به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نوباوه به جايگاه نمايشگاه كتاب اشاره كرد و گفت: اولا با این شرایطی که در تهران حاکم است نمایشگاه کتاب صرفا نبايد در پایتخت برگزار شود. ما باید نمایشگاه كتاب را در سراسر ایران برپا كنيم تا بتواند پاسخگوی نیاز همه هموطنان باشد.
وي افزود: به گمانم نمایشگاه کتاب حلال مشكلات جامعه کتابخوان ما نیست، ما از لحاظ داشتن کتابخانههای محلی در دنیا عقبيم و این نقص همواره وجود داشته است ولي دلمان را خوش کردهایم که نمایشگاه برگزار میکنیم.
نوباوه نمایشگاه کتاب را برای بالا بردن مطالعه در کشور کافی ندانست و گفت: این موضوع باید بهعنوان یک نیاز مانند غذاخورن دیده شود و وظیفه آموزش و پرورش است که آن را از زمان خردسالي در فرزندان ما نهادینه کند تا مانند یک نیاز حس شود.
نوباوه درباره مطالعه در ایران هم گفت: البته من فکر میکنم زمان مطالعه ما کم نیست و آمارهايي که مطالعه ما را کم جلوه میدهد تا حدودی اشتباه است. برای مثال آمار مطالعه در آمریکا را بالا اعلام میکنند اما این یک دروغ است، باید بنگریم که چه مطالعهای میکنند. اگر برآیند مطالعه اطلاعات است، میزان اطلاعات آمریکاییها و اروپاییها بسیار کمتر از کشورهای درحال توسعه است.
وی اضافه کرد: علت آن است که ۹۰ درصد مطالعه آمریکاییها رمان است و دولت آمريكا این مطالعهها را حسابشده پیگیری میکند و آمارها را ارايه ميدهد. راندمان مطالعه ما اگر به میزان زمان آن از کشورهای دیگر پایینتر است، از نظر کیفیت به مراتب بهتر است.
این نماینده مجلس، اصلاح زیرساخت مطالعه را عنوان کرد و گفت: البته راهکارهایی که در کشور ما برای مطالعه ارایه میشود غلط است و باید تحولی در آن ایجاد کرد. ما باید سعی کنیم مطالعه را مانند غذاخوردن به عنوان یک نیاز در میان مردم نهادینه کنیم و این کار تنها از آموزش و پرورش برمیآید که باید این موضوع را در میان دانشآموزان از خردسالي نهادینه کند.
نوباوه در پایان سخنانش گفت: من این موضوع را از روی تجربهای که در کشورهای توسعه یافته داشتهام میگویم چون فرزندان من در آن کشورها تحصیل کردهاند و این موضوع از سنین پایین مورد توجه قرار میگیرد.
بیست و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران تا ۲۳ ارديبهشت در مصلاي تهران برپا است.
سهشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۵:۳۷
نظر شما