به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، محمدیان گفت: به نظر میرسد نمایشگاه کتاب تهران نسبت به سال پیش خلوتتر است هم جمعیت کمتر شده و هم دستهای مردم از کتاب کمتر پر است. به نظر میرسد گرانی کاغذ و بهای کتابها دلیل آن باشد.
وی افزود: البته فرهنگسازیهایی برای خرید کتاب صورت گرفته که این مسأله باعث کتابخوانتر شدن مردم شده است. همچنین حضور ناشران خارجی که در نمایشگاه شرکت میکنند نیز باعث رونق این نمایشگاه شده است.
معاون پژوهشی وزارت آموزش و پرورش نمایشگاه کتاب را یک تنفس جدیدی برای ریه اهل کتاب عنوان کرد و گفت: با همه این محسنات به نظر میرسد که یک تعویقی هم در محل برگزاری نمایشگاه کتاب داریم. ما در این بیست و پنج سال باید بهفکر جایی به عنوان یک مکان دایمی برای نمایشگاه میبودیم. امیدواریم که با همت دولت این موانع برطرف شود.
محمدیان اضافه کرد: کتابپردازی در کشور در طول این سالها رونق خوبی پیدا کرده است و ما به لحاظ صنعت چاپ کتاب، ارتقا پیدا کردهایم. اگر مقایسه کنیم با کتابهایی که دو دهه پیش چاپ میشدند، از لحاظ نوع کاغذ، نوع چاپ، نوع حروفچینی، نوع صحافی و نوع صفحهآرایی بهتر شده است.
وی ادامه داد: اگر بخواهم از جنبه محتوایی هم قضاوت کنم، برای نمونه در حوزه کودک و نوجوان، تکرار زیاد است. در این حوزه تقلید هم فراوان مشاهده میشود. اگر تنها به جلد کتابها نگاه کنیم این تکرار به چشم میخورد. ما باید در حوزه کتاب کودک و نوجوان یک تجدید نظر اساسی بکنیم و ابتکار و خلاقیتهایی در این حوزه به خرج بدهیم تا بچههای ما بیشتر به سمت کتابخوانی جذب شوند.
محمدیان یادآور شد: نکته دیگری که لازم به یادآوری است، بحث کتابهای کمک آموزشی است. متاسفانه باید بگویم که ما هنوز کتابهای ششم ابتدایی را چاپ و توزیع نکردهایم، انتشارات کمک آموزشی نسخه کمکآموزشی آن را نشر میکنند. این نشان میدهد که برخی انتشارات کمکآموزشی نسبت به اشتیاق و ذائقه مخاطب سواستفاده میکنند، به این معنا که هنوز کتاب، نهایی نشده، کتاب کمک آموزشی آن به بازار میآید. اگرچه ما پیشنویس کتاب ششم ابتدایی را ارایه کردهایم اما هنوز نهایی نشده است.
وی افزود: اینها نگاه بازاری و تجاری به کتاب دارند که یک چیزی را تولید کنند و بفروشند. در این قسمت حتما باید ممیزی جدی صورت گیرد. این حوزه از نشر، مانند خوراک میماند؛ وزارت ارشاد و وزارت آموزش و پرورش باید نظارت دقیق روی این موضوع داشته باشند.
معاون پژوهشی وزارت آموزش و پرورش در پایان گفت: درباره کتابهای عمومی هم باید عنوان کنم که تنوع موضوع زیاد شده است و قابل تحسین است. ناشران به کارهای جمعی روی آوردهاند و با انباشت سرمایه در این حوزه کارهای خوبی را ارایه میدهند.
بیست و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران از ۱۳ اردیبهشت آغاز شده است و تا ۲۳ این ماه ادامه خواهد داشت.
چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۹:۲۸
نظر شما