سه‌شنبه ۲۲ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۵:۴۹
ناشران اصفهاني اتحاديه صنفي ندارند

عضو هيات مديره انجمن فرهنگي ناشران استان اصفهان با گلايه از نبود اتحاديه منسجم براي فعالان اين حوزه، گفت: اين انجمن، جايگاه حقوقي ندارد و نمي‌تواند نيازهاي اصلي و اساسي اين صنف را برآورده سازد، در حالي كه تشكيل يك اتحاديه منسجم زمينه‌ دسترسي به حقوق واقعي ناشران را فراهم مي‌كند.-

محمود حقوقي با بيان اين مطلب به خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، اظهار كرد: بي‌توجهي به حوزه فرهنگ و كتابخواني در سال‌هابي اخير در اصفهان و همچنين مديريت سليقه‌اي در بخش‌هاي مختلف، موجب پراكندگي فعاليت در اين بخش شده است.

وي ادامه داد: ناشران فقط در انجمن عضويت دارد و حدود 40 كتابفروش زير پوشش اتحاديه كتاب و لوازم‌التحرير فعاليت مي‌كنند.

حقوقي با بيان اين‌كه انجمن فرهنگي ناشران اصفهان اكنون 70 عضو دارد، اظهار كرد: اكنون حدود 300 ناشر پروانه كسب دارند و 160 فعال و نيمه‌فعال و 80 ناشر فعالند.

وي اظهار كرد: در سال‌هاي اخير تلاش كرده‌ايم براي جذب ناشران و كتابفروشان به اين انجمن تلاش‌ها و برنامه‌هاي متعددي را برنامه‌ريزي كنيم ولي متاسفانه چندان جواب نداده است.

عضو هيات مديره انجمن فرهنگي ناشران اصفهان با اشاره به مشكلات فعالان حوزه نشر، يادآور شد: حوزه نشر مقوله‌‌اي است كه از جهت‌هاي مختلفي تحت فشار است و برخي فشارهاي مضاعف از سوي افراد سودجو يا سازمان‌هاي مالياتي، ضربه‌اي جدي به آن وارد مي‌كنند.

حقوقي با ارايه نمونه‌اي در اين باره،‌ گفت: گاه ناشري روي كتابي سرمايه‌گذاري مي‌كند و آن را با شمارگان گسترده چاپ مي‌كند اما متاسفانه‌اي عده‌اي سودجو و دلال آن كتاب را به صورت غيرقانوني چاپ و در بازار عرضه مي‌كنند.

وي افزود: پاساژ «شكري» يكي از مكان‌هاي تكثير غيرقانوني كتاب در اصفهان است كه هر روز به صورت غيرقانوني كتاب‌ها را در آن مكان و انباري‌هاي آن ريسوگرافي مي‌كنند و متاسفانه هيچ نظارتي بر آن نمي‌شود.

حقوقي در پاسخ به اين سوال كه «با وجود مشخص بودن، چرا اقدامات قانوني براي برخورد افراد نمي‌شود؟» اظهار كرد: بارها شكايت و گله خود را به اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي اصفهان، معاون فرهنگي ارشاد و حتي نهادهاي قضايي اعلام كرده‌ايم اما متاسفانه هيچ همكاري انجام نشده است.

عضو هيات مديره تعاوني ناشران و كتابفروشان اصفهان درباره بي‌توجهي سازمان‌ها نسبت به اين موضوع، گفت: اغلب اين برخوردها سطحي و ساده و در حد بازرسي معمولي است. نكته اينجاست كه اغلب اين واحدهاي غيرمجاز، كتاب‌هاي كپي شده را در انبار نگهداري مي‌كنند و براي ويترين از كتاب‌هاي اصلي استفاده مي‌كنند و به همين دليل معمولا يك چنين مواردي ديده نمي‌شوند.

به گفته وي، مي‌توان از طريق بازرسي نامحسوس اين موضوع را پيگيري كرد، زيرا ريسوگرافي و تكثير غيرقانوني كتاب ضربه بسيار سنگيني به ناشران شهرستاني وارد و آن‌ها را در ادامه كار نشر دلسرد مي‌كند.

حقوقي يادآوري كرد: سازمان‌ها و قوه قضاييه بايد اين موضوع را جدي بگيرند، زيرا استمرار اين روند موجب تضييع حقوق مولف و ناشر مي‌شود و در دراز مدت به آنان آسيب مي‌زند.

وي با بيان اين‌كه ايجاد واحد فتوكپي در دانشگاه‌ها نيز ضربه ديگري بر پيكيره صنعت نشر اصفهان وارد مي‌كند، يادآور شد: دانشجويان مي‌توانند با هزينه‌ اندكي، حتي تا نصف، صفحات يك كتاب را به راحتي كپي بگيرند و ديگر نيازي نباشد كه كتاب خريداري كند. اين موضوع نيز يك آسيب جدي در حوزه نشر دانشگاهي به شمار مي‌آيد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها