جمعه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۴:۱۱
انتخاب غزنی به عنوان پایتخت فرهنگی، ملت افغانستان را معرفی می کند

خلیل الله شهیدزاده، معاون کمسیون فرهنگی، دینی، معارف و تحصیلات عالی ولسی جرگه جمهوی اسلامی افغانستان گفت: یونسکو با انتخاب غزنی به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2013، رسالتی را بر عهده مردم افغانستان گذاشته و ما را به عنوان یک ملت معرفی می کند./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از ستاد خبری بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، نشست «غزنی پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2013» صبح جمعه (15 اردیبهشت 1391) در سرای بین الملل اهل قلم برگزار شد.

خلیل الله شهیدزاده، معاون کميسیون فرهنگی، دینی، معارف و تحصیلات عالی ولسی جرگه جمهوی اسلامی افغانستان، محمدحسن مموزی، وکیل پارلمان جمهوری اسلامی افغانستان و اسدالله امیری، رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی افغانستان در این نشست حضور داشتند.

امیری در ابتدای این مراسم با اشاره به اهمیت انعکاس فرهنگ افغانستان در نمایشگاه های گوناگون اظهار کرد: کشور ما در سال گذشته در 15 نمایشگاه حضور پیدا کرده و امسال نیز برای دومین بار در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران حاضر شده است.

سپس خلیل الله شهیدزاده، وکیل پارلمان و معاون کمسیون فرهنگی، دینی، معارف و تحصیلات عالی ولسی جرگه جمهوی اسلامی افغانستان، به سخنرانی پرداخت و تصریح کرد: در نقاط مختلف جهان بسیار کوشیده اند غبار بی فرهنگی و بی باوری را بر افغانستان حاکم کنند، اما هر از گاهی آتش زیر خاکستر این کشور نمایان شده و حقیقت افغانستان را به جهانیان معرفی کرده است.

وی با تاکید بر فرهنگ سرشار از مدنیت و تاریخ افغانستان تصریح کرد: جهانیان ما را گدایان تاریخ می دانند و به تحقیر مردم افغانستان پرداخته اند. در حالی که ما علمداران تاریخ هستیم و در فرهنگ خود نام کسانی مانند، محمود غزنوی و بیهقی را داریم.

معاون کمسیون فرهنگی، دینی، معارف و تحصیلات عالی ولسی جرگه جمهوی اسلامی افغانستان، با اشاره به انتخاب غزنی به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2013، گفت: یونسکو با این انتخاب رسالتی را بر عهده مردم افغانستان گذاشته و ما را به عنوان یک ملت معرفی می کند.

خلیل الله شهیدزاده اضافه کرد: با توجه به تمام افتخاراتی که انتخاب غزنی به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام نصیب مان شده، تشویش هایی را برای ما ایجاد کرده است. زیرا برخی دست های نامرئی از داخل کشورمان با تخریب برخی از آثار باستانی صدمه هایی را به پیکره فرهنگ افغانستان وارد کرده که امیدواریم تا سال 2013 با اختصاص بودجه مناسب این بناها ترمیم شوند.

وی با اشاره به روند رو به بهبود وضعیت فرهنگی در افغانستان، اظهار کرد: 10 سال قبل فقط 120 هزار دانش آموز در این کشور به تحصیل می پرداختند. در حالی که امسال 8 میلیون نفر دانش آموز و 40 هزار نفر دانشجو در این کشور به تحصیل اشتغال دارند که همه این ها ما را به آینده افغانستان امیدوار می کنند.

خلیل الله شهیدزاده، معاون کمسیون فرهنگی، دینی، معارف و تحصیلات عالی ولسی جرگه جمهوی اسلامی افغانستان، گفت: زندگی هر امت به هویت و فرهنگ آن بستگی دارد. اگر به فرهنگ افغانستان صدمه نمی زنند، کشورهای دیگر ما را استعمار نمی کردند. 

وی در پایان خاطرنشان کرد: جنگ امروز جنگ اقتصاد و فرهنگ است. کشورهایی مانند افغانستان که فرهنگ غنی دارند، بیشتر مورد تهاجم قرار خواهند گرفت. ما وظیفه داریم فرهنگ خود را حفظ کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها