کتاب «نوروز ایرانی و انواع هفت سین» دربردارنده اطلاعاتی درباره هفت سین های نوروزی است که همراه با انواع شیرینی ها و غذاهای نوروزی منتشر شده است. پريا گوهريان، مدرس آشپزي و شيرينی پزي نویسنده کتاب است.-
پیام نوروز، پیدایش نوروز، پیدایی نوروز در اساطیر، آداب اسلامی نوروز بنا به روایت، پیک نوروز، نام سی روز در ایران باستان، نام ماه های سال برابر با برج، فلسفه نوروز و 4 شنبه سوری، انواع سبزه ها، وسایل مورد نیاز هفت سین های مختلف و انواع هفت سین عناوین بخشی از کتاب است.
در بخش دیگر کتاب غذاهایی نظیر خورش قیمه، خورش قورمه سبزی، کته ساده، رشته پلو، سبزی پلو، شیرین پلو، ته چین، کوکو سبزی، کوفته سیزده بدر، ماهی سفید سرخ شده، ماهی شکم پر، آش رشته، کباب برگ، کباب کوبیده، جوجه کباب و مرغ شکم پر آمده است و دستور پخت این غذاها که مواد غذایی آن در دسترس مخاطبان است بخشی از کتاب را به خود اختصاص داده است.
شله زرد، حلوای تنترانی، شیرینی قطاب، نان نخودی، نان فندقی، نان برنجی، نان بادامی، فاج گردویی، شیرینی پفک، توت، نان پنجره ای، سوهان عسلی، باقلوا، مسقطی زعفرانی و سمنو نیز در بخش شیرینی ها با تصاویر تزئین شده است.
در مقدمه کتاب پیام نوروز آمده است که نوروز فرهنگ صلح و دوستی است و امید و خوشبختی را برای تمام انسان ها به ارمغان می آورد. مردم ایران، افغانستان، تاجیکستان، ترکمنستان، قزاقستان، قرقیزستان، گرجستان، آذربایجان، ازبکستان و پاکستان قرن هاست که نوروز را جشن می گیرند و بزرگ و محترم می شمارند.
پريا گوهريان، مدرس آشپزي و شيرينی پزي سالها است که با نشر هانی همكاري دارد و چند عنوان از آثار جديد خود را از اين طريق روانه بازار نشر ميكند. مخاطبان كتابهاي اين نويسنده را نیز عموم علاقهمندان و بانوان خانهدار تشكيل ميدهند.
کتاب «نوروز ایرانی و انواع هفت سین» در قطع خشتی، 76 صفحه با بهای 48000 ریال به کوشش نشر هانی منتشر شده است.
نظر شما