطلق نوشته شده است. اين اثر در قالب تاريخ شفاهي، زندگي حاجي بخشي را روايت مي‌كند. انتشارات عماد فردا عهده دار چاپ اين اثر است كه تا بيست‌وپنجمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران منتشر خواهد شد._

محسن مطلق در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) درباره كتاب «حاجي بخشي» كه نگارش آن را به پايان رسانده است اظهار كرد: موضوع نگارش اين كتاب به 4 سال پيش باز مي‌گردد. آن زمان حاجي بخشي حال و روز بهتري داشت. اما بعد از كسالتي كه برايش پيش آمد خاطرات خود را مانند گذشته به ياد نمي‌آورد. بنابراين براي نوشتن كتاب به همان خاطراتي كه 4 سال پيش از مصاحبه با او به دست آورده بودم اكتفا كردم.

وي ادامه داد: اوايل حاجي بخشي راضي به بيان خاطرات نبود. اما بعد از گفت‌وگوهاي بسيار و بيان اين موضوع كه خاطرات رزمندگان تاريخ غير رسمي جنگ تحميلي عراق عليه ايران است و در آينده مورد استفاده محققان و مخاطبان قرار خواهد گرفت، خاطرات خود را برايم تعريف كرد.

مطلق با اشاره به اين‌كه كتاب را در قالب خاطره نوشته است گفت: اين خاطرات از دوران كودكي و نوجواني وي آغاز مي‌شود و تا پايان جنگ تحميلي عراق عليه ايران ادامه دارد. بخش عمده اين خاطرات شيرين و تكان دهنده‌اند. نكته جالبي كه در زندگي حاجي بخشي وجود دارد آن است كه وي به نوعي فرزند شهيد به حساب مي‌آيد. زيرا در دوران جنگ جهاني دوم پدرش توسط متفقين مجروح و به دليل وخامت جراحت جان خود را از دست داد.

وي درباره كتاب «حاجي بخشي» افزود: اين كتاب خاطره به شيوه تاريخ شفاهي نوشته شده است. زيرا معتقدم اين نوع نگارش در دريافت و پرداخت خاطرات علمي‌تر است. حتي سعي كرده‌ام در بيان خاطرات لحن گفته‌هاي حاجي بخشي رعايت شود،به گونه‌اي كه كسي كه وي را مي‌شناخته اگر اين گفته‌ها را بخواند مي‌داند كه اين عبارات عين صحبت‌هاي اوست. در واقع به كارگيري لحني عاميانه به جاي كلام اديبانه است. البته در نقل برخي خاطرات كه حاجي بخشي دچار اشتباه شده است تاريخ دقيق آن رويداد يا حادثه را در پاورقي براي مخاطب توضيح داده‌ام.

نويسنده كتاب «مگيل» خاطرات روايت شده را داراي جذابيت خواند و گفت: به طور حتم اين كتاب مورد استقبال عموم قرار مي‌گيرد. زيرا جنس كار را مي‌شناسم و مي‌دانم كه اين خاطرات بر حسب ذائقه مخاطب امروز است.

مطلق افزود: ذائقه مخاطبان در حوزه مكتوبات دفاع مقدس را مي‌توان به سه دسته تقسيم كرد. خاطرات دهه 60 كه به حال و هواي جنگ و امداد‌هاي غيبي مي‌پردازند. اما از دهه 70 نويسندگان در بيان خاطرات به ناگفته‌هاي جنگ كه بيشتر جنبه اطلاعاتي داشتند روي آوردند و از دهه 80 به بعد تاكنون بيشتر به مسايل جبهه و پشت جبهه و ارتباط آن با فضاي عمومي جامعه امروز مي‌پردازند. در اين اواخر نيز فضاي عمومي جبهه و ارتباط‌ آن با پشت جبهه مورد توجه است نه ميدان جنگ. خاطرات حاجي بخشي هم به اين فضا نزديك تر است.

وي گفت: كتاب «حاجي بخشي» علاوه بر خاطرات 50 عكس و سند هم دارد كه با پاورقي و ضميمه‌ها به 400 صفحه خواهد رسيد. اين اثر اكنون براي چاپ به انتشارات عماد فردا سپرده شده است كه تا بيست‌وپنجمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران به مخاطبان ارايه مي‌شود.

ذبیح‌الله بخشی‌زاده، مشهور به حاج بخشي در سال 1312 متولد شد. وي از 47 سالگی با رزمندگان سپاه (لشكر 27) محمد رسول‌الله (ص) همراه شده و در صحنه‌هاي دفاع مقدس روحيه‌بخش رزمندگان بود.

حاج بخشي، ‌صبح 13 دي ماه 90 در يكي از بيمارستان‌هاي تهران دارفاني را وداع گفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط