حاجيكريمنظري ،نويسنده اين كتاب و مدير انتشارات نظري با بيان اين مطلب به خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) گفت: اين كتاب با رويكردي تحليلي و كاربردي به موضوعات توحيد و وحدت ميپردازد. كوشيدم با نگاهي به منابع گوناگون از جمله «بحارالانوار» و «اصول كافي» و همچنين توجه به «نهجالبلاغه» برداشتها و تفسيرهايم را از موضوعات وحدت و توحيد ارايه كنم.
وي با بيان اين كه «اين نوشتار موضوع توحيد را در حوزههاي گوناگون تشريع، حكومت و اصول دين را مورد بحث قرار داده است» طلاب و متخصصان حوزه علوم ديني را اصليترين مخاطبان كتابش دانست و افزود: اين نوشتار به صورت تخصصي موضوعات مورد بحث را واكاوي كرده است.
نظري درباره وجه تمايز اثر تازه انتشار يافتهاش نسبت به ساير آثار منتشر شده در زمينه توحيد و وحدانيت گفت: در اين زمينه كتابهاي زيادي منتشر شدهاند و هر نويسندهاي از ديدگاه خود به اين موضوع پرداخته است. من در اين كتاب با تبيين مساله «شرك» و طرح سوال و فرضيات گوناگون در زمينه توحيد مانند اينكه «اگر خدا دوتا بود چه ميشد؟» يا «چرا خداوند لايتناهي است؟» كوشيدم به شبهات گوناگون در اين زمينه پاسخ بدهم.
وي افزود: در اين كتاب با تقسيمبندي نظري و اعتقادي، توحيد را از منظر انديشههاي اسلامي تبيين كردهام. «توحيد در ربوبيت»، «توحيد در مالكيت» و «توحيد در حكومت» از جمله بحثهايي است كه اين كتاب به آنها ميپردازد.
اين نويسنده حوزه دين دليل تبيين مساله شرك را اينگونه بيان كرد: در اين كتاب هشتاد صفحهاي اگر مساله شرك تببين نميشد، مباحث مطرح شده در زمينه توحيد ناقص و غيركاربردي به نظر ميرسيد و در واقع بدون طرح مساله شرك، توحيد به اثبات نميرسد. در اين نوشتار مساله شرك را در صفات، تدبير و خلقت مورد توجه قرار دادهام.
وي آموزش مباحث بنيادين در حوزه دين مانند «توحيد» براي كودكان و نوجوانان را مستلزم طرح مصاديقي روشن از قدرت لايزال خداوندي دانست و افزود: در اين باره بايد متوليان آموزشي به صورت واحد آموزش ببينند تا شاهد چندگانگي در آموزش اين مباحث براي قشر كودك و نوجوان نباشيم.
نظري با بيان اينكه «در حوزه دين تاليفات بسيار زيادي دارم كه مجموع آنها به بيش از 100 عنوان ميرسد» از كتاب «معروفها و منكرهاي نهضت اسلامي» به عنوان اثر در دست انتشارش ياد كرد و درباره موضوعات مطرح شده در اين نوشتار گفت: اين كتاب وقايع پس از سال 1388 را با رويكري ديني مورد بررسيقرار داده است و «آسيبشناسي جنبش اسلامي»، «مسووليت از منظر دين» و «مسووليت از منظر حكومت» از مباحثي هستند كه اين نوشتار به آنها پرداخته است.
وي افزود: در اين اثر زمينههاي عيني «مسووليت» را در انطباق با جامعه انقلابي كشورمان به صورت كاربردي مورد بررسي قرار دادهام. همچنين در اين نوشتار بحث نفاق را از منظر روايات و نمونههاي عيني در جامعه بررسي كردهام.
نظري مهمترين بخش اين نوشتار را پرداختن به ريشه جنبشها و نهضتهاي اسلامي در بين مردم دانست و گفت: گاهي در بين مردم حركتهايي پديد ميآيند كه ميتوانند به تغييراتي در نهضت و بقاي آن بينجامند. اين نوشتار با شناساندن افرادي كه مانع از اين حركتهاي مفيد مردمي ميشوند، راهكارهايي را نيز براي مقابله با اين عناصر بيان ميكند.
وي افزود: در اين بخش كه مبحث ابتدايي كتاب را به خود اختصاص ميدهد، ترديدها در نهضت اسلامي و نقش رهبري در هدايت نهضت اسلامي را با توجه به نظام اسلامي كشورمان مورد بررسي قرار دادهام.
مدير انتشارات نظري در پايان با بيان اينكه «بيش از 10 عنوان كتاب از تازههاي نشر اين انتشارات در بيست و پنجمين دوره نمايشگاه كتاب ارايه خواهند شد» گفت: «تقويم ائمه» و «عترت هفتم» از جمله اين آثارند.
دوشنبه ۲۱ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۶:۴۶
نظر شما