غلامرضا ياوري در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، اظهار كرد: ساخت كتابخانه مركزي اصفهان مصوب سفر دوم و سوم رييسجمهوري به استان اصفهان بود.
وي ادامه داد: اين كتابخانه در خيابان شهيد كشوري شهر اصفهان به عنوان دومين پايتخت فرهنگي جهان اسلام احداث خواهد شد.
ياوري با اشاره به رايزني با استانداري اصفهان، عنوان كرد: قرار است از بودجه سال 1391، بخشي از هزينههاي پروژه تامين و كارهاي آغازين ساخت كتابخانه آغاز شود.
وي همچنين از برنامههاي خود براي تقويت كانونهاي ادبي و گسترش آنها در كتابخانههاي عمومي خبر داد و گفت: دو سال از شكلگيري اين كانونها ميگذرد و اواخر سال 90 آييننامه كانونهاي ادبي شامل نحوه اداره و طريقه فعاليت آنها از نهادكتابخانههاي عمومي كشور ابلاغ شد.
مديركل كتابخانههاي عمومي استان اصفهان اظهار كرد: اين آييننامه با هدف شناسايي و جذب استعدادهاي بالقوه جوانان در حوزه شعر و ادبيات متعهد براي شناسايي شاعران و ارتقاي سطح مطالعه مفيد تصويب شده است.
ياوري با اشاره به برنامههاي اين كانون در سال جاري، گفت: برگزاري يادمان ادبي مفاخر استان، ايجاد كانون پايداري و مقاومت، راهاندازي كانون شعر كودك و نوجوان و فنون مشاعره، از جمله برنامههاي اين كانون به شمار ميآيند.
به گفته وي، در كتابخانههاي عمومي استان اصفهان حدود 25 كانون فعاليت ميكنند و هفتهاي يك جلسه شاعران به شعرخواني ميپردازند.
ياوري همچنين درباره فعاليت انجمن خيرين كتابخانهساز استان نيز توضيح داد: اين انجمن به تازگي كار خود را آغاز كرده و هيات موسس آن با حضور تني چند از خيران استاني تشكيل شده است.
وي ادامه داد: اين انجمن در تلاش است كتابخانهسازي را مانند فرهنگهاي حسنهاي مانند مسجدسازي و مدرسهسازي به عنوان سنتي ارزشمند در ميان مردم رايج و كمبودها و خلاءهاي موجود در اين حوزه را با كمك خيرين مرتفع كند.
مديركل كتابخانههاي عمومي استان اصفهان با اشاره به دستاوردهاي تاسيس اين انجمن يادآور شد: در سال 90، كتابخانهاي با زيربناي 700 مترمربع به همت پدر «شهيد محمدعلي جزيني» در شهر دورچه خمينيشهر تاسيس شد كه تا پايان بهار افتتاح ميشود.
ياوري همچنين از بهرو زرساني تجهيزات كتابخانههاي عمومي استان به عنوان ديگر اولويت سال جاري نهاد نام برد و گفت: امسال با توجه به برنامه نهاد كتابخانههاي عمومي، زيرساختهاي رايانهاي براي تمام كتابخانههاي استان فراهم شد تا تمام كتابخانهها به صورت كشوري و الكترونيك به اعضا خدمات ارايه دهند.
وي توضيح داد: شرايطي در كتابخانههاي عمومي تمام استانها ايجاد ميشود كه بر اساس آن، هر فردي با عضويت در يك كتابخانه به راحتي به منابع و كتابهاي كتابخانههاي ديگر هم دسترسي داشته باشد.
به گفته ياوري، در دو سال گذشته 400 دستگاه رايانه آمادهسازي و در ميان 240 كتابخانه توزيع شد و اكنون كتابخانههاي عمومي استان به 750 دستگاه رايانه مجهزند.
مديركل كتابخانههاي عمومي استان اصفهان گفت: تمام كتابخانههاي استان نيز به اينترنت مجهزند و با توجه به امكانات موجود در روستا، شهر و يا شهرستان از امكاناتي مانند اينترنت بيسيم، ADSL و اينترنت شهري متصلند.
شنبه ۲۶ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۶:۲۸
نظر شما