به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از خبرگزاری آلمان ، گراس در گفتوگو با خبرگزاری آلمان در محل زندگی اش در بلندورف در شهر لوبک اظهار کرد: من میخواستم با سرودن شعر «آنچه باید گفته شود» اعلام کنم که تاسیسات اتمی اسراییل نیز مثل ایران باید تحت کنترل بینالمللی قرار داشته باشند.
وی همچنین هشدار داد: در صورتی که اسراییل احتمالا با سلاح های متعارف و مواد منفجره به تاسیسات اتمی ایران حمله کند، این مساله می تواند به وقوع جنگ سوم جهانی منجر شود.
گراس در گفتوگو با سایر مطبوعات گفت : برنامه هایی در دست انجام هستند که نه تنها محتوای این شعر مرا هدف قرار داده اند بلکه علیه شخص من وارد عمل شدهاند تا برای همیشه به شهرت من آسیب وارد شود. من به هیچ وقت حرف های خود را پس نخواهم گرفت.
او در ادامه گفتوگو با خبرگزاری آلمان به وضعیت بحرانی و حساس خاور ميانه اشاره کرد که با یک حمله پیشگیرانه رژيم صهيونيستي می تواند تبدیل به یک جنگ گسترده شود. به اعتقاد او حملات پیشگیرانه، معقول و مستدل نیستند. او در این زمینه به آخرین جنگ عراق اشاره کرد که بر مبنای یک سند جعلی مشتمل بر این مطلب که صدام حسین سلاح های کشتار جمعی را در اختیار دارد آغاز شد. در مورد ایران نیز اظهار داشت که تا کنون وجود هیچ بمب اتمی و یک سیستم پرتاب راکت در حال گسترشی به اثبات نرسیده است.
گراس در سخنی انتقادی به رادیو شمال آلمان گفت : بخشی از این انتقادها توهینآمیز و نیشدارند و اکنون با پیدایش این مسايل آنگونه که احتمال میرفت با مفهوم یهودستیزی مورد بررسی قرار خواهد گرفت. او افزود : برای من این مساله غیرعادی است که در یک سرزمین آزاد که در آن آزادی مطبوعات حکمفرماست، به نوعي یک هماهنگی محرز عقاید در درجه اول اهمیت قرار دارد؛ در حالي كه ناهماهنگی در محتوا یا تفاوت در طرز طرح يك مساله که من اینجا آن را ارايه میكنم قطعا بايد مورد قبول باشد.
در این میان بنیامین نتانیاهو با کلماتی خشمگین به اظهار نظر در مورد این شعر تازه این نویسنده مشهور آلمانی پرداخت.
در واکنش های صورت گرفته در مورد این شعر این مساله هم مورد توجه قرار گرفته است که گراس بیش از شش دهه مساله ورودش به ارتش نازی در زمان جوانی را مسکوت گذاشته بود و در سال 2006 در کتاب خاطراتش این مساله را فاش کرد.
متیاس دوپفنر رییس هیات مدیره موسسه مطبوعاتی اکسل اشپرینگر در نشریه بیلد نوشت: گراس با صدای نجواگرانه یک معلم اخلاق، رفتار صحیح سیاسی را اشاعه میدهد، اما فرانک شیرماخر همکار نشریه فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ اين شعر را یک اثر بی ارزش خشمگینانه و یک سند انتقام ناميد.
در این بین کلاوس اشتک رییس آکادمی هنر برلین زبان به پشتیبانی از گراس گشود و در گفتوگو با رادیو فرهنگ آلمان گفت : در یک سرزمین آزاد میباید انتقادهاي شدید میان دوستان نيز امکانپذیر باشد بدون آن که در واکنش ها، گراس به عنوان يك یهودستیز مطرح شود. هیچ منطقه ممنوعیه ای در این مورد نباید وجود داشته باشد.
شنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۳:۰۹
نظر شما