سه‌شنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۳:۲۵
نمایشگاه کتاب تهران در گذر تاریخ به روايت پوستر

بیست و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران همچنان در حال برگزاری است. یکی از حاشیه‌های جالب این نمایشگاه نمایش بنرهایی از پوستر و اطلاعات مربوط به بیست و چهار دوره گذشته برگزاری این رویداد مهم فرهنگی در محوطه بیرونی ضلع جنوبی شبستان مصلای امام خمینی(ره) است. «ايبنا» گزارشي از پوسترهاي به نمايش درآمده در نمايشگاه كتاب را ارايه مي‌كند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، بیست و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران به نیمه راه رسیده است، نمایشگاهی که علاوه بر حضور ناشران و علاقه‌مندان به کتاب، شاهد وقوع رویدادهای فرهنگی و هنری بی‌شمار دیگری نیز هست. برگزاری نشست‌های متعدد با محوریت کتاب، برپایی نمایش‌های خیابانی با موضوع کتاب برخی از این حاشیه‌های فرهنگی است.

امسال و در بیست و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران، بنرهایی درباره بیست و چهار دوره گذشته نمایشگاه کتاب تهران در فضای بیرونی ضلع جنوبی شبستان مصلای تهران به نمایش گذاشته شده است. این بنرها پوستر نمایشگاه کتاب در هر دوره را در بردارد و حاوی اطلاعاتی از جمله تاریخ برگزاری و ساعات بازدید نمایشگاه، تعداد ناشران شرکت‌کننده در نمایشگاه و تعداد کتاب‌های داخلی و خارجی ارایه شده در نمایشگاه به تفکیک بخش‌های مختلف از جمله کودک و نوجوان و آموزشی است، به طوری که می‌توان گفت نمایشگاهی از تاریخچه برگزاری نمایشگاه کتاب برپا شده است.

مروری بر این بنرها بازگوکننده نکات جالبی درباره تاریخ برگزاری نمایشگاه بیست و پنج ساله کتاب تهران است. به عنوان مثال جالب است بدانید که نخستین نمایشگاه کتاب تهران در سال‌های پایانی دفاع مقدس، یعنی سال 66 و در آبان ماه، در محل دايمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برپا شد که 196 ناشر خارجی در کنار 200 ناشر داخلی در این نمایشگاه حضور داشتند. در این سال اگرچه تعداد ناشران داخلی و خارجی شرکت کننده در این رویداد بزرگ فرهنگی تقریبا برابر بود اما نکته جالب توجه آن است که در برابر 26 هزار عنوان خارجی، 8 هزار عنوان داخلی در نمایشگاه کتاب حضور داشتند.

نخستین تغییر در برگزاری نمایشگاه کتاب، در دومین دوره برپایی آن شکل گرفت. این تغییر در زمان برگزاری نمایشگاه بود که به اردیبهشت‌ماه منتقل شد. در این دوره تعداد ناشران داخلی به عدد 10 هزار رسید.

در ادامه برپایی نمایشگاه کتاب تهران، اردیبهشت‌ماه به زمان دايمی برپایی این نمایشگاه تبدیل شد و در این دوران تعداد کتاب‌ها و ناشران داخلی در مسیر افزایش گام برداشتند، به طوری که برای نخستین بار در هفتمین دوره تاریخ برگزاری این نمایشگاه، تعداد ناشران داخلی از تعداد ناشران خارجی شرکت‌کننده در نمایشگاه پیشی گرفتند. با گذشت زمان و برگزاری چند دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب، این نمایشگاه به سمت تخصصی‌تر شدن پیش رفت و به تدریج بخش‌های کودک و نوجوان، آموزشی و دانشگاهی و عمومی از یکدیگر تفکیک شدند. در بخش خارجی نیز ناشران لاتین و عرب در بخش‌های جداگانه‌ای به عرضه کتاب‌های خود پرداختند.

انتقال مکان برگزاری نمایشگاه کتاب از محل دايمی نمایشگاه‌های تهران به مصلای امام خمینی(ره) در سال 86 و همزمان با برگزاری بیستمین دوره برگزاری این نمایشگاه را می‌توان مهم‌ترین رویداد در تاریخ برگزاری این نمایشگاه دانست. از آن سال تاکنون مصلای امام خمینی(ره) همواره در اردیبشهت‌ماه مکان ثابت برپایی نمایشگاه کتاب تهران بوده است. امسال نیز بیست و پنجمین دوره برگزاری نمایشگاه کتاب تهران با بیش از 1600 ناشر خارجی و بیش از 2400 ناشر داخلی از 13 اردیبهشت در این مکان برپا است و تا 23 اردیبهشت ادامه دارد.

تاریخچه برگزاری بیست و پنج دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در ضلع جنوبی شبستان در قالب بنرهایی به نمایش درآمده است، هرچند متاسفانه برخی از این بنرها از جمله بنرهای مربوط به دوره‌های یازدهم و پانزدهم برپایی نمایشگاه کتاب در جای خود قرار ندارند و به نظر می‌رسد به دلیل تسهيل در رفت و آمد توسط برخی افراد حقیقی یا حقوقی جابه‌جا شده‌اند. همچنین روي برخی از این بنرها تابلوهای راهنمای ورودی‌ سالن‌های مختلف شبستان نصب شده است!

نمایشگاه کتاب تهران با شعار «ربع قرن جهاد فرهنگی» تا 23 ارديبهشت در مصلای امام خمینی(ره) برپا است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها