سيدمجتبي تقوينژاد، يكي از نويسندگان كتاب درباره اين اثر به خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، گفت: نيما رضايي و من اين كتاب را در 400 صفحه نگارش و تدوين كردهايم. عليرضا ازغندي استاد روابط بينالملل دانشگاه شهيدبهشتي نيز مقدمهاي بر آن نوشته است.
وي ادامه داد: محتواي اين كتاب بيش از هر چيز به بررسيهاي تئوريك درباره جنگ اختصاص يافته است. احتمال حمله آمريكا به ايران و همچنين مسايلي كه ممكن است در اين جنگ احتمالي پديد آيند، از جمله موضوعاتياند كه در اين اثر بررسي شدهاند.
عمده مطالب كتاب از منظر استراتژيك به موضوع پرداختهاند و با اتكا بر مباحث تئوريك و انديشهاي نوشته شدهاند. تمام تئوريهاي مربوط به جنگهاي مدرن مانند نظريه سون ـ تزو، جوميني و كلازوويتس در اين اثر مورد توجه قرار گرفتهاند.
تقوينژاد افزود: ضمن بررسي نظريات اين انديشمندان متوجه شديم كه آمريكا در دومين جنگي كه با عراق به راه انداخت، رويكرد جوميني را به رويكرد كلازوويتسي ترجيح داد، اين در حالي است كه نظريه كلازوويتس در جنگ اول خليج فارس مورد توجه ايالات متحده آمريكا بود. رويكرد جوميني، براندازي ساختار سياسي را مد نظر قرار ميدهد.
وي نظريه جوميني را همان استراتژي دانست كه آمريكا در جنگ احتمالي عليه ايران ممكن است به كار گيرد و يادآوري كرد: 18 راهكار استراتژيك را براي مقابله با اين رويكرد پيشنهاد دادهايم. بر اين اساس، ابزارها و امكانات طرفين بهگونهاي آرايش شدهاند كه ايالات متحده قادر به پيش گرفتن رويكرد جوميني با هدف براندازي نظام ايران نخواهد بود. آمريكا با ابزارهايي كه در دست دارد و همچنين با توجه به توانمنديهاي ايران، نميتواند پروژه براندازي و تغيير رژيم سياسي را در كشورمان پيگيري كند.
انتشارات هورمزد كتاب «ايالات متحده و ايران در تقابل استراتژيك، ابزارهاي مقابلهاي ايران در جنگ احتمالي» را با شمارگان 5 هزار نسخه در بيستوپنجمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران عرضه ميكند. اين نمايشگاه از 13 تا 23 ارديبهشت در مصلاي امام خميني(ره) برپاست.
شنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۲:۱۲
نظر شما