آلفرد دو موسه، نوالیس، گوتفرید بن، ادوارد المر اسمیت، ونیامین کاورین، جروم کلاپکا جروم از نویسندگانی هستند که امروز، یادآور نام آنهاست.-
همچنین در چنین روزی از سال 1955، تنسی ویلیامز نمایشنامه نویس برجسته آمریکایی جایزه پولیتزر بخش نمایشنامه را برای «گربه روی شیروانی داغ» از آن خود کرد. داستان این نمایش درباره مزرعهدار آمریکایی ثروتمندی است که به زودی خواهد مرد و خانواده اش قصد دارند این موضوع را از وی پنهان نگه دارند. او در ساعات پایانی عمر خود موفق میشود نگاه تازهای به زندگی پیدا کند و رابطه پسر و عروسش را اصلاح کند. با اقتباس از این نمایشنامه در سال 1958 فیلمی موفق با بازی پل نیومن به کارگردانی ریچارد بروکس ساخته شد.
آلفرد دوموسه
آلفرد دو موسه شاعر، نمایشنامه نویس و رمان نویس فرانسوی در چنین روزی در سال 1857 دیده از جهان فروبست. وی دسامبر 1810 در پاریس در خانواده ای با فرهنگ اما فقیر به دنیا آمد. در جوانی مدتی سمت کتابدار کتابخانه وزارت فرهنگ فرانسه را برعهده داشت و کار در این سالها تجربه خوبی برای او بود. دوموسه که از کودکی به هنر و شاعری علاقه داشت ، در سال 1830 و در سن 19 سالگی نخستین اثر منظومش را با عنوان «حکایت اسپانیا و ایتالیا» منتشر کرد که با استقبال روبه رو شد. وی در آثارش از شاعران بزرگی چون شالر نودیه الهام می گرفت و حضور در محافل ادبی او باعث خلق نمایشنامه های «چلچراغ» و «هوس» شد. از دیگر آثار مهم وی در سال های 1835 تا 1841 می توان از منظومههای «نامهای به لامارتین»، «امید به خداوند» و به ويژه قطعات «شبها» و منظومه «یادگار» نام برد. پس از لامارتین از وی به عنوان مشهورترین شاعر قرن نوزدهم فرانسه یاد می کنند.
نوالیس
«فریدریش فرایهر فون هاردنبرگ» نویسنده و فیلسوف آلمانی مشهور به «نوالیس» در چنین روزی در سال 1773 به دنیا آمد. او در سال 1790 وارد دانشکده حقوق شد و در محافل ادبی بزرگانی چون گوته، هردر، جین پائول، لودویک تیک و فردریک ویلهم حضور داشت و با آنها در باب کارهای ادبی اش صحبت می کرد. او از مشهورترین شاعران دوران رمانتیک آلمان بود و آثار بسیاری از خود بر جای گذاشته است. منظومه معروف «سرودهای شب» و رمان «هاینریش فون» از شاهکارهای ادبی وی محسوب می شود. وی 25 مارس 1801 در حالی که تنها 29 سال داشت، درگذشت.
گوتفرید بن
گوتفرید بن در چنین روزی در سال 1886 در پوتلیتس براندنبورگ در اطراف برلین دیده به جهان گشود. پدرش کشیش آلمانی و مادرش معلم سوییسی بود. زندگی در چنین فضایی او را از لحاظ دینی به پدر وابسته کرد و باعث شد تا در دانشگاه در کنار رشته پزشکی، الهیات و فلسفه نیز بخواند. او مقاله نویس، رمان نویس و شاعر اکسپرسیونیست آلمان در نیمه اول قرن بیستم بود. سال ۱۹۳۳ بر اثر برداشت های غلط فلسفی به نازیسم گرایش پیدا کرد، ولی پس از چند سال تمامی آن اندیشه ها را دور ریخت و همزمان با آن از کار ادبی نیز کناره گرفت. پس از فروپاشی نازیسم در آلمان دوباره به ادبیات روی آورد و این بار به اعتبار جهانی دست یافت. وی توانست برای تلاشش در ادبیات جایزه بوشنر و صلیب جمهوری فدرال آلمان را نیز نصیب خود کند و چند سال در فهرست دریافت جایزه ادبی نوبل نیز حضور داشت. از آثار وی می توان به «پس از نیهیلیسم»، «سردخانه»، «در عقب» و «مغزها» اشاره کرد. او با برشت همنشین بود و در بخشی از کتاب گونترگراس نیز اشاره ای به وی شده است. وی در 7 ژوئن 1956 در برلین غربی دیده از جهان فروبست.
ادوارد المر اسمیت
ادوارد المر اسمیت نویسنده آمریکایی داستان های علمی – تخیلی در چنین روزی در سال 1890 دیده به جهان گشود. از مهمترین آثار وی «چکاوک فضا» و «لنزمن» است که تحسین منتقدان را برانگیخت. وی مهندس تغذیه بود اما به دلیل نوشتن داستان های علمی – تخیلی شهرت پیدا کرد. برخی از وی به عنوان پدر ژانر اپرای فضایی نام می برند. وی آگوست 1965 در گذشت.
ونیامین کاورین
ونیامین کاورین نویسنده روسی در چنین روزی در سال 1989 دیده از جهان فروبست. وی آوریل 1902 در روسیه به دنیا آمد. بهترین رمانش را در سال 1938 با عنوان «دو کاپیتان» منتشر کرد که او را به شهرت رساند. این کتاب در سال 1946 برنده جایزه کتاب استالین شد و 42 مرتبه در طول 25 سال تجدید چاپ شد. شهرت این کتاب به جایی رسید که فیلمی نیز با اقتباس از آن ساخته شد. یکی دیگر از آثار وی «هنرمند ناشناخته» است که توجه بسیاری را به خود جلب کرد.
جروم كلاپكاجروم
جروم كلاپكاجروم نمايشنامه و فکاهی نويس انگليسي در چنین روزی از سال 1859 در والسال انگلستان متولد شد. وی ابتدا به كارهاي مختلف چون منشيگري، آموزگاری، هنرپيشگي و روزنامه نويسي دست زد و در سال 1877 وارد عرصه تئاتر شد و در سال 1885 با کتاب «روی صحنه» که یادداشتی کمدی از تجربه های وی روی صحنه تئاتر بود موفقیتی کسب کرد. او به خاطر سبك نرم و ملايمي كه وي دارد يكي از نويسندگان شناخته شده به شمار مي رود. «سه مرد در قايق» بزرگترين رمان از 13 رمان او به حساب می آید و «افكار بيهوده يك انسان بيهوده» و «سه مرد در بابل» از دیگر رمان های اوست. «عبور از سومين طبقه عقبي»، «بارابارا»، «دوشيزه هابس»، «فاني»، «مشكل پيشخدمت» و «قمار بزرگ» نیز شماری از 9 عنوان نمایشنامه ای است که او نوشته است. او نویسنده داستان کوتاه نیز بود و چندین عنوان مجموعه داستان کوتاه در کارنامه اش دارد. جروم در سال 1927 در نورت هامپتون درگذشت.
نظر شما